Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 8.3.

turku

Vapaat äänet -kiertue 2014,Turun seudun musiikkiopisto, turku8.3. Klo 19:00

Mikko Innanen & Innkvisitio

Vincent Courtois Mediums (www)

keikka

Järjestyksessään 25. Vapaat äänet -kiertueella esiintyvät Mikko Innanen & Innkvisitio sekä ranskalainen Vincent Courtois Mediums.

Vuoden 2014 ensimmäinen Vapaat Äänet -kiertue tarjoaa vahvan kattauksen ranskalais-suomalaista jazzosaamista, saksalaisin ja liettualaisin maustein. Kaksi eturivin jazzyhtyettä, suomalainen Mikko Innanen & Innkvisitio sekä ranskalainen Vincent Courtois Mediums, esiintyvät maaliskuussa yhteensä kahdeksan keikan verran konserttiareenoilla ympäri Suomea. Kyseessä on järjestyksessään 25. suomalais-ranskalainen kiertue, jonka Suomen Jazzliitto ja Vapaat äänet yhdessä toteuttavat. Kiertueen kokoava 25-vuotisjuhlakonsertti järjestetään Sellosalissa Espoossa 13.3. klo 19.

Kiertue käynnistyy Turusta lauantaina 8.3. Konsertti Turun seudun musiikiopistossa toteutetaan yhteistyössä Turku Jazz festivaalin kanssa. Jo vuodesta 1969 keväisin järjestetty Turku Jazz festivaali teki suuren päätöksen, tapahtuma järjestetään vuonna 2014 elokuussa, 14. - 17.8. Turku Jazzin tulevaa ohjelma julkistetaan 10.3.

Saksofonisti Mikko Innanen on yksi sukupolvensa arvostetuimmista ja kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista jazzmuusikoista. Innasen verevää soittoa voi kuulla lukuisissa yhteyksissä, mutta Innkvisitio lienee näistä keskeisin. Yhtye itse määrittelee musiikkinsa retrofuturistiseksi, ja se on näiden eturivin jazzmuusikoiden ehkäpä seikkailunhaluisin kokoonpano. Helsinkiläisyhtye on ehtinyt julkaista kaksi levyä ja kiertää aktiivisesti Euroopan lisäksi Pohjois-Amerikan festivaaleja. Tällä keväisellä kiertueella Innkvisitio esittää uutta ohjelmistoaan ja juhlii samalla kymmenvuotista taivaltaan. Yhtyeen riveissä kuullaan Innasen ohella latvialaissaksofonisti Liudas Mockunasia ja Emma-ehdokkaana parhaillaan olevasta Kahden miehen galaksi -yhtyeestä tuttuja kosketinsoittaja Seppo Kantosta ja rumpali Joonas Riippaa.

Ranskalainen sellisti Vincent Courtois on monialainen muusikko, joka on yhtä kotonaan niin etnisissä tyyleissä ja pop-yhteyksissä kuin uudessa konserttimusiikissa ja kokeilevassa jazzissakin. Tuore triokokoonpano Mediums jatkaa Courtois'n mieleenpainuvien ja omaleimaisten projektien sarjaa onnistuneesti. Sellon ja kahden tenorisaksofonin yhdistelmän äänenväri liikkuu samalla keskisellä sävelalueella, mistä juontaa myös yhtyeen nimi Mediums. Courtois’n kyseisen kokoonpanon sävellysten suurimpana muusana on toiminut sirkusmaailma, jossa sellisti vietti isänsä työn vuoksi koko lapsuutensa. Mediums-trion täydentävät saksofonistit Daniel Erdmann ja Robin Fincker. Erdmann on suomalaisyleisölle tuttu mm. suositun Das Kapital -kokoonpanon riveistä.

Mikko Innanen & Innkvisitio (Suomi, Liettua)
Mikko Innanen > altto- ja baritonisaksofoni, sävellykset
Liudas Mockunas > tenorisaksofoni, klarinetti
Seppo Kantonen > syntetisaattorit
Joonas Riippa > rummut

Vincent Courtois Mediums (Ranska, Saksa)
Vincent Courtois > sello, sävellykset
Daniel Erdmann > tenorisaksofoni
Robin Fincker > tenorisaksofoni

Liput 10 euroa

yhteistyössä Turku Jazzin kanssa
http://www.turkujazz.fi/