Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 15.5.

helsinki

Django Collective Helsinki -Klubi feat. Marjo Leinonen,Tenho Restobar, helsinki15.5. Klo 19:00

Django Collective Helsinki

(+ Marjo Leinonen)

Vapaa pääsy

Tenhon kevään 2024 DCH-klubeilla koetaan jälleen huippuvieraiden kavalkadi joka on omiaan luomaan jännittäviä musiikillisia kohtaamisia! Muutaman vuoden tauon jälkeen DCH kutsuu kanssaan lavalle maamme eturivin artisteja alkemistiseen kokeiluun kun eri tyylilajit ja lähökohdat sekoitetaan yhtyeen akustisesti toteutettuun svengiin. Toukokuun klubille vieraaksi saapuu legendaarinen Marjo Leinonen!

jaZZanti-konsertti. Puhti – Sammal levyn julkkarikonsertti,Hakasalmen huvila, helsinki15.5. Klo 19:00

Puhti

keikka

Jorma Tapio: puhaltimet, huilut
Pepa Päivinen: puhaltimet, huilut
Juho Kanervo: sello

Puhti on uusi ”kamarimusiikillinen” yhtye, jossa on kaksi puupuhaltajaa ja sellisti. Trion muusikoilla on vahva tausta jazzissa, improvisoidussa musiikissa, rockissa ja klassisessa musiikissa.

Pepa Päivisellä ja Jorma Tapiolla on yhteinen soittohistoria jo Edward Vesalan Sound and Fury yhtyeen alkuajoilta saakka. Vesalan vahva, originaali pohjoinen soundi ryyditettynä ”suomalaisella bluesilla”, rubatolla ja klassisilla vivahteilla on vaikuttanut yhtyeen sointiin. Sellisti Juho Kanervo tuo spontaniudellaan ja harvinaislaatuisella muusikkoudellaan raikkaan lisän yhtyeeseen.

Yhtyeen musiikki on värikästä ja kiinnostavaa ulottuen tiukoista sävellyksistä intuitiiviseen improvisaatioon. Suurin osa sävellyksistä on yhtyeen jäsenten tekemiä.

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Liput: 20/15/12/30 €.

oulu

Jazz & Etno: Mikko Sarvanne Garden,Tapahtumapaikan nimi: RioLive, oulu15.5. Klo 19:00

Mikko Sarvanne Garden

keikka

Liput 20 € / 11 € / 8 €

Säveltäjä Mikko Sarvanteen yhtye Mikko Sarvanne Garden vie kuulijan rinnakkaiseen todellisuuteen, puutarhaan, jonka tuoksuissa kaikuvat etiäiset niin nykyvokaali- ja nykyperkussiomusiikista, pohjoismaisesta jazzista kuin äänitaiteestakin. Yhtyeen musiikki tarjoaa kuulijalle toismaallisen kokemuksen – nousevan auringon lailla hehkuva syntetisaattori, syvänä juurakkona rymisevät matalat jouset ja kirkkaiden lauluäänien taipuisat katedraalit sulkevat kuulijan hellään syleilyynsä.

Yhtyeen ensimmäinen, Erkka Filanderin samannimiseen runoteokseen perustuva albumi Heräämisen valkea myrsky julkaistiin lokakuussa 2022. Albumin sävellykset palkittiin Teosto-palkinnolla keväällä 2023.

turku

Flame Jazz Summer Live: Veikka Kajamies Trio & Severi Pyysalo,Kirkkopuiston Terassi, turku15.5. Klo 18:00

Veikka Kajamies Trio

keikka

Severi Pyysalo – vibrafoni

Joonatan Henriksson – klarinetti & piano

Otso Huhtala – basso

Veikka Kajamies – rummut

 

Turku Jazz Festivalin nuorena lahjakkuutena palkittu rumpali Veikka Kajamies saa Kirkkopuiston terassilla trionsa vieraaksi vibrafonivirtuoosi Severi Pyysalon

 

Nousevista jazztähdistä koostuva Veikka Kajamies Trio muodostettiin vuonna 2019  Sibelius-Akatemian jazzosaston nuorisokoulutuksessa. Kajamiehen kolmikkoa täydentävät basisti Otso Huhtala ja klarinetisti-pianisti Joonatan Henriksson, ja nuorten energinen yhteissoitto on hitsautunut trion lisäksi muun muassa Henrikssonin kvintetissä sekä Antti Sarpilan ja Heta Halosen taustalla. Trion musiikki kanavoi modernein, innovatiivisin maustein höystettyä 50–60-luvun hard bopia, ja Kirkkopuiston lavalla kuullaan sekä jäsenten omia sävellyksiä että tuttuja jazzstandardeja.

 

Flame Jazz Summer Live -konserttisarja koostuu kotimaisen jazzkentän ajankohtaisista nimistä ja taidokkaista kokoonpanoista. Maksuttomista ja ikärajattomista keikoista nautitaan kesäkauden ajan aina keskiviikkoisin 8.5.–14.8.2024 viihtyisässä puistotunnelmassa Turun Tuomiokirkonpuistossa.

Huom! Tapahtumalla on säävaraus. Koska konserttimme järjestetään ulkotilassa, sateisella säällä voimme joutua siirtämään illan keikan. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Kirkkopuiston Terassin ja Flame Jazzin sosiaalisen median kanavissa.