Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 26.2.

helsinki

UMO & Kurt Elling (USA),Savoy-teatteri, helsinki26.2. Klo 19:00

keikka

UMO saa helmikuussa solistikseen Grammy-voittaja Kurt Ellingin (s. 1967), joka on yksi tämän hetken arvostetuimmista jazzlaulajista. Neljän oktaavin äänialan omaavan baritonin laulussa yhdistyvät tekninen virtuositeetti ja sielukas herkkyys. Hänen repertuaariinsa kuuluu sekä omia sävellyksiä että moderneja tulkintoja standardeista, jotka toimivat pohjana improvisaatiolle, scat-laululle, runoudelle ja spoken word -tulkinnalle. Ahkerasti ympäri maailmaa konsertoiva Elling on saanut yleisön haltioihinsa ilta toisensa jälkeen.

Elling on myös tunnustettu vocalese-tekniikan mestari. Hän kirjoittaa ja laulaa tekstejä levytettyjen, improvisoitujen jazz-soolojen tai instrumentaalisävellysten päälle. Tekniikan pioneerien Eddie Jeffersonin, King Pleasuren ja Jon Hendricksin manttelinperijäksi sanottu Elling on kirjoittanut tekstejä mm. Wayne Shorterin, Keith Jarrettin ja Pat Methenyn sooloihin. Hänen teksteistään, joissa on vahva runollinen henki, voi usein löytää viittauksia kirjailijoihin ja runoilijoihin kuten Rilke, Rumi ja Proust.

Ellingin uusin levy 1961 Broadway – The Brill Building Project on kunnianosoitus rakennukselle, jossa on syntynyt eräitä merkittävimpiä populaarimusiikkikappaleita. Hänen tulkintansa ja sovituksensa kappaleista On broadway, A House is Not a Home sekä So Far Away vakuuttavat taatusti jokaisen jazzlaulun ystävän.

Konserteissa kuullaan myös vierailevaa pianistia Gary Versacea, joka on yksi alan työllistetyimpiä ja monipuolisimpia kosketinsoittajia. Hän on soittanut mm. John Scofieldin, John Abercombien ja Maria Schneiderin kokoonpanoissa. Valmistuttuaan Eastman School of Musicista Versace on toiminut myös Oregonin yliopiston jazz-osaston apulaisprofessorina.

Equally Stupid,Rytmihäiriöklubi, Ravintola Juttutupa, helsinki26.2. Klo 21:00

Equally Stupid

Pauli Lyytinen – saksofonit
Sigurdur Rögnvaldsson (IS) – kitara
David Meier (CH) – rummut