Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 15.11.

helsinki

Grantstand Quartet, First Session,Kirjasto 10, helsinki15.11. Klo 18:00

Grantstand Quartet (www)

keikka

Grantstand Quartet on 2013 keväällä perustettu yhtye joka esittää sen jäsenten omia
sävellyksiä ja sovituksia yhtyeelle tärkeistä jazz standardeista. Musiikki pohjaa vahvasti 50-luvun Grant Greenin First Session levyn maisemiin. Svengiä!

Svengi alkaa klo 18.00 ja loppuu klo 19.00. Mikäli haluaa saada hyvät
paikat kannattaa paikalle saapua ajoissa. VAPAA PÄÄSY.

Lauri Vihro - Kitara
Sami Nummela - Rummut
Samuli Rautiainen - Piano
Mikael Saastamoinen - Kontrabasso

Linkistä löytyy svengiä sitä akuutisti kaipaaville:
https://soundcloud.com/grantstand-quartet

Kansi Auki Piano Jazz Festival,Musiikkiteatteri Kapsäkki, helsinki15.11. Klo 19:00

Kari Ikonen Trio

Craig Taborn (US)

keikka

Kansi Auki Piano Jazz Festival on Iiro Rantalan panos kulttuurituontiin ja jazzmusiikin tarjonnan lisäämiseen Suomessa. Festivaalin vieraat ovat kansainvälisesti tunnustettuja artisteja, joiden kiertueet eivät ole vielä ulottuneet huomiota herättävästi Suomeen. Pieni tapahtuma, intiimi konserttisali ja yhdessä hengittävä yleisö tarjoavat vieraille suurten salien, yleisömassojen ja ruhtinaallisten palkkioiden sijaan mahdollisuuden hengähtämiseen oman taiteensa äärellä. Nämä artistit tapaavat kuulijansa ja toisensa yleensä suurilla festivaaleilla tai suurten järjestäjien isoissa halleissa. Kansi Auki on jotain muuta. Se on huomavaisuutta, kunnioitusta ja aitoa kiinnostusta. Se on kuin romanttinen illallinen kynttilän valossa. Kansi Auki –festivaalilla on kuuma ja intensiivinen rakkaussuhde musiikkiin.

Kolmannen kerran järjestettävä Kansi Auki –festivaalin esiintyjinä kuulemme suomalaisten muusikkojen lisäksi vieraita Ruotsista, Yhdysvalloista ja Italiasta. Ohjelmasta löytyvät mm. Bobo Stenson (SWE), Craig Taborn (USA), Stefano Bollani (ITA), Joonas Haavisto Trio ja Kari Ikonen trio. Konsertteja edeltävät luennot käsittelevät tänä vuonna jazzpianon osaajia, elämää ja kokemuksia. Kolmena iltana tarjoillaan luento, kahden artistin konsertti Kapsäkin teatterisalissa sekä klubikonsertti ravintola Allotriassa. Festivaalin päättää neljäntenä päivänä ilmaiskonsertti lapsille ja heidän seuralaisilleen.

Perjantai 15.11.
Musiikkiteatteri Kapsäkki
Teatterisali: Kari Ikonen Trio ja Craig Taborn (USA)
Allotrian klubi: Veijo Midi

 

 

kuopio

Mikko Toivanen & Friends,Musiikkikeskus, Jazzklubi, kuopio15.11. Klo 21:00

Mikko Toivanen Trio

Saksofonisti Mikko Toivanen on kerännyt ystäviään lavalle syntymäpäivänsä kunniaksi. Mukana mm.


Mikko Toivanen, baritoni- ja tenorisaksofoni
Mikko Pasanen, piano
Jarmo Hiekkala, basso
Mika Hietala, rummut

tampere

Haluaisitko sukeltaa musiikkimatkalle suomalaisen jazz-iskelmän kulta-aikaan? Menestysyhtye HERD ja laulajatar Aili Ikonen ovat koonneet suositun Jazzbasilli-konsertin, jonka ohjelmisto koostuu mm. Laila Kinnusen tunnetuksi tekemistä hiteistä. Hurmaava nelikko tarjoaa yleisölle ajan vetävimmät kappaleet päivitetyin versioin, mutta suurella kunnioituksella alkuperäisiä kohtaan; Jazzbasilli, Väliaikainen, Pojat, Kellä kulta, Suklaasydän ja monia muita.

