Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 25.5.

seinäjoki

Jazzoikoon! Mathias Sandberg Trio,Kulttuurikeskus Kalevan Navetta, Hugo-sali, seinäjoki25.5. Klo 18:00

keikka

Liput 20 €. Opiskelijat 2 yhden hinnalla.
Paikan päällä käteinen tai MobilePay

Kesä alkakoon Seinäjoella merihenkisen kitaristi Mathias Sandbergin trion konsertilla.

Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg, jota amerikkalaisessa musiikkilehdessä Jazziz Magazine on kutsuttu "yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista", kuuluu maamme aktiivisimpiin muusikoihin. Hänen pitkään odotettu trio-albuminsa The Captain ilmestyi vuoden 2023 alussa, ja yhtye teki viime vuoden keväällä ja kesällä peräti 50 konsertin levynjulkaisukiertueen Rovaniemeltä Helsinkiin! On vihdoin aika esitellä bändi myös Seinäjoella.

Sandberg on opiskellut New Yorkin Manhattan School of Musicissa ja Bostonin Berklee College of Musicissa, ja työskennellyt mm. Georg Riedelin, Pierre Swärdin, Peter Asplundin, Nick Mancinin, Jukka Eskolan, Teppo Mäkysen ja Manuel Dunkelin kanssa. Sandberg tekee vuosittain satakunta jazzkonserttia ja on kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

Sandbergin triossa soittavat jazzmusiikin maisteri Zacharias Holmkvist kontrabassoa ja pitkän uran tehnyt Stefan Brokvist rumpuja. Konserteissa kuullaan trion omalaatuista, vahvojen melodioiden hallitsemaa "hard swingin', groovy & soulful jazz" -sekoitusta, jossa soivat rytmisesti leikkisät improvisaatiot ja lähes telepaattinen yhteissoitto.

Sandbergin debyytti-soololevy The Doctor (2020) ja triolevy The Captain ovat saaneet ylistäviä arvosteluja molemmilla puolilla Atlanttia, ja niitä on soitettu ahkerasti jazzradiokanavilla Euroopassa, Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja Australiassa.

Järj. Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho ry
Tukijat: Seinäjoen kulttuuripalvelut, Alfred Kordelinin Seinäjoen rahasto