Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 30.5.

helsinki

Lounaskonsertti: UMO Helsinki Ensemble – Kevätjuhla,Savoy-teatteri, helsinki30.5. Klo 12:00

keikka

Tässä UMO Helsinki Jazz Orchestran kevätkauden päättävässä lounaskonsertissa nautitaan tuore annos jazzia kahden nuoremman jazzsukupolven kirkkaan tähden luotsaamana. UMOn pasunisti Kasperi Sarikoskija saksofonisti Max Zenger ovat valikoineet konserttiohjelman molempien omista sävellyksistä.

 

Sarikoski on soittanut UMOn riveissä vakituisena vuodesta 2019 ja Zenger vuodesta 2023. Molemmat ovat ansioituneita ja aktiivisia muusikoita myös UMOn ulkopuolella.

 

Kasperi Sarikoski (s. 1988) on esiintynyt lukuisten kotimaisten jazzartistien kanssa ja muun muassa Jukka Linkolan, Jukka Perkon ja Teppo Mäkysen yhtyeissä. Kansainvälisistä orkestereista mainittakoon esiintymiset Duke Ellington Orchestran, Stockholm Jazz Orchestran sekä Jazz at Lincoln Center Orchestran ja Wynton Marsalisin kanssa. Omaa musiikkiaan Sarikoski on julkaissut kaksi levyllistä, Essence sekä 3 + 1, joista jälkimmäisen satoa kuullaan myös lounaskonsertissa.

 

Max Zenger (s. 1988) johtaa omia yhtyeitään, kuten Maxxxtet ja Globus, jolla voitti ensimmäisen sijan Euroopan yleisradioiden jazzyhtyekilpailussa 2018. Zenger on valittu Pori Jazz Festivaalin nousevaksi kyvyksi 2017 ja Turku Jazz Festivaalin vuoden artistiksi 2018. Hän on myös levy-yhtiö Flame Jazz Recordsin yksi perustajajäsenistä ja toimii Porvoo Jazz Festivalin taiteellisena johtajana. Zenger on julkaissut kymmenen omista sävellyksistään koostuvaa albumia ja soittanut kymmenillä muilla levyillä. Konserttiin Zenger on valikoinut musiikkia Globus-yhtyeensä toiselta Flores-albumilta – jolla sattumoisin soittaa myös Kasperi Sarikoski.

 

UMO Helsinki Ensemble on UMO Helsinki Jazz Orchestrasta koottu pienempi kokoonpano, jonka muusikoilla on mittava ura niin UMOn riveissä kuin lukuisissa omissa projekteissaan.

 

Konsertin kesto 1 h.

 

Kasperi Sarikoski, pasuuna 

Max Zenger, alttosaksofoni  

Tuomo Uusitalo, piano

Anssi Tirkkonen, rummut

Juuso Rinta, basso

 

HUOM! Vapaa pääsy, mutta lippu tarvitaan. Hankithan lipun ennakkoon Savoy-teatterin lippuluukulta (0 €) tai Lippu.fi-verkkokaupasta (0 €). Lippu.fi:n myyntipisteissä kulut ovat 3 € / tilaus, R-kioskeilla 3 € / tilaus + 1 € / lippu. Max. 4 lippua / varaus. Isommat ryhmävaraukset suoraan Savoysta. Ennakkolipulla sisään klo 11:50 asti. Tämän jälkeen mahdollisesti tyhjäksi jääneet paikat täytetään liputtomilla asiakkailla. Kannattaa tulla ajoissa paikalle, koska saliin ei pääse myöhässä.

 

Tuotanto: Savoy-teatteri & UMO Helsinki Jazz Orchestra

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Joonas Widenius,Villa Rana, jyväskylä30.5. Klo 19:00

keikka

Liput 10 €

Flamencokitaravirtuoosi Joonas Widenius vie moniin suuntiin rönsyilevällä musiikkimatkallaan kuulijan arktisesta pohjolasta aina Andalusian lämpöön!

Joonas Widenius on suomalainen kärkikaartin flamencokitaristi. Wideniuksen musiikin pohjana kaikuvat flamencokitaran sävelet, mutta hänen omaleimainen sävelkielensä ottaa jatkuvasti vaikutteita muualtakin. Konserteissaan kitaristi esittää perinteisiä espanjalaisia flamencosävelmiä ja omia sävellyksiään. Widenius on esiintynyt laajalti Euroopassa erilaisilla festivaaleilla, klubeilla ja konserttisaleissa. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. UMO:n, Perico Sambeatin, Iiro Rantalan ja Teemu Viinikaisen kanssa.

Kitaristin osaaminen hämmästytti myös flamencolegenda Paco de Lucian kiertuemanagerin, joka intoutui kirjoittamaan hänestä sanoin:

"I am very surprised to hear such an authentic Flamenco feeling from the north of Europe. Joonas Widenius really has a Spanish heart!"