Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 7.11.

helsinki

ACS: Geri Allen, Terri Lyne Carrington & Esperanza Spalding,Kulttuuritalo, helsinki7.11. Klo 20:00

keikka

Pianisti Geri Allen, rumpali Terri Lyne Carrington ja basisti-laulaja Esperanza Spalding kuuluvat tämän hetken kiinnostavimpiin jazzmuusikoihin. Ilmassa on todellisen jazzspektaakkelin tuntua, kun tämä vahva naistrio saapuu konsertoimaan Helsingin Kulttuuritalolle 7. marraskuuta.  

ACS-trion yhteistyö sai alkunsa Terri Lyne Carringtonin The Mosaic Projectin tiimoilta.  Vuonna 2012 julkaistu ja Grammy-palkittu albumi kokosi mukaan lahjakkaita naispuolisia instrumentalisteja ja laulajia eri puolilta maailmaa. Levyllä esiintyvien muusikoiden joukossa olivat myös Geri Allen jaEsperanza Spalding.

Yhteistyöstä syntyi trio, jonka on sanottu olevan elegantti, kokeellinen sekä kiistattoman rohkea. ACS:n jokaisen muusikon meriittilista on vaikuttava ja yhtyen livekonsertit ovat saaneet osakseen haltioituneita arvioita.

Trion palkitun pianisti-säveltäjä Geri Allenin (s. 1957) aiempiin yhteistyökumppaneihin kuuluvat mm. Dave Holland, Meshell Ndegeocello, Ravi Coltrane, Liz Wright, ja Ornette Coleman. Hänen sanotaan olevan hurjapäinen improvisoija ja kekseliäs säveltäjä, jonka pedagogisia taitoja arvostetaan myös suuresti.  

Energinen laulaja, basisti ja säveltäjä Esperanza Spalding (s. 1984) palkittiin vuonna 2011 parhaan uuden tulokkaan Grammy-palkinnolla. Hän on toistaiseksi ainoa jazzmuusikko, joka on saanut tämän kategorian Grammy-palkinnon. Viime vuonna hänen neljäs studioalbuminsa Radio Music Societypalkittiin kahdella Grammyllä. Spalding on omaperäinen fuusioartisti, joka tutkii ja venyttää jazzin rajoja. Barak Obaman suosikkina hän on esiintynyt mm. Nobelin rauhanpalkinnon jakotilaisuudessa vuonna 2009. 

Rumpali, säveltäjä ja tuottaja Terri Lyne Carrington (s. 1965) on laaja-alainen ja arvostettu jazzmuusikko, jonka yhteistyökumppaneihin on kuulunut sellaisia legendoja kuin Dizzy Gillespie, Stan Getz, Wayne Shorter, Al Jarreau, David Sanborn ja Herbie Hancock. Hän on kuulunut jo neljännesvuosisadan amerikkalaisen jazzin kärkinimiin ja hänen on sanottu olevan ACS-trion primus motor. 

Konsertin tuotannosta vastaa Eastway Live Oy.

Liput alk. 57,50€ / 52,50€. 

Julkinen lipunmyynti alkaa 13.5. klo 9:00 Menolipussa ja Lippupalvelussa.

Perustamisestaan lähtien on aika, aallokko ja ahtojäät muovanneet Karikkoa eri muotoihin. Emma-palkitulla, vuonna 2001 julkaistulla ensilevyllä soittajia oli toistakymmentä, sittemmin kokoonpano tiivistyi timantinkovaksi, eurooppalaisen jazzmaailman huipuista koostuvaksi sekstetiksi, jolla julkaistiin levy Oceanophonic vuonna 2008 ja Teosto-palkintoehdokas The Helsinski Suite syyskuussa 2011. Vedenpinnan korkeuden vaihdellessa kokoonpano kasvaa tai pienenee, syksyllä 2013 yhtye esiintyy Ruotsissa viiden, ja Suomessa neljän veitsenterävän kiven murskaavalla voimalla.

Kari Ikonen – piano, rhodes ja moog
Sonny Heinilä – huilut ja saksofoni
Ulf Krokfors – basso
Mika Kallio – rummut

JazzHUG,Vin-Vin, helsinki7.11. Klo 20:00

Tim Ries (Rolling Stones): Reflection on Finland

keikka

Tim Ries (USA) on tunnettu Suomi-fani. Mies on yksi maailman parhaista saksofonisteista ja hän on tunnettu mm. The Rolling Stonesin sekä jazzrumpali Jack DeJohnetten kokoonpanoista.

Nyt yleisöllä on mahdollisuus kuulla miehen uutta Suomesta ja suomalaisuudesta ammentavaa materiaalia huippukvintetin esittämänä.

Viinibaari Vin-Vin avaa ensimmäistä kertaa ikinä salongin ovet live musiikille ja tässä erikoistilassa on Timin lisäksi vetämässä erikoisspesialisteja:

Aili Ikonen / laulu
Jaska Lukkarinen / rummut
Marzi Nyman / kitara
Jori Huhtala / basso
Niko Kumpuvaara / harmonikka

Ilmainen sisäänpääsy, vapaa tunnelma!

Not A Violin Night - groovaavia viulusoundeja,Juttutupa, helsinki7.11. Klo 21:00

Tero Hyväluoma Frost V (www)

Esko Järvelä Epic Male Band (www)

keikka

Tero Hyväluoma Frost V ja Esko Järvelä Epic Male Band konsertoivat yhdessä
Juttutuvalla, Helsingissä torstaina 7.11. Skandinavian
nykykansanmusiikkikentän huippunimiin lukeutuvien viulistien lanseeraamat
yhtyeet ovat kumpikin julkaisseet hiljattain debyyttialbuminsa ja
esittäytyvät nyt ensi kertaa yhdessä. Folk, jazz ja rock fuusioituvat
kokonaisuudeksi, jonka tulos on jotain aivan muuta, mitä perinteiseltä
viulumusiikilta voisi odottaa.

