Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Arttu Takola Group,Koko Jazz Club, helsinki14.11. Klo 21:00

Arttu Takalo

Niko Kumpuvaara

klaara Pyrhönen

Severi Salminen

Mauri Kuokkanen

Tiia ingnatius

keikka

Musiikkia Arttu Takalon soololevyiltä. Herkistelyä ja vahvaa tunnelatausta. Tällä kertaa mukana myös laulubiisejä. Themanintheshadows on palannut!

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Jazzkonsertti - László Süle & Pentti LahtiUnkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, helsinki14.11. Klo 19:00

László Süle

Pentti Lahti

keikka

Unkarilaissyntyinen pianisti ja säveltäjä László Süle esiintyy Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa jazz-saksofonisti Pentti Lahden kanssa.

Vapaa pääsy, käsiohjelma 5€.

Sülen ja Lahden yhteistyö alkoi jo 1990-luvun alussa, jolloin he perustivat Ad Lib Quintet -yhtyeen ja julkaisivat Jump-nimisen levyn vuonna 1994. Duo on esiintynyt jazzfestivaaleilla muun muassa Keravalla, Budapestissa, Debrecenissä, Prahassa, Krakovassa sekä Tšekin tasavallassa. Süle ja Lahti ovat julkaisseet lisäksi Absence -nimisen levyn, joka palkittiin yhtenä vuoden 2004 parhaista jazzlevyistä. Absencen
jatkoksi ilmestyi vuonna 2011 levy nimeltä Silver Solitude.

Unkarilainen, 24 vuotta Suomessa asunut pianisti, säveltäjä ja pedagogi László Süle opettaa Metropolia-ammattikorkeakoulussa pianonsoittoa, musiikin historiaa, didaktiikkaa ja säveltämistä. Hän on julkaissut lukuisia levyjä omista sekä muiden sävellyksistä, esiintynyt monissa jazz-kokoonpanoissa ja klassista musiikkia soittavissa kamariorkestereissa. Vuonna 1945 syntynyt Pentti Lahti on yksi monipuolisimmista ja kokeneimmista jazz-saksofonisteista Suomessa. Lahti on soittanut UMO Jazz Orchestrassa jo sen perustamisesta asti vuodesta 1975 ja hänelle myönnettiin Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto vuonna 1983.

Esitettävät kappaleet ovat Sülen omaa käsialaa.

”Sülen musiikille on leimallista suuri muoto, suuret tunteet ja maailmoja
syleilevät näyt, mutta myös kuvaileva runollisuus ja herkkä melodisuus
parhaimpien jazzballadien tyyliin. Kappaleiden tunnelmat liikkuvat
dramaattisesta virtuositeetista meditoivaan ja eteeriseen kuunteluun.”
(HS)