Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 21.3.

hyvinkää

Club For Five & UMO – Glenn Miller 110 %,Hyvinkääsali, hyvinkää21.3. Klo 19:00

keikka

UMO ja Club For Five astuvat keväällä 2014 big band -legenda Glenn Millerin ja lauluyhtye The Modernairesin svengaaviin saappaisiin. Nostalgisessa konsertissa kuullaan klassikoita, kuten Jukebox Saturday Night, In the Mood ja Blues in the Night. Lauluyhtye The Modernaires esiintyi tiiviisti Glenn Millerin orkesterin kanssa aina 1940-luvun alusta orkesterinjohtajan traagiseen katoamiseen asti. Yhteistyö tuotti lukuisia hittejä sekä ensimmäisen kultalevyn, joka myi yli miljoona kappaletta. Kapellimestarina Antti Rissanen. 

Club For Five on ainutlaatuinen ilmiö musiikkimaailmassa rikkoessaan mielikuvia siitä, mitä kaikkea ihmisäänellä voikaan tehdä. Monipuolinen a cappella -lauluyhtye on valloittanut yleisönsä suvereenilla osaamisellaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Yhtyeen musiikkia ei voi rajata yksittäiseen tyylilajiin, sillä viisikko yhdistelee sovituksissaan ennakkoluulottomasti jazz-, pop-, rock- ja klassista musiikkia tyylikkääksi ja omaperäiseksi kokonaisuudeksi.

Vaikka lavalla ei näy soittimia, voi Club For Fiven konsertissa kuulla kaikkea sähkökitaroista rumpusooloihin. Yhtye ei kuitenkaan tyydy pelkkään soittimien imitointiin, vaan kaikki yhdistyy saumattomasti taitavaan yhtyelauluun ja musiikilla leikittelyyn. Viiden laulajan - Maija Sariola, Susanna Lukkarinen, Jouni Kannisto, Juha Viitala ja Tuukka Haapaniemi - lavashow on täynnä vastustamatonta iloa, energiaa ja virtuositeettia. www.clubforfive.fi

oulu

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana,Nightclub Tähti, oulu21.3. Klo 21:00

Ricky-Tick Big Band

(+ Julkinen Sana)
keikka

Suomen kovimmista nuorista jazzmuusikoista sekä kolmesta pitkän linjan räppäristä koostuva Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana kokoaa yhteen kotimaisen jazzin ja
räpin huippunimet yhteensä 20-henkisen kokoonpanon esittämäksi spektaakkeliksi.

RTBB:n kapellimestari Valtteri Laurell Pöyhösen sävellykset pohjaavat Duke Ellingtonin myöhäistuotannon ja Buddy Rich Big Bandin 60-luvun energiseen soundiin, unohtamatta RTBB:n ensilevyn juurevaa big band -estetiikkaa. Räppäreiden ilmaisu puolestaan nojaa vahvasti old school -henkiseen vuorotteluun, ja valtaosa levyn lyriikoista on syntynyt Palefacen, Redraman ja Tommy Lindgrenin yhteisissä kirjoitussessioissa.

DJ Matti Nives / We Jazz 

Illan DJ johdattaa yleisön tunnelmaan klo 21 alkaen. Helsinkiläistä We Jazz DJ-kollektiivia edustava Matti Nives saapuu Ouluun levylaukussaan aimo annos laimentamatonta swingiä ja jazz-originaaleja halki genren svengaavan soundispektrin. We Jazzin klubeilta tuttuun tapaan jazz osoittautuu kollektiivin tiskijukkien käsissä monipuolikseksi tanssimusiikiksi. Paitsi DJ:nä, Nives tunnetaan We Jazzin joulukuussa 2013 lanseeraamaan uuden festivaalitapahtuman taiteellisena johtajana ja Radio Helsingin Jazz kiinnostaa -ohjelman toimittajana.