Hyväluoman ja Järvelän on sanottu kuuluvan oman sukupolvensa taitavimpiin
viulisteihin, ja heidän soittotyyliään on rinnastettu Eddie Van Halenin
sähkökitaran käsittelyyn. Molemmilla yhtyeillä on oma persoonallinen
soundinsa, jossa kansanmusiikin perinne sekoittuu ajan henkeen saaden
vaikutteita eri genrelajeista – swingiä ja draivia unohtamatta. Samalla
lavalla nähdään kovatasoisia musiikin ammattilaisia niin jazzin,
kansanmusiikin, rockin kuin klassisen musiikin puolelta.

Konsertti alkaa klo 21.00. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

*Esko Järvelä Epic Male Band*

Esko Järvelä viulu
Anssi Salminen akustinen kitara
Jani Kivelä sähkökitara
Juho Kivivuori basso
Janne Mathlin rummut

http://epicmaleband.com/

*Tero Hyväluoma Frost V* **

Tero Hyväluoma - viulu, sävellykset
Harri Kuusijärvi – harmonikka
Matias Tyni – piano
Vesa Ojaniemi – kontrabasso
Niko Votkin – rummut

http://www.terohyvaluoma.com/

*Teho.*

Esko Järvelä – viulu
Tero Hyväluoma - viulu

https://myspace.com/tehotheband

hämeenlinna

HERD-klubi feat. Zarkus Poussa,Suistoklubi, hämeenlinna7.11. Klo 20:00

Herd

(+ Zarkus Poussa)
keikka

Musiikin monitaituri, multi-instrumentalisti Zarkus Poussa tuskin esittelyjä kaipaa. Marraskuun HERD-klubille vieraaksi saapuva Poussa laajentaa HERDin kvartetiksi ainakin laulullaan ja lyömäsoittimillaan – ja kuka tietää millä muilla instrumenteilla. Ohjelmistossa on mm. syksyllä julkaistavan Poussan soololevyn materiaalia HERDinnettyinä versioina sekä Joni Mitchelin musiikkia.

Perkussionistina tunnettu Poussa tunnetaan yhteistyöstään mm. Anna-Mari Kähärän, Ismo Alangon sekä Hemma Beast -yhtyeiden kanssa. Hän on tehnyt myös lukemattomia TV- ja teatteritöitä, joista mainittakoon TV-sarjat W-tyyli sekä Jokainen vieras on laulun arvoinen. Syksyllä Poussa on mukana mm. Kansallisteatterin Kun kyyhkyset katosivat -näytelmässä.

Liput: 12/10 e

tornio

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Black Motor,Kerho, tornio7.11. Klo 21:00

keikka

Improvisoivan trion jäsenet tulevat Porista, Kangasalta ja Muuramesta, mutta Black Motorin juuret ovat syvällä Tampereen muhevassa mullassa. Kolmikko kuulostaakin enemmän ennakkoluulottomalta ja orgaaniselta, pispalalaiselta rock-jazz-veljeydeltä kuin akateemiselta jazzilta. Bändin musiikilliset lähtökohdat vuonna 2005 olivat koko afroamerikkalaisen musiikin jatkumossa, bluestunteen eri muodoissa, swingista freejazziin ja punkrockiin.

Tenorifonisti Sami Sippolan, basisti Ville Rauhalan ja rumpali Simo Laihosen yhteinen taival on ollut tuottelias ja mustan moottorin kierrokset tuntuvat vain kiihtyvän; ensimmäiset julkaisut, On Duty ja Black Motor tulivat ulos vuonna 2007 ja niitä on seurannut satoja keikkoja Suomessa ja eurooppalaisilla jazzfestivaaleilla. Trio on tehnyt yhteistyötä yli kuudenkymmenen vierailevan artistin kanssa, sekä julkaissut yhdeksän levytystä, joista vuonna 2011 ilmestynyt Hoojaa nappasi Jazz-Emma-ehdokkuuden.

Uusin albumi, Yöstä aamun kynnykselle (Lumpeela Julkaisut), ilmestyi toukokuussa 2013, ja siitä julkaistaan tuplavinyylipainos syksyllä 2013, julkaisijana niinikään Lumpeela Julkaisut. Black Motor aloittaa myös vuoden 2013 aikana Verneri Pohjolan kanssa toisen yhteisen levyn äänitykset TUM Recordsille.

Jazzliiton kiertueen jälkeen triolla on kiireinen alkuvuosi, kun Black Motor matkaa ensin New Yorkiin keikoille tammikuussa 2014, ja soittaa tammi-helmi-maaliskuussa Suomessa ja Norjassa osana isoa kokoonpanoa, johon Sippolan, Rauhalan ja Laihosen lisäksi kuuluvat Esa Pietilä (tenorisaksofoni), Jari Hongisto (pasuuna), Tommi Keränen (elektroniikka), sekä norjalaiset Jon Rune Strøm (basso), Eivin Lønning (trumpetti), Stine Janvin Motland (vokaalitaide), Klaus Holm (alttosaksofoni), Paal Nilssen-Love (rummut) ja Lasse Marhaug (elektroniikka).

”Maailman parasta agraarifreejazzia varmoin käsin runnova porukka!”
- Petri Silas, Soundi 2012 -

Sami Sippola - saksofonit
Ville Rauhala - kontrabasso
Simo Laihonen - rummut, huilut
www.blackmotor.fi