Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 5.2.

helsinki

UMO ja kestävää kulttisuosiota nauttiva säveltäjä ja multi-instrumentalisti Jimi Tenor yhdistävät jälleen voimansa alkuvuodesta 2014. Helmikuun alussa Tavastialla kuullaan Tenorin omia sanoja lainaten ”eräänlainen hippi-afro-jazz-pläjäys”, joka on aiemmin esitetty Suomessa ainoastaan vuoden 2011 Musica nova -festivaalilla. Tiedossa on Tenorin varta vasten suurelle orkesterille säveltämää musiikkia sekä muhkeasti soivia big band -versioita mm. miehen Kabu Kabu -yhtyeen kanssa levyttämästä materiaalista. Lopputuloksena on afro-jazzista ja 1950–60-lukulaisesta exoticasta ammentavaa ”tieteisromanttista big band -musiikkia”.

Osa konsertin kappaleista on syntynyt omaperäisellä menetelmällä, kun Tenor on sovittanut elektronisilla instrumenteilla kehittelemiään sointeja 17-henkisen jazzorkesterin tulkittaviksi. Säveltäjää kuullaan konsertissa laulusolistina, saksofonistina, huilistina sekä kosketinsoittajana. Kapellimestarina toimii Mikko Hassinen.

Unio Ensemble,Rytmihäiriöklubi, Ravintola Juttutupa, helsinki5.2. Klo 21:00

Unio Ensemble

Mikko Pellinen – basso
Manuel Dunkel – saksofonit
Jere Haakana – kitara
Aki Rissanen – piano
Tuomas Timonen – rummut

Kari Antila "The North Wind",Malmitalo, helsinki5.2. Klo 19:00

Kari Antila, Manuel Dunkel, Alexi Tuomarila, Eduardo Belo (BRA) ja Hironori Momoi (JAP)

Suomalaisittain poikkeuksellisen kansainvälisen jazzkitarauran luonut Kari Antila on julkaissut uuden soololevynsä The North Wind. Nimi viittaa pohjoiseen tuuleen heijastellen Antilan paluuta juurilleen Suomeen ja levytyskokoonpanon pohjoista kotimaata.

Kari Antila on viimeisen kymmenen vuoden aikana ehtinyt asustella Suomen lisäksi mm. Belgian Gentissä ja viime vuonna New Yorkissa soittaen monien tunnetuiden muusikoiden kanssa. Antila on julkaissut aiemmin mm. belgialaisen tenorisaksofonisti Andy Declerckin kanssa 1000 Miles Away -levyn joka sai Belgiassa paljon positiivisia arvioita.

Kari Antila – kitara, Manuel Dunkel – saksofoni, Alexi Tuomarila – piano, Eduardo Belo (BRA) – basso ja Hironori Momoi (JAP) – rummut.


Liput 10/7 € (opiskelijat 7 €)
Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

kuopio

Jazz & Blues jamit,King's Crown, kuopio5.2. Klo 20:00

Lava on vapaa!

pori

Rakka,Porin Taidemuseo, Open Café, Klub karkia, pori5.2. Klo 19:00

keikka

Showtime klo 19

Liput 5€

RAKKA
Masa Orpana - saksofoni, klarinetti
Tommi Kolunen - trumpetti, flyyygelitorvi
Kusti Vuorinen - koskettimet, haitari, lyömäsoittimet
Ville Rauhala - kontrabasso
Janne Tuomi - rummut, lyömäsoittimet

Instrumentaaliyhtye Rakka on kvintetti, jonka Tampereen seudulla vaikuttavat jäsenet ovat tuttuja muun muassa yhtyeistä Black Motor, Tampo, Hehkumo, Anssi Tikanmäki Orchestra, Markku Peltolan Buster Keaton Orkesteri ja Circle.

Konsertti juhlistaa Rakkan 2. albumin Mykorritsan valtakunta (Lumpeela Julkaisut) ilmestymistä. Suomen lisäksi levy julkaistaan Iso-Britanniassa, Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä.
Uuden levyn tiimoilta Rakka esiintyi myös New Yorkissa 10.-11.1. ja suuntaa Berliiniin 22.5.