Paleface – rap
Redrama – rap
Tommy Lindgren – rap
Valtteri Laurell Pöyhönen - kapellimestari, kitara, sähköpiano
Ari Jokelainen - alttosaksofoni
Pope Puolitaival - alttosaksofoni, huilu
Jussi Kannaste - tenorisaksofoni
Antti Hynninen - tenorisaksofoni, huilu
Linda Fredriksson - baritonisaksofoni
Kalevi Louhivuori - lead trumpetti
Mikko Karjalainen - trumpetti
Tero Saarti - trumpetti
Jose Mäenpää - trumpetti
Heikki Tuhkanen - pasuuna
Kasperi Sarikoski - pasuuna
Mikko Haanpää - pasuuna
Juho Viljanen - bassopasuuna
Sami Koskela - lyömäsoittimet
Antti Lötjönen - kontrabasso
Jaska Lukkarinen - rummut

turku

Friday Night Live at Monk,Jazzklubi Monk, turku21.3. Klo 20:30

SIR TRIO play free jazz
Ovet 20:30, showtime 21:00. Liput 4€ ovelta
22:30 The Big Spectrum: DJ Esko Routamaa, vapaa pääsy

Kotimaisen vapaan musiikin aktiivisista toimijoista vuonna 2003 koottu SIR trio esiintyy Jazzklubi Monkissa perjantaina 21.3.. Luvassa on free jazzia Jaakko Tolvin (rummut), Tero Kemppaisen (basso) ja Topias Tiheäsalon (kitara) malliin. Herrasmiestrion soitossa voi kuulla kaikuja 2000-luvun underground-musiikista sekä vaikutteita niin amerikkalaisen free-jazzin, kuin eurooppalaisen vapaan improvisaation perinteestä. Tämä trio ei sävellä, vaan keskittyy yksinomaan jäseniään yhdistävään intohimoon – soittamiseen.


Soittajat ovat tuttuja mm. seuraavien orkestereiden riveistä: Rauhan Orkesteri, Taco Bells, Jooklo Quartet, Pymathon, Henologists, Kiila, Kemialliset ystävät, Dxxxa D & Nukkehallitus, J. Tolvi Semiband.

ylivieska

Vapaat äänet -kiertue Laurent Dehors trio,Akustiikka, ylivieska21.3. Klo 19:00

Laurent Dehors trio (www)

keikka

Tinkimättömällä tavallaan Ranskalais-suomalaista musiikkiosaamista esittelevät Vapaat äänet -kiertueet jatkuvat maaliskuussa, kun Laurent Dehorsin luotsaama triokokoonpano esittää jazzista vaikutteitaan saaneita poliittisia laulujaan yhteensä kahdeksalla paikkakunnalla 17. maaliskuuta alkaen.

Maaliskuun Vapaat äänet kiertue tarjoaa poliittisia lauluja, improvisaatiota ja vahvasti interaktiivisen konserttielämyksen kun ranskalainen klarinetisti, saksofonisti ja säveltäjä Laurent Dehors kiertää Suomea trioineen. Ranskassa vuoden alussa kantaesitetty Chanson Politique kuullaan nyt ensi kertaa triokokoonpanon tulkintana

Laurent Dehors ja hänen kaksi velmukaveriaan eivät turhia arkaile. Uusimman projektinsa myötä he tunkeutuvat vahvan ideologisen symboliikan omaaviin melodioihin ja teksteihin. Politiikka on musiikin tavoin yleismaailmallista. Kun politiikka uskotaan Laurent Dehorsin, Matthew Bournen ja Gérald Chevillonin kaltaisten lempeiden haaveilijoiden hoiviin, yhden illan utopiasta tulee totta. Nämä kolme mestaria tarjoavat yleisölleen musiikillisen ja verbaalisen juhlan, joka pursuaa ihanteita ja vaatimuksia ristiriitaisine debatteineen ja demagogioineen. He tarttuvat toimeen nöyrinä ja suurisydämisinä, villeinä ja vapaina, kunnioittaen kaikkien kansalaisten yhdenvertaisuutta ja ihmisten välistä veljeyttä. Monipuolisen instrumentaation tukema esitys lainaa improvisatorista otettaan jazzista.

Laurent Dehors trio Poliittisia lauluja
Laurent Dehors > klarinetti, bassoklarinetti, kontrabassoklarinetti, tenorisaksofoni, säkkipilli, ääni
Matthew Bourne > piano, ääni
Gérald Chevillon > bassosaksofoni, sopranosaksofoni, ääni

Liput 14 euroa / 7 euroa