Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 17.5.

espoo

April Jazz Club: KP's Soul/Funk Unit feat BESS,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo17.5. Klo 18:00

KP's Soul/Funk Unit

keikka

A Night of Chaka Khan and Funk!

Kari Paavolan liidaaman KP's Soul/Funk Unit - yhtyeen keuloille Tapiola Gardeniin saapuu upea ja valloittava BESS tulkitsemaan itselleen tärkeitä funk-kappaleita Chaka ja Rufus Khanin tuotannosta sekä muualta funk-musiikin syövereistä. Paavola ja BESS ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2015, ennen BESSin meteorimaista kiitoa Suomen popmaailman kirkkaaksi tähdeksi ja Emma-palkituksi artistiksi. Paavolan isännöimällä Töölön Funk Klubilla Manalassa BESS on ollut taattu vierailija noin kerran vuodessa. BESS on upeana musadiggarina pitänyt traditiosta kiinni, ja esiintyy edelleen Karin kanssa noin 1-2 kertaa vuodessa – edellisen kerran Puotilan Kartanon Summer Soul Sessions -illassa kesällä 2023 tuoden Puotilan Kartanon pihalle noin 2000 musadiggaria.

Kansainvälisesti arvostettu rumpali Kari Paavola on musiikillinen monitaituri, joka tunnetaan myös Töölön Funk Klubin isäntänä. Paavola on viettänyt urastaan kymmeniä vuosia Lontoossa, jossa hän on päässyt jakamaan lavan merkittävien kansainvälisten muusikoiden kanssa ja soittaa tällä hetkellä mm. Vanessa Haynesin, Imaanin, Julian Burdockin, Xantone Blacqin sekä Brandon Allen’s Groove Bandin kanssa. Lisäksi Paavola on luennoinut eurooppalaisissa musiikkilaitoksissa musiikista kestävänä urana.

Suomalaisista supermuusikoista kootun bändin mukana keikalla soittaa myös yksi viron palkituimmista jazzbasisteista ja säveltäjistä, tallinnalainen Janno Trump.

BESS - Laulu 
Kari Paavola - Rummut, yhtyejohto 
Juuso Torpakko - Kitara 
Ilmari Aitoaho - koskettimet 
Janno Trump - Basso
  (EE)

Ilta alkaa Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijoiden esityksellä klo 18.

Klo 17.30 ovet
Klo 18.00 Ebeli Show
Klo 19.00 KP’s Soul/Funk Unit feat BESS

Liput 25 € / 20 €

helsinki

Mikko Sarvanne Garden + Elia Lombardini,Temppeliaukion kirkko, helsinki17.5. Klo 18:30

Mikko Sarvanne Garden

Elia Lombardini

keikka

Liput 23€ / 15€

Pohjoismaisesta jazzista, nykyvokaali- ja nykyperkussiomusiikista sekä äänitaiteesta ammentava Mikko Sarvanne Garden esiintyy toukokuussa Suomen Jazzliiton tuottamalla kiertueella ympäri Suomea. Kiertue saa päätöksensä pe 17.5. Helsingin Temppeliaukion kirkossa, jossa Mikko Sarvanne Gardenin lisäksi esiintyy kovassa nosteessa oleva suomalais-italialainen säveltäjä, tuottaja ja viulisti Elia Lombardini.

Mikko Sarvanne Garden
Josefiina Vannesluoma: vocals
Selma Savolainen: vocals
Virva Immonen: vocals
Aino Juurilainen: violoncello
Oskari Siirtola: double bass
Jesse Ojajärvi: percussion
Mikko Sarvanne: composition, electronics

Elia Lombardini
Violin, electronics

jaZZanti-konsertti. Heikki Ruokangas & Simo Laihonen,teatteri Viirus, helsinki17.5. Klo 21:30

Heikki Ruokangas & Simo Laihonen

keikka

Heikki Ruokangas: sähkökitara
Simo Laihonen: rummut ja lyömäsoittimet

Heikki Ruokangas on improvisoiva kitaristi Oulusta. Hän on kotonaan yhtä lailla atonaalisess­a free-musiikissa ja jazzissa kuin kansanlaulujen ja populaarityylien melodisessa kerronnas­sa. Näiden risteyspisteessä Ruokangas operoi omimmillaan. Syksyllä 2023 häneltä julkaistiin viimeisin soolokitaralevy ’Karu’ maineikkaalla yhdysvaltalaisella 577 Records -levymerkillä. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. kitarakollegoiden Noël Akchotén, Killick Hindsin ja Alex Jons­sonin sekä multi-instrumentalisti Landon Georgen kanssa.

Simo Laihonen on rumpali ja huilisti Tampereelta. Laihosen viimeisin julkaisu on kiittävän vastaanoton saanut ’Rauhan ja nautinnon puutarhassa’ kosketinsoittaja Pasi Salmen kanssa. Tästä alunperin CD:nä Pori Film Lab -merkillä julkaistusta albumista painettiin toinen painos vinyylinä Ultraääni Recordsin toimesta syksyllä 2023. Hän on soittanut mm. yhtyeissä Black Motor, Sound & Fury ja Oaagaada.

