Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

...goes Ellington,Malmitalo, helsinki12.3. Klo 19:00

The Great Helsinki Swing Big Band (www)

Saamme kuulla Ellingtonilta kaksi hienoa musiikillista kokonaisuutta, Pähkinänsärkijä- ja Peer Gynt-sarjan. Illan kapellimestarina ja solistina toimii ruotsalainen trumpettivirtuoosi Lasse Lindgren.

Liput 18 €
Lipunmyynti p. (09) 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo Ala-Malmin tori 1

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Eliina Mäkiranta QuartetRytmihäiriöklubi, Ravintola Juttutupa, helsinki12.3. Klo 21:00

Eliina Mäkiranta Quartet

Eliina Mäkiranta – piano
Jussi Kannaste – saksofoni
Ape Anttila – basso
Ville Pynssi – rummut

UMO & Verneri PohjolaKanneltalo, helsinki12.3. Klo 19:00

keikka

Trumpetisti Verneri Pohjola esiintyy maaliskuussa UMOn solistina Kanneltalossa, Malmitalossa ja Vuotalossa. Brosella Folk & Jazz Festivalilla Belgiassa viime kesänä ensiesitetyssä konsertissa kuullaan pääosin Pohjolan omia kappaleita, joihin yhdysvaltalainen säveltäjä-sovittaja Rich Shemaria on tehnyt big band -sovitukset. Uudelleensovitetut kappaleet Deism ja But This One Goes In Four ovat peräisin Pohjolan viimeisimmältä, maineikkaalla ACT-levymerkillä julkaistulta Ancient History -levyltä. Mukana on myös muutamia Gil Evansin ja Mikko Hassisen säveltämiä kappaleita. Kapellimestarina toimii Kari Heinilä. 

Verneri Pohjola nousi jazzyleisön tietoisuuteen ensi kertaa 2000-luvun alussa Ilmiliekki Quartetin yhteydessä ja on siitä asti pitänyt paikkansa maamme jazzmuusikoiden eturivissä. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Aurora palkittiin vuoden 2009 parhaan jazzlevyn Emma-palkinnolla ja sen seuraajan, vuonna 2012 ilmestyneen Ancient Historyn, julkaisi kansainvälisesti merkittävä saksalainen levy-yhtiö ACT. Vuonna 2007 Pohjola levytti UMOn solistina Kerkko Koskisen Agatha-albumin. Hän on esiintynyt UMOn solistina myös Gil Evansin juhlakonsertissa Eero Koivistoisen rinnalla, sekä UMOn joulukiertueella yhdessä Maarit Hurmerinnan kanssa. 

Huom! Ennen konsertteja klo 18.15 järjestetään Enemmän irti esityksestä -tilaisuudet konserttitalojen kahvioissa. Yleisön kanssa keskustelemassa solisti Verneri Pohjola.