Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 6.3.

helsinki

Teemu Viinikainen Trio - levynjulkaisukonsertti,Koko Jazz Club, helsinki6.3. Klo 20:00

keikka

Teemu Viinikainen Trio julkaisee uuden levynsä Koko Jazz Clubin konsertissa. 

Jazzin kuuntelijat ja kriitikot ovat yhdestä asiasta yhtä mieltä: Teemu Viinikainen on Suomen paras jazzkitaristi. Brittiläisen alan auktoriteetin, Stuart Nicholsonin mielestä jopa yksi maailman parhaimmista.

Kun Viinikaisen trio nousee keikalla siivilleen, kitaristi yltyy seikkailemaan myös bluesista ja rockista tutuille reiteille. Samalla Viinikaisen soitolle ja sävellyksille on kuitenkin ominaista erityinen herkkävaistoisuus ja nyanssien taju.

Viinikainen antaa tunnustusta trion muille jäsenille. ”Rumpali Mika Kallion soittotapa ja -tyyli ovat poikkeuksellisen omaperäisiä ja on vaikeaa kuvitella ketään muuta korvaamaan hänen panostaan. Basisti Ville Herrala tuntui myös ainoalta oikealta vaihtoehdolta heti ensikokeilun jälkeen. Hänen soittotyylinsä on hieno yhdistelmä perinteistä jazzia ja modernia, vapaata improvisaatiota”.

Teemu Viinikainen on esiintynyt useiden kansainvälisten jazzartistien kanssa, joista mainittakoon Joe Lovano, Vince Mendoza, Randy Brecker ja Tim Hagans. Kotimaassa Viinikainen on soittanut mm. Jukka Perkon, Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan kokoonpanoissa sekä debytoinut Lapin kamariorkesterin ja Tampere Filharmonian solistina.

Jazzrytmit-lehden äänestyksessä Viinikainen valittiin vuoden kitaristiksi seitsemän kertaa peräkkäin 2002 alkaen – joka ikinen vuosi, kunnes lehti lakkasi ilmestymästä! Sony Jazz palkinnon hän sai 2004 ja Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon 2009.

”Hän on maailman 20 parhaimman kitaristin joukossa” - Stuart Nicholson, Jazz.com

Teemu Viinikainen, kitara
Mika Kallio, rummut
Ville Herrala, basso

Liput 15/10€