Yhdessä Ruokangas ja Laihonen ovat tehneet musiikkia 2020 alkaen ja julkaisseet yhden EP:n ja kolme singleä. Heitä yhdistää musiikin yleistajuisen melodisuuden ja hetken tunte­mattomuuden yhteen saattaminen. Duon pitkälti improvisoidussa musiikissa voi kuulla kaiku­ja kansanmusiikeista, länsimaisen taidemusiikin tyyleistä sekä tietenkin jazzista. Duon kappa­leen ’Rainy day’s promise’ voi kuulla täältä:
https://unseenaxismusic.bandcamp.com/track/rainy-days-promise

”Hienoa on juuri se, että samalla kun tulkintaa ei todellakaan vaivaa sovinnaisuus, se ei myöskään haksahda erikoisuuteen erikoisuuden vuoksi. Parivaljakko tanssii taita­vasti napojen välissä hehkuvan energian langalla ja jännite säilyy loppuun saakka. Itse asiassa jännite kasvaa, kuten kunnon draamaan kuuluu.”
-Toimittaja Jussi Niemi ’Suvivirsi/Den blomstertid nu kommer’ singlestä toukokuussa 2023

Kuvat: Heikki Ruokangas – Katri Hänninen, Simo Laihonen – Johanna Hjorth

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Liput: 15/12/10/24 €.

The Stance Brothers,G Livelab, helsinki17.5. Klo 20:00

The Stance Brothers

Doors: 19:00
Showtime: 20:00

Tuottaja-rumpali Teppo "Teddy Rok" Mäkysen studio-alias The Stance Brothers lukeutuu monesta yhteydestä tunnetun, arvostetun tekijän rakastetuimpiin projekteihin. Vuonna 2007 debyyttialbuminsa Kind Soul (Ricky-Tick Records) julkaissut ja viime vuosina rapsakoiden vinyylisinglejen julkaisuun keskittynyt The Stance Brothers teki hartaasti odotetun paluunsa kokopitkän levyn formaattiin 24.11.2023 kun We Jazz Records julkaisi uutuuslevyn Duktus. Mäkynen esitteli uuden The Stance Brothers -kokoonpanon We Jazz -festivaalilla joulukuussa 2023.

Duktus pohjautuu toimivaksi havaittuun "Stance-soundiin", eli rullaavien rumpukomppien ja kuulaan vibrafonin yhdistelmään, mutta Mäkynen vie Stance Brothers -musiikin samalla pidemmälle kuin koskaan aiemmin. Singlelohkaisut Futuristic Earth ja Again näyttävät suuntaa syvemmälle, värikylläisemmälle kokonaisilmaisulle, mutta samalla ne toimivat vain pintaraapaisuna levylle, josta löytyy uusia kerroksia sen jokaisella raidalla.

Konsertti on ikärajaton.

salo

SILLA & Mekhan - Indie Ilta @ SaloJazz Live,Ravintola Musine, salo17.5. Klo 20:00

SILLA

Mekhan

keikka

Vapaa pääsy

Ilta esittelee kaksi tuoretta kokoonpanoa, joissa on mukana salolaisia musiikin ammattiopiskelijoita.

SILLA on hetkiä, muistoja ja kohtaamisia - uusia sekä vanhoja. Tunnerikkaat kertomukset ja niitä sävyttävät melodiat vievät kuulijan mukaan ikimuistoiselle matkalle. SILLA kertoo tarinaa erilaisista elämänvaiheista ja aiheista - haikeista, vaikeista sekä myös elämän tuomista paineista. Matka ei kuitenkaan ole vain kivinen, sillä tuotannosta löytyy myös paljon iloa ja rakkautta. Musiikillisesti laaja kokonaisuus tuo katsojalle vaikutteita eri genreistä, kuten jazzista, folkista sekä instrumentaalisesta musiikista.

Silla Pöyry, laulu
Tigo Nguyen, piano
Aukusti Harju, kitara
Jere Isberg, basso
Veikka Kajamies, rummut
Tuuli Jaarinen, viulu, laulu

Kuusihenkinen Mekhan soittaa raikasta suomenkielistä musiikkia, jossa indie-folk ja pop-rock yhdistyvät ilmaisuvoimaiseen lyriikkaan. Yhdessä luodun musiikin keskiössä on vahvojen tunnelmien luominen ja niiden välittäminen kuuntelijalle.

Wiljami Miettunen, laulu, kitara, viulu
Adel Mekhane, laulu, kitara
Saku Nikkanen, koskettimet, laulu
Aapo Kokko, kitara
Matti Korhonen, basso
Santeri Saari, rummut

Konsertti on ikärajaton klo 21 saakka. Vapaa pääsy, tipit esiintyjille erittäin suotavia!

Yhteistyössä Musine, Salon kaupunki.

Esteettömyys: Musine sijaitsee toisessa kerroksessa, johon johtaa vain portaat.