Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Rakka,Porin Taidemuseo, Open Café, Klub karkia, pori5.2. Klo 19:00

keikka

Showtime klo 19

Liput 5€

RAKKA
Masa Orpana - saksofoni, klarinetti
Tommi Kolunen - trumpetti, flyyygelitorvi
Kusti Vuorinen - koskettimet, haitari, lyömäsoittimet
Ville Rauhala - kontrabasso
Janne Tuomi - rummut, lyömäsoittimet

Instrumentaaliyhtye Rakka on kvintetti, jonka Tampereen seudulla vaikuttavat jäsenet ovat tuttuja muun muassa yhtyeistä Black Motor, Tampo, Hehkumo, Anssi Tikanmäki Orchestra, Markku Peltolan Buster Keaton Orkesteri ja Circle.

Konsertti juhlistaa Rakkan 2. albumin Mykorritsan valtakunta (Lumpeela Julkaisut) ilmestymistä. Suomen lisäksi levy julkaistaan Iso-Britanniassa, Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä.
Uuden levyn tiimoilta Rakka esiintyi myös New Yorkissa 10.-11.1. ja suuntaa Berliiniin 22.5.

Mykorritsan valtakunta sisältää Kusti Vuorisen, Masa Orpanan ja Janne Tuomen sävellyksiä, joissa on vaikutteita muun muassa jazzista, bluesista, gospelista, kansanmusiikista ja vanhasta tanssimusiikista. Musiikki on yhtä aikaa uutta ja perinteistä, se sisältää runsaasti improvisointia, ja sointimaailmoissa käytetään raikkaasti rinnakkain jazzyhtyeelle tyypillisiä sävyjä ja uudenlaisia sointiyhdistelmiä. Improvisaatiotkin hyödyntävät eri aikakausien ja tyylilajien estetiikkaa free jazzista kansanmusiikin kautta rhythm and bluesiin.

Syksyllä 2012 julkaistu ensilevy Soutu sai erinomaisen vastaanoton sekä tiedotusvälineiltä että yleisöltä, ja sen painos myytiin loppuun ennätysajassa.

"Überhaupt beweisen RAKKA von Stück zu Stück, dass sie die Kunst beherrschen, eine relativ getragene, melancholische, ruhige Grundstimmung immer wieder anders klingen zu lassen. Impulse zu setzen, die zwar Besinnlichkeit ausstrahlen, aber auf ständig unterschiedlichen Ebenen. Das liegt nicht nur an der Vielzahl der eingesetzten Instrumente, sondern den geschickten Stil-Wechseln."
- Thoralf Koß, musikreviews.de

"Soittajat ovat sisäistäneet repertuaarinsa suvereenisti ja musisoivat demokraattisesti yhteen liekkiin puhaltaen ja egoilua välttäen. Soutu etenee seitsemän kappaleen mittaan levollisesta soul- ja gospeljazzista afrikkalaisten ja karibialaisten rytmien pyörteeseen ja lumoaa hienostuneilla vapaarytmisillä välisoitoillaan. Tunnelma välittyy tarkoituksenmukaisen konstailemattomien soundien välityksellä täydellisesti.
Totaalisen ajatonta musiikkia!"
– Sami Nissinen, Soundi

Mykorritsan valtakunta -julkaisukiertue:
22.01. @Telakka, Tampere, showtime 9pm
05.02. @Porin Taidemuseo, Open Café, showtime 7pm
06.02. @Kuudes Linja, Helsinki, showtime 10pm
07.02. @Monk, Flame Jazz, Turku, showtime 9pm

----------------------

Klub Karkia on uusi, intiimi akustisemman jazzin, folkin ja kokeellisen musiikin kuukausittainen konserttisarja Porin Taidemuseon Open Caféssa. Esitysten äänenvoimakkuus on mahdollisimman luonnollinen ilman ylimääräistä äänentoistoa ja ajankohdaltaan konsertit sijoittuvat alkuiltaan.

Klub Karkian kevätkausi 2014:

18.01. la klo 17-18 Topias Tiheäsalo
05.02. ke klo 19-20 Rakka
26.03. ke klo 19-20 Jorma Tapio & Simo Laihonen
11.04. pe klo 19-20 Taco Bells
07.05. ke klo 19-20 Verde

Lisätiedot:
Jyrki Laiho
Klub Karkia/Validi Sekmentti
puh. 044-5060773
kukkesand at hotmail.com

Keikat samana päivänä kaupungissa pori

Ei muita keikkoja.