Vaivattomasti svengaava HERD on esiintynyt likimain kaikilla merkittävillä suomalaisilla jazzfestivaaleilla ja ehtinyt saada jalansijaa myös kansainvälisesti. Vuonna 2011 HERD nappasi ensimmäisen palkinnon hollantilaisen North Sea Jazz -festivaalin arvostetussa, Euroopan-laajuisessa yhtyekilpailussa.

Kokoonpanon veturia, vibrafonisti Panu Savolaista pidetään tällä hetkellä yhtenä sukupolvensa lahjakkaimmista suomalaismuusikoista. Savolainen valittiin Vuoden taiteilijaksi Pori Jazzissa 2010, ja hänen johdollaan HERD on vakiinnuttanut Kansallisteatterin Lavaklubille oman vierailijoiden tähdittämän iltaklubinsa sekä vienyt tapahtumaa myös muihin kaupunkeihin.

Mestarillisena äänenkäyttäjänä ja valloittavana lavapersoonana tunnettu Aili Ikonen on musiikkiyleisölle tuttu lukuisista yhtyeistä, kuten Kvalda, Korpi Ensemble, Hereä, UMO Jazz Orchestra, Rajaton ja Don Johnson Big Band. Lisäksi Aili Ikonen on nähty mm. Svenska Teaternin Kristina från Duvemåla -suurmusikaalissa.

HERD & Aili Ikosen Jazzbasilli-ohjelma esitettiin ensimmäistä kertaa Helsingin Musiikkitalon avajaisjuhlassa ja sen TV-lähetyksessä. TTT-Klubi tuo tämän ikimuistoisen konsertin ensimmäistä kertaa yleisön eteen Tampereella.

”Vangitseva solisti, tyylitietoinen säestystrio sekä upeat sovitukset nivoutuvat saumattomasti yhteen” – Matti Komulainen, Turun Sanomat

turku

Flame Jazz,Monk, turku15.11. Klo 21:00

keikka

Sami Sippola - saksofonit
Ville Rauhala - kontrabasso
Simo Laihonen - rummut, huilut

Improvisoivan trion jäsenet tulevat Porista, Kangasalta ja Muuramesta, mutta Black Motorin juuret ovat syvällä Tampereen muhevassa mullassa. Kolmikko kuulostaakin enemmän ennakkoluulottomalta ja orgaaniselta, pispalalaiselta rock-jazz-veljeydeltä kuin akateemiselta jazzilta. Bändin musiikilliset lähtökohdat vuonna 2005 olivat koko afroamerikkalaisen musiikin jatkumossa, bluestunteen eri muodoissa, swingista freejazziin ja punkrockiin.

Tenorifonisti Sami Sippolan, basisti Ville Rauhalan ja rumpali Simo Laihosen yhteinen taival on ollut tuottelias ja mustan moottorin kierrokset tuntuvat vain kiihtyvän; ensimmäiset julkaisut, On Duty ja Black Motor tulivat ulos vuonna 2007 ja niitä on seurannut satoja keikkoja Suomessa ja eurooppalaisilla jazzfestivaaleilla. Trio on tehnyt yhteistyötä yli kuudenkymmenen vierailevan artistin kanssa, sekä julkaissut yhdeksän levytystä, joista vuonna 2011 ilmestynyt Hoojaa nappasi Jazz-Emma-ehdokkuuden.

Uusin albumi, Yöstä aamun kynnykselle (Lumpeela Julkaisut), ilmestyi toukokuussa 2013, ja siitä julkaistaan tuplavinyylipainos syksyllä 2013, julkaisijana niinikään Lumpeela Julkaisut. Black Motor aloittaa myös vuoden 2013 aikana Verneri Pohjolan kanssa toisen yhteisen levyn äänitykset TUM Recordsille.

Jazzliiton kiertueen jälkeen triolla on kiireinen alkuvuosi, kun Black Motor matkaa ensin New Yorkiin keikoille tammikuussa 2014, ja soittaa tammi-helmi-maaliskuussa Suomessa ja Norjassa osana isoa kokoonpanoa, johon Sippolan, Rauhalan ja Laihosen lisäksi kuuluvat Esa Pietilä (tenorisaksofoni), Jari Hongisto (pasuuna), Tommi Keränen (elektroniikka), sekä norjalaiset Jon Rune Strøm (basso), Eivin Lønning (trumpetti), Stine Janvin Motland (vokaalitaide), Klaus Holm (alttosaksofoni), Paal Nilssen-Love (rummut) ja Lasse Marhaug (elektroniikka).

”Maailman parasta agraarifreejazzia varmoin käsin runnova porukka!”
- Petri Silas, Soundi 2012 -

www.blackmotor.fi