Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 27.2.

espoo

Vuoden 2013 alussa Sid Hille sävelsi musiikkia Saara Cantellin ohjaamaan elokuvaan ”Ainoat oikeat”. Romanttiselle komedialle syntyi raikas ja viileän svengaava jazz-score ja tätä musiikkia päätettiin alkaa esittämän myös livenä. Nyt suomalaisen jazzin eturivin muusikot sekä Sid Hille esiintyvät Sellosalissa tällä uudella kokoonpanollaan!

Sid Hille film Collectiven musiikissa 50- ja 60-luvun cool jazz -piirteet yhdistyvät moderniin pohjoismaiseen jazz-ilmaisuun ja melodiset sävellykset antavat huippusolisteille tilaa näyttää improvisatorisia taitojaan

Verneri Pohjola (trumpetti), Petri 'Pope' Puolitaival (saksofoni), Teemu Viinikainen (kitara), Sid Hille (piano), Antti Lötjönen (basso), Teppo Mäkynen (rummut)

Kesto 1 h 45 min, sis. väliajan
Liput alkaen 15/10 €, Lippupiste.Ovelta 15,50/10,50 €
Naulakkomaksu 2 €

helsinki

UMO & Kurt Elling (USA),Espoon kulttuurikeskus, helsinki27.2. Klo 19:30

keikka

UMO saa helmikuussa solistikseen Grammy-voittaja Kurt Ellingin (s. 1967), joka on yksi tämän hetken arvostetuimmista jazzlaulajista. Neljän oktaavin äänialan omaavan baritonin laulussa yhdistyvät tekninen virtuositeetti ja sielukas herkkyys. Hänen repertuaariinsa kuuluu sekä omia sävellyksiä että moderneja tulkintoja standardeista, jotka toimivat pohjana improvisaatiolle, scat-laululle, runoudelle ja spoken word -tulkinnalle. Ahkerasti ympäri maailmaa konsertoiva Elling on saanut yleisön haltioihinsa ilta toisensa jälkeen.

Elling on myös tunnustettu vocalese-tekniikan mestari. Hän kirjoittaa ja laulaa tekstejä levytettyjen, improvisoitujen jazz-soolojen tai instrumentaalisävellysten päälle. Tekniikan pioneerien Eddie Jeffersonin, King Pleasuren ja Jon Hendricksin manttelinperijäksi sanottu Elling on kirjoittanut tekstejä mm. Wayne Shorterin, Keith Jarrettin ja Pat Methenyn sooloihin. Hänen teksteistään, joissa on vahva runollinen henki, voi usein löytää viittauksia kirjailijoihin ja runoilijoihin kuten Rilke, Rumi ja Proust.

Ellingin uusin levy 1961 Broadway – The Brill Building Project on kunnianosoitus rakennukselle, jossa on syntynyt eräitä merkittävimpiä populaarimusiikkikappaleita. Hänen tulkintansa ja sovituksensa kappaleista On broadway, A House is Not a Home sekä So Far Away vakuuttavat taatusti jokaisen jazzlaulun ystävän.

Konserteissa kuullaan myös vierailevaa pianistia Gary Versacea, joka on yksi alan työllistetyimpiä ja monipuolisimpia kosketinsoittajia. Hän on soittanut mm. John Scofieldin, John Abercombien ja Maria Schneiderin kokoonpanoissa. Valmistuttuaan Eastman School of Musicista Versace on toiminut myös Oregonin yliopiston jazz-osaston apulaisprofessorina.

Kahden Miehen Galaksi,Koko Jazz Club, helsinki27.2. Klo 20:00

keikka

Kahden Miehen Galaksi kuuluu kotimaisen jazzkentän tuoreimpiin tulokkaisiin. Hammond-urkuja miehittävän Seppo Kantosen ja rumpali Joonas Riipan muodostama kokenut kokoonpano tähtää nimensä mukaisesti jonnekin maan musiikillisen ilmakehän tuolle puolen ja aikaansaa omanlaisensa alkuräjähdyksen. Duo itse on kuvaillut musiikkiaan määritelmällä ”freebassjazzhoplounge”. Miehet poraavat, sahaavat, naulaavat, tinaavat ja kolvaavat musiikkinsa mukaansatempaavaksi jazz-installaatioksi. Kahden Miehen Galaksin debyyttialbumi Um Jepa ilmestyi viime vuonna.

Seppo Kantonen - Hammond-urut
Joonas Riippa - rummut