Mykorritsan valtakunta sisältää Kusti Vuorisen, Masa Orpanan ja Janne Tuomen sävellyksiä, joissa on vaikutteita muun muassa jazzista, bluesista, gospelista, kansanmusiikista ja vanhasta tanssimusiikista. Musiikki on yhtä aikaa uutta ja perinteistä, se sisältää runsaasti improvisointia, ja sointimaailmoissa käytetään raikkaasti rinnakkain jazzyhtyeelle tyypillisiä sävyjä ja uudenlaisia sointiyhdistelmiä. Improvisaatiotkin hyödyntävät eri aikakausien ja tyylilajien estetiikkaa free jazzista kansanmusiikin kautta rhythm and bluesiin.

Syksyllä 2012 julkaistu ensilevy Soutu sai erinomaisen vastaanoton sekä tiedotusvälineiltä että yleisöltä, ja sen painos myytiin loppuun ennätysajassa.

"Überhaupt beweisen RAKKA von Stück zu Stück, dass sie die Kunst beherrschen, eine relativ getragene, melancholische, ruhige Grundstimmung immer wieder anders klingen zu lassen. Impulse zu setzen, die zwar Besinnlichkeit ausstrahlen, aber auf ständig unterschiedlichen Ebenen. Das liegt nicht nur an der Vielzahl der eingesetzten Instrumente, sondern den geschickten Stil-Wechseln."
- Thoralf Koß, musikreviews.de

"Soittajat ovat sisäistäneet repertuaarinsa suvereenisti ja musisoivat demokraattisesti yhteen liekkiin puhaltaen ja egoilua välttäen. Soutu etenee seitsemän kappaleen mittaan levollisesta soul- ja gospeljazzista afrikkalaisten ja karibialaisten rytmien pyörteeseen ja lumoaa hienostuneilla vapaarytmisillä välisoitoillaan. Tunnelma välittyy tarkoituksenmukaisen konstailemattomien soundien välityksellä täydellisesti.
Totaalisen ajatonta musiikkia!"
– Sami Nissinen, Soundi

Mykorritsan valtakunta -julkaisukiertue:
22.01. @Telakka, Tampere, showtime 9pm
05.02. @Porin Taidemuseo, Open Café, showtime 7pm
06.02. @Kuudes Linja, Helsinki, showtime 10pm
07.02. @Monk, Flame Jazz, Turku, showtime 9pm

----------------------

Klub Karkia on uusi, intiimi akustisemman jazzin, folkin ja kokeellisen musiikin kuukausittainen konserttisarja Porin Taidemuseon Open Caféssa. Esitysten äänenvoimakkuus on mahdollisimman luonnollinen ilman ylimääräistä äänentoistoa ja ajankohdaltaan konsertit sijoittuvat alkuiltaan.

Klub Karkian kevätkausi 2014:

18.01. la klo 17-18 Topias Tiheäsalo
05.02. ke klo 19-20 Rakka
26.03. ke klo 19-20 Jorma Tapio & Simo Laihonen
11.04. pe klo 19-20 Taco Bells
07.05. ke klo 19-20 Verde

Lisätiedot:
Jyrki Laiho
Klub Karkia/Validi Sekmentti
puh. 044-5060773
kukkesand at hotmail.com

tampere

Luento: Jazzia New Yorkin klubeilla,Museokeskus Vapriikki, tampere5.2. Klo 18:00

5.2. klo 18 Jazzia New Yorkin klubeilla

Museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti 5, Tampellan alue
New York on kiistatta jazzin pääkaupunki sekä Yhdysvalloissa että koko maailmassa. Noin vuosi sitten vannoutunut jazz-fani ja toimittaja Arto Murtovaara lähti riffien perässä lentoon kohti Isoa Omenaa. Tarjolla Vapriikissa on valokuvilla ja musiikkinäytteillä maustettu kierros New Yorkin jazzklubeihin sekä niiden historiaan.
Vapaa pääsy!

Sound & Fury - Pulsacion levynjulkaisu,Kulttuuriravintola Telakka, tampere5.2. Klo 21:00

keikka

Uuden "Pulsacion" levyn julkaisukonsertti. Luvassa Edward Vesalan aiemmin levyttämättömiä sävellyksiä.

Pepa Päivinen: saksofonit, huilut
Jorma Tapio: alttosaksofoni, huilut, bassoklarinetti
Tane Kannisto: tenorisaksofoni, huilu, alttoklarinetti
Matti Riikonen: trumpetti
Jimi Sumen: sähkökitara
Julius Heikkilä: sähkökitara
Sampo Lassila: kontrabasso
Hannu Risku: lyömäsoittimet
Simo Laihonen: rummut

http://sound-and-fury.weebly.com/
http://www.ektrorecords.com/

2 settiä, liput 12€. Tervetuloa!