Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 6.11.

helsinki

Rytmihäiriöklubi,Ravintola Juttutupa, helsinki6.11. Klo 21:00

Innanen – Pesonen – Kallio levynjulkaisukeikalla.

Mikko Innanen – saksofonit
Markus Pesonen – kitara
Mika Kallio – rummut

kajaani

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Black Motor,Kaukametsän kongressikeskus, Kouta-sali, kajaani6.11. Klo 19:00

keikka

Improvisoivan trion jäsenet tulevat Porista, Kangasalta ja Muuramesta, mutta Black Motorin juuret ovat syvällä Tampereen muhevassa mullassa. Kolmikko kuulostaakin enemmän ennakkoluulottomalta ja orgaaniselta, pispalalaiselta rock-jazz-veljeydeltä kuin akateemiselta jazzilta. Bändin musiikilliset lähtökohdat vuonna 2005 olivat koko afroamerikkalaisen musiikin jatkumossa, bluestunteen eri muodoissa, swingista freejazziin ja punkrockiin.

Tenorifonisti Sami Sippolan, basisti Ville Rauhalan ja rumpali Simo Laihosen yhteinen taival on ollut tuottelias ja mustan moottorin kierrokset tuntuvat vain kiihtyvän; ensimmäiset julkaisut, On Duty ja Black Motor tulivat ulos vuonna 2007 ja niitä on seurannut satoja keikkoja Suomessa ja eurooppalaisilla jazzfestivaaleilla. Trio on tehnyt yhteistyötä yli kuudenkymmenen vierailevan artistin kanssa, sekä julkaissut yhdeksän levytystä, joista vuonna 2011 ilmestynyt Hoojaa nappasi Jazz-Emma-ehdokkuuden.

Uusin albumi, Yöstä aamun kynnykselle (Lumpeela Julkaisut), ilmestyi toukokuussa 2013, ja siitä julkaistaan tuplavinyylipainos syksyllä 2013, julkaisijana niinikään Lumpeela Julkaisut. Black Motor aloittaa myös vuoden 2013 aikana Verneri Pohjolan kanssa toisen yhteisen levyn äänitykset TUM Recordsille. Jazzliiton kiertueen jälkeen triolla on kiireinen alkuvuosi, kun Black Motor matkaa tammikuussa 2014 keikoille mm. New Yorkiin.

”Maailman parasta agraarifreejazzia varmoin käsin runnova porukka!”
- Petri Silas, Soundi 2012 -

Sami Sippola - saksofonit
Ville Rauhala - kontrabasso
Simo Laihonen - rummut, huilut

www.blackmotor.fi  

kuopio

Jazz & Blues -jamit,King's Crown, kuopio6.11. Klo 20:00

Open stage
keikka

Marraskuun jamit - lava on vapaa!