Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 29.9.

espoo

April Jazz Club: Case Kämäräinen ft. Severi Pyysalo,KUPLA, espoo29.9. Klo 18:00

keikka

Liput 20/15€

Klo 17.30 ovet
Klo 18.00 Ebeli Show
Klo 19.00 Case Kämäräinen ft. Severi Pyysalo

Pohjoinen mystiikka, tarttuvat melodiat sekä vapaa improvisaatio. Näistä elementeistä musiikkinsa ammentaa Case Kämäräinen ft. Severi Pyysalo –yhtye.

Intuitio, joka johtaa meitä useimmiten niin arjessa kuin muissakin elämän päätöksissä, on toiminut punaisena lankana viime syksynä julkaistun Mystique From The North -albumin punaisena lankana. Tomi Kämäräinen lähestyi uuden musiikin säveltämistä luottaen täysin intuitioonsa. Miltei jokaisen kappaleen tyyli ja rytminen runko sai alkunsa rumpu "grooveista", jota hän oli improvisoidessaan nostanut ehdolle uutta levyä varten. Sävellystyössä Kämäräinen käytti brittiläistä 60-luvun vibrafoniaan, jonka soundiin hän on ihastunut. Näin ollen sävellyksien harmonia ja melodiat saivat alkusysäyksensä vibrafonilla soitetuista vapaan improvisaation tuotoksista, joita hän muokkasi sopiviksi rytmisiin ideoihinsa.

Yhtyeen jäsenistön vahva vapaan improvisaation pohja kuljetti jälleen Kämäräisen säveltämään musiikkia, joissa kaikille on tilaa toteuttaa omaa visiotaan soittajana, ja näin ollen tuoda oma kädenjälkensä Case Kämäräisen musiikkiin.

Kiertueella erikoisvieraina kuullaan vibrafonisti Severi Pyysaloa sekä basisti Juuso Rintaa. Konsertissa kuullaan niin uutta kuin vanhaakin musiikkia yhtyeen tuotannosta.

Ilta alkaa Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijoiden esityksellä klo 18.

Severi Pyysalo | vibrafoni
Marek Konarski | saksofoni
Tuomo Uusitalo | piano
Juuso Rinta | basso
Tomi Kämäräinen | rummut

helsinki

Doors: 19:00
Showtime: 20:00

Mediat Helsingin Sanomista BBC:hen ovat ylistäneet Valtteri Laurell Nonetin Tigers Are Better Looking -albumia, jonka We Jazz julkaisi alkuvuodesta.

Valtteri Laurell Nonet -yhtyeen esittää modernia, intiimiä jazzmusiikkia, joka ammentaa 1960-luvun alun cool jazz- ja third stream -konsepteista. Jokainen tämän all-star-kokoonpanon huippumuusikoista pääsee myös solistiseen rooliin mutta yhtyeen valokeilassa on klarinetisti Antti Sarpilan ajaton ja sielukas ilmaisu. Sarpila tunnetaan pääasiassa hyvin perinteisistä swing-ajan musiikkia esittävistä kokoonpanoistaan ja on hieno huomata miten hänen soundinsa kantaa ajattomasti jazztyylien halki.

★★★★★
"Valtteri Laurell Pöyhösen uusin orkesteri soittaa viiden tähden ensilevyllään soundilla, joka hivelee ja hehkuu" – HS

★★★★
"Valtteri Laurell Pöyhösen levy henkii kadonneen maailman charmia" – Soundi

Valtteri Laurell Pöyhönen, gtr; Antti Sarpila: clarinet; Jukka Eskola, trumpet, flugelhorn; Petri Puolitaival, alto sax, flute; Jussi Kannaste, tenor sax; Antti Rissanen, trombone; Ville Vannemaa, bari sax, bass clarinet; Ville Herrala, double bass; Jaska Lukkarinen, drs

Konsertti on ikärajaton.

salo

Maja Mannila Trio @ SaloJazz Festival,Ravintola Musine, salo29.9. Klo 21:00

keikka

Liput alk. 22,50 €

Maja Mannila on vaikuttava nuori jazz/soul-laulaja, pianisti ja säveltäjä. Yhtyeensä kanssa hän esittää omia, englanninkielisiä kappaleita, jotka ovat tyyliltään sekoitus r'n'b-tä, soulia, jazzia ja gospel-musiikkia.

