Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 6.2.

helsinki

Her Favorite Standards and Originals,Malmitalo, helsinki6.2. Klo 19:00

Johanna Iivanainen Quartet (www)

Monipuolisuus, raikkaan luonnollinen esiintyminen ja sävykäs tulkinta ovat avainsanoja, kun puhutaan Johanna Iivanaisesta. Tällä kertaa hän esittää kvartettinsa kanssa itselleen tärkeitä jazz-standardeja sekä omaa ohjelmistoaan.

Johanna Iivanainen – laulu ja piano, Mikko Iivanainen – kitara, Juho Kivivuori – kontrabasso ja Kepa Kettunen – rummut

Liput 15 €
Lipunmyynti p. (09) 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1

Junnu Aaltonen Trio,Koko Jazz Club, helsinki6.2. Klo 20:00

keikka

Ylellisen täyteläisen ja sielukkaan tenorisoinnin omaava Juhani Aaltonen on suomalaisen jazzin kivijalkoja. Juhani Aaltonen Quartetissa rytmiä vaalii Aaltosen vanha aisapari Reiska Laine, toinen suomi-jazzin kivijalka. Soolotyöstä isoihin orkestereihin yltävä Ulf Krokfors hoitaa bassotontin, kosketinvelvollisuuksien ollessa Vesalan Sound & Furyssa koulitun Iro Haarlan huomassa. Pariskunta Krokfors/Haarla tunnetaan myös erinomaisina säveltäjinä.

Junnu Aaltonen – saksofoni
Iro Haarla – piano
Ulf Krokfors – basso
Reiska Laine – rummut

Rakka,Kuudes Linja, helsinki6.2. Klo 22:00

keikka

Showtime klo 22

Liput 8€

RAKKA
Masa Orpana - saksofoni, klarinetti
Tommi Kolunen - trumpetti, flyyygelitorvi
Kusti Vuorinen - koskettimet, haitari, lyömäsoittimet
Ville Rauhala - kontrabasso
Janne Tuomi - rummut, lyömäsoittimet

Instrumentaaliyhtye Rakka on kvintetti, jonka Tampereen seudulla vaikuttavat jäsenet ovat tuttuja muun muassa yhtyeistä Black Motor, Tampo, Hehkumo, Anssi Tikanmäki Orchestra, Markku Peltolan Buster Keaton Orkesteri ja Circle.

Konsertti juhlistaa Rakkan 2. albumin Mykorritsan valtakunta (Lumpeela Julkaisut) ilmestymistä. Suomen lisäksi levy julkaistaan Iso-Britanniassa, Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä.
Uuden levyn tiimoilta Rakka esiintyi myös New Yorkissa 10.-11.1. ja suuntaa Berliiniin 22.5.

Mykorritsan valtakunta sisältää Kusti Vuorisen, Masa Orpanan ja Janne Tuomen sävellyksiä, joissa on vaikutteita muun muassa jazzista, bluesista, gospelista, kansanmusiikista ja vanhasta tanssimusiikista. Musiikki on yhtä aikaa uutta ja perinteistä, se sisältää runsaasti improvisointia, ja sointimaailmoissa käytetään raikkaasti rinnakkain jazzyhtyeelle tyypillisiä sävyjä ja uudenlaisia sointiyhdistelmiä. Improvisaatiotkin hyödyntävät eri aikakausien ja tyylilajien estetiikkaa free jazzista kansanmusiikin kautta rhythm and bluesiin.

Syksyllä 2012 julkaistu ensilevy Soutu sai erinomaisen vastaanoton sekä tiedotusvälineiltä että yleisöltä, ja sen painos myytiin loppuun ennätysajassa.

"Überhaupt beweisen RAKKA von Stück zu Stück, dass sie die Kunst beherrschen, eine relativ getragene, melancholische, ruhige Grundstimmung immer wieder anders klingen zu lassen. Impulse zu setzen, die zwar Besinnlichkeit ausstrahlen, aber auf ständig unterschiedlichen Ebenen. Das liegt nicht nur an der Vielzahl der eingesetzten Instrumente, sondern den geschickten Stil-Wechseln."
- Thoralf Koß, musikreviews.de

"Soittajat ovat sisäistäneet repertuaarinsa suvereenisti ja musisoivat demokraattisesti yhteen liekkiin puhaltaen ja egoilua välttäen. Soutu etenee seitsemän kappaleen mittaan levollisesta soul- ja gospeljazzista afrikkalaisten ja karibialaisten rytmien pyörteeseen ja lumoaa hienostuneilla vapaarytmisillä välisoitoillaan. Tunnelma välittyy tarkoituksenmukaisen konstailemattomien soundien välityksellä täydellisesti.
Totaalisen ajatonta musiikkia!"
– Sami Nissinen, Soundi

Mykorritsan valtakunta -julkaisukiertue:
22.01. @Telakka, Tampere, showtime 9pm
05.02. @Porin Taidemuseo, Open Café, showtime 7pm
06.02. @Kuudes Linja, Helsinki, showtime 10pm
07.02. @Monk, Flame Jazz, Turku, showtime 9pm