Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 14.11.

helsinki

Arttu Takola Group,Koko Jazz Club, helsinki14.11. Klo 21:00

Arttu Takalo

Niko Kumpuvaara

klaara Pyrhönen

Severi Salminen

Mauri Kuokkanen

Tiia ingnatius

keikka

Musiikkia Arttu Takalon soololevyiltä. Herkistelyä ja vahvaa tunnelatausta. Tällä kertaa mukana myös laulubiisejä. Themanintheshadows on palannut!

Jazzkonsertti - László Süle & Pentti Lahti,Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, helsinki14.11. Klo 19:00

László Süle

Pentti Lahti

keikka

Unkarilaissyntyinen pianisti ja säveltäjä László Süle esiintyy Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa jazz-saksofonisti Pentti Lahden kanssa.

Vapaa pääsy, käsiohjelma 5€.

Sülen ja Lahden yhteistyö alkoi jo 1990-luvun alussa, jolloin he perustivat Ad Lib Quintet -yhtyeen ja julkaisivat Jump-nimisen levyn vuonna 1994. Duo on esiintynyt jazzfestivaaleilla muun muassa Keravalla, Budapestissa, Debrecenissä, Prahassa, Krakovassa sekä Tšekin tasavallassa. Süle ja Lahti ovat julkaisseet lisäksi Absence -nimisen levyn, joka palkittiin yhtenä vuoden 2004 parhaista jazzlevyistä. Absencen
jatkoksi ilmestyi vuonna 2011 levy nimeltä Silver Solitude.

Unkarilainen, 24 vuotta Suomessa asunut pianisti, säveltäjä ja pedagogi László Süle opettaa Metropolia-ammattikorkeakoulussa pianonsoittoa, musiikin historiaa, didaktiikkaa ja säveltämistä. Hän on julkaissut lukuisia levyjä omista sekä muiden sävellyksistä, esiintynyt monissa jazz-kokoonpanoissa ja klassista musiikkia soittavissa kamariorkestereissa. Vuonna 1945 syntynyt Pentti Lahti on yksi monipuolisimmista ja kokeneimmista jazz-saksofonisteista Suomessa. Lahti on soittanut UMO Jazz Orchestrassa jo sen perustamisesta asti vuodesta 1975 ja hänelle myönnettiin Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto vuonna 1983.

Esitettävät kappaleet ovat Sülen omaa käsialaa.

”Sülen musiikille on leimallista suuri muoto, suuret tunteet ja maailmoja
syleilevät näyt, mutta myös kuvaileva runollisuus ja herkkä melodisuus
parhaimpien jazzballadien tyyliin. Kappaleiden tunnelmat liikkuvat
dramaattisesta virtuositeetista meditoivaan ja eteeriseen kuunteluun.”
(HS)

järvenpää

Kari Ikonen Trio,Järvenpää-talo, järvenpää14.11. Klo 19:00

keikka

Kari Ikonen Trio "Bright"-levynjulkaisukiertueella! Trion ekspressiivinen ja innovatiivinen keitos koostuu parhaista eurooppalaisista raaka-aineista, vankasta afroamerikkalaisen keittotaidon perinteestä ja hienoimmista itämaisista mausteista. Chef Kari Ikonen laatii tiiminsä kanssa menun, jossa yhdistyvät luontevasti Ikosen omat luomukset sekä tuoreet tulkinnat perinteisistä armenialaisista herkuista ja mm. mestarikokkien Coltrane ja Shorter klassikkoresepteistä.

Liput 13/11/7 € (+ palvelupalkkio) Lippupisteen myyntipisteistä ja ovelta, www.lippu.fi

lappeenranta

Maratone Quintet @ Kolme lyhtyä,Kolme lyhtyä, lappeenranta14.11. Klo 20:00

keikka

Maratone Quintet edustaa tämän hetken pohjoismaista jazzsoundia parhaimmillaan. Yhtyeen musiikki on modernia mainstream –jazzia, jossa yhdistyvät yhtyeen jäsenten säveltämien originaalikappaleiden persoonallinen tulkinta, taitavien soittajien välinen musiikillinen yhteys ja säkenöivä solistinen ilmaisuvoima. Vaikutteita yhtye on saanut mm. Kenny Wheeleriltä, Dave Douglasilta sekä Esbjörn Svensson Triolta. Maratone Quintet on perustettu vuonna 2004.

Juho Peltoniemi - rummut
Markus Tiiro - kitara
Martti Vesala - trumpetti
Mikko Pellinen - basso
Petri Rahikkala - piano

pori

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Black Motor,KulttuuriKulma, pori14.11. Klo 21:00

keikka


Improvisoivan trion jäsenet tulevat Porista, Kangasalta ja Muuramesta, mutta Black Motorin juuret ovat syvällä Tampereen muhevassa mullassa. Kolmikko kuulostaakin enemmän ennakkoluulottomalta ja orgaaniselta, pispalalaiselta rock-jazz-veljeydeltä kuin akateemiselta jazzilta. Bändin musiikilliset lähtökohdat vuonna 2005 olivat koko afroamerikkalaisen musiikin jatkumossa, bluestunteen eri muodoissa, swingista freejazziin ja punkrockiin.

Tenorifonisti Sami Sippolan, basisti Ville Rauhalan ja rumpali Simo Laihosen yhteinen taival on ollut tuottelias ja mustan moottorin kierrokset tuntuvat vain kiihtyvän; ensimmäiset julkaisut, On Duty ja Black Motor tulivat ulos vuonna 2007 ja niitä on seurannut satoja keikkoja Suomessa ja eurooppalaisilla jazzfestivaaleilla. Trio on tehnyt yhteistyötä yli kuudenkymmenen vierailevan artistin kanssa, sekä julkaissut yhdeksän levytystä, joista vuonna 2011 ilmestynyt Hoojaa nappasi Jazz-Emma-ehdokkuuden.

Uusin albumi, Yöstä aamun kynnykselle (Lumpeela Julkaisut), ilmestyi toukokuussa 2013, ja siitä julkaistaan tuplavinyylipainos syksyllä 2013, julkaisijana niinikään Lumpeela Julkaisut. Black Motor aloittaa myös vuoden 2013 aikana Verneri Pohjolan kanssa toisen yhteisen levyn äänitykset TUM Recordsille.

Jazzliiton kiertueen jälkeen triolla on kiireinen alkuvuosi, kun Black Motor matkaa ensin New Yorkiin keikoille tammikuussa 2014, ja soittaa tammi-helmi-maaliskuussa Suomessa ja Norjassa osana isoa kokoonpanoa, johon Sippolan, Rauhalan ja Laihosen lisäksi kuuluvat Esa Pietilä (tenorisaksofoni), Jari Hongisto (pasuuna), Tommi Keränen (elektroniikka), sekä norjalaiset Jon Rune Strøm (basso), Eivin Lønning (trumpetti), Stine Janvin Motland (vokaalitaide), Klaus Holm (alttosaksofoni), Paal Nilssen-Love (rummut) ja Lasse Marhaug (elektroniikka).

”Maailman parasta agraarifreejazzia varmoin käsin runnova porukka!”
- Petri Silas, Soundi 2012 -

Sami Sippola - saksofonit
Ville Rauhala - kontrabasso
Simo Laihonen - rummut, huilut
www.blackmotor.fi