Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 8.11.

helsinki

HERD-klubi feat. Zarkus Poussa,Lavaklubi, Kansallisteatteri, helsinki8.11. Klo 21:00

Herd

(+ Zarkus Poussa)
keikka

Musiikin monitaituri, multi-instrumentalisti Zarkus Poussa tuskin esittelyjä kaipaa. Marraskuun HERD-klubille vieraaksi saapuva Poussa laajentaa HERDin kvartetiksi ainakin laulullaan ja lyömäsoittimillaan – ja kuka tietää millä muilla instrumenteilla. Ohjelmistossa on mm. syksyllä julkaistavan Poussan soololevyn materiaalia HERDinnettyinä versioina sekä Joni Mitchelin musiikkia.

Perkussionistina tunnettu Poussa tunnetaan yhteistyöstään mm. Anna-Mari Kähärän, Ismo Alangon sekä Hemma Beast -yhtyeiden kanssa. Hän on tehnyt myös lukemattomia TV- ja teatteritöitä, joista mainittakoon TV-sarjat W-tyyli sekä Jokainen vieras on laulun arvoinen. Syksyllä Poussa on mukana mm. Kansallisteatterin Kun kyyhkyset katosivat -näytelmässä.

Liput: 14/8 e

joensuu

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Black Motor,Teatteriravintolan Terassi, joensuu8.11. Klo 21:00

keikka

Improvisoivan trion jäsenet tulevat Porista, Kangasalta ja Muuramesta, mutta Black Motorin juuret ovat syvällä Tampereen muhevassa mullassa. Kolmikko kuulostaakin enemmän ennakkoluulottomalta ja orgaaniselta, pispalalaiselta rock-jazz-veljeydeltä kuin akateemiselta jazzilta. Bändin musiikilliset lähtökohdat vuonna 2005 olivat koko afroamerikkalaisen musiikin jatkumossa, bluestunteen eri muodoissa, swingista freejazziin ja punkrockiin.

Tenorifonisti Sami Sippolan, basisti Ville Rauhalan ja rumpali Simo Laihosen yhteinen taival on ollut tuottelias ja mustan moottorin kierrokset tuntuvat vain kiihtyvän; ensimmäiset julkaisut, On Duty ja Black Motor tulivat ulos vuonna 2007 ja niitä on seurannut satoja keikkoja Suomessa ja eurooppalaisilla jazzfestivaaleilla. Trio on tehnyt yhteistyötä yli kuudenkymmenen vierailevan artistin kanssa, sekä julkaissut yhdeksän levytystä, joista vuonna 2011 ilmestynyt Hoojaa nappasi Jazz-Emma-ehdokkuuden.

Uusin albumi, Yöstä aamun kynnykselle (Lumpeela Julkaisut), ilmestyi toukokuussa 2013, ja siitä julkaistaan tuplavinyylipainos syksyllä 2013, julkaisijana niinikään Lumpeela Julkaisut. Black Motor aloittaa myös vuoden 2013 aikana Verneri Pohjolan kanssa toisen yhteisen levyn äänitykset TUM Recordsille.

Jazzliiton kiertueen jälkeen triolla on kiireinen alkuvuosi, kun Black Motor matkaa ensin New Yorkiin keikoille tammikuussa 2014, ja soittaa tammi-helmi-maaliskuussa Suomessa ja Norjassa osana isoa kokoonpanoa, johon Sippolan, Rauhalan ja Laihosen lisäksi kuuluvat Esa Pietilä (tenorisaksofoni), Jari Hongisto (pasuuna), Tommi Keränen (elektroniikka), sekä norjalaiset Jon Rune Strøm (basso), Eivin Lønning (trumpetti), Stine Janvin Motland (vokaalitaide), Klaus Holm (alttosaksofoni), Paal Nilssen-Love (rummut) ja Lasse Marhaug (elektroniikka).

”Maailman parasta agraarifreejazzia varmoin käsin runnova porukka!”
- Petri Silas, Soundi 2012 -

Sami Sippola - saksofonit
Ville Rauhala - kontrabasso
Simo Laihonen - rummut, huilut
www.blackmotor.fi 

turku

Flame Jazz,Åbo Svenska Teater, turku8.11. Klo 19:00

Johanna Iivanainen: My Favorite Standards (www)

keikka

Johanna Iivanainen – laulu
Jussi Fredriksson – piano
Jussi Kannaste – saksofoni
Ville Herrala – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

Johanna Iivanainen tunnetaan luonnollisen kauniista ja tunteikkaasta ilmaisustaan. Upea laulajar saapuu Turkuun Flame Jazzin vieraaksi kahdeksi illaksi suomalaisen huippuyhtyeen solistina.

Iivanainen on ihastuttanut yleisöä useissa eri tyylisissä yhtyeissä, joista mainittakoon yhteistyö Antti Sarpilan, Eero Koivistoisen ja Umo Jazz Orchestran kanssa. Johanna tunnetaan myös omista laulelmallisista projekteistaan. Hän on julkaissut omalla nimellään kaksi kiiteltyä albumia, ja on hänet nähty myös Euroviisukarsintojen loppusuoralla.

Flame Jazz -konsertissa kuullaan laulajattaren harvemmin esittämää jazztuotantoa. Tulkinnat rakastetuista jazzsävelmistä kuten My Funny Valentine, Black Coffee ja Dream a Little Dream of Me takaavat lämminhenkisen ja tunnelmallisen illan huippujazzin parissa.