Muusikkoperheen kasvatilla on varma ote musisointiin samalla kun hän painottaa vapauden ja hauskanpidon olevan tärkeää musiikin luomisessa ja soittamisessa. Tulevaisuudessa Mannila tähtää levyttämiseen ja kansainväliseen keikkailuun sekä yhtyeen kanssa että sooloartistina. Maja on noteerattu englantilaisen rumpali Richard Spavenin ja laulaja Anthony Strongin toimesta, jotka ovat pyytäneet Majaa esiintymään kanssaan. Maja soittaa ja laulaa myös nuoressa nousevassa Peela-yhtyeessä. Vuosina 2021-22 hän esiintyi Iiro Rantalan Flock-kokoonpanossa kiertäen Keski-Eurooppaa. Majan debyyttialbumi Up & Down julkaistiin kesäkuussa 2022.

Maja Mannila, laulu, piano
Johannes Granroth, basso
Severi Sorjonen, rummut

Kalle Kalima & Antti Lötjönen @ SaloJazz Festival,Ravintola Musine, salo29.9. Klo 19:00

keikka

Liput 22,50 €

Upeaa uraa Keski-Euroopassa luovan Kalle Kaliman ja kotimaan kysytyimpiin jazzmuusikoihin lukeutuvan Antti Lötjösen yhteistyö saa alkunsa duon soittaessa debyyttikeikkansa SaloJazzeilla. Konserttia voisi kutsua jopa tilausteokseksi, jonka Antti on ideoinut yhdessä festivaalin kanssa. Luvassa on raja-aidaton ja ikimuistoinen matka improvisoidun musiikin maailmaan kahden omaäänisen taiteilijan kyydissä.

"Olen törmännyt Kalleen vuosien saatossa milloin Hampurissa tai Berliinissä, milloin Oulussa... jokainen juttutuokiomme on päättynyt sanoihin "Pitäis soittaa yhdessä joskus!". Kiitos SaloJazzin, vihdoin tämä toteutuu!" -Antti Lötjönen

Berliiniin asettunut Kalle Kalima on palkittu kitaristi ja säveltäjä, jonka yhtyeet ovat niittäneet mainetta ympäri maailman. Säveltäjänä hänen teoksiaan ovat esittäneet esimerkiksi Opera Lyon ja NDR Big Band. Kalle toimii Luzernin yliopiston jazzkitaran professorina.

Kontrabasisti Antti Lötjönen on vaikuttanut yli 20 vuotta Suomen jazzkentän eturintamalla. Esiintymiskokemusta on kertynyt yli 30 maasta ja hänen soittoaan voi kuulla yli sadalla levytyksellä. Salossa Antti on vieraillut mm. oman Antti Lötjönen Quintet East -yhtyeensä kanssa ja Jeff "Tain" Watts Trion jäsenenä.

turku

Flame Jazz: Cornelia Nilsson Trio (SE/DK),Bar Ö, turku29.9. Klo 19:00

Cornelia Nilsson

keikka

Cornelia Nilsson – rummut
Gabor Bolla – saksofoni
Daniel Franck – kontrabasso

Kööpenhaminan jazzkentällä vaikuttava trio saapuu vihdoin ihastuttamaan turkulaista jazzyleisöä  ruotsalaisrumpali Cornelia Nilssonin johdolla! Nilsson on noussut lyhyessä ajassa yhdeksi pohjoismaisista nuoren polven jazznimistä, jonka uraa todella kannattaa seurata. Vaikka trion musiikilliset juuret ovat syvällä jazzin perinteissä, kuuluu saumattomassa yhteissoitossa rakkaus avantgardeen. Bar Ö:n intiimissä miljöössä luvassa on yllätyksiä ja räjähtävää jazzenergiaa!

Konsertti on osa Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-hanketta.

Peruslippu 20 €
Eläkeläiset 18 €
Opiskelijat 12 €

Lipunmyynti myös Bar Ö:n ovella konserttipäivänä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.