Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 25.9.

kotka

Eero Koivistoinen Quartet – Kotka jazz ry 45-vuotta juhlailta @ East Coast Jazz Club,Ravintola Kairo, kotka25.9. Klo 19:00

keikka

Vuonna 2012 perustetun Eero Koivistoinen Quartetin yhteissoitto on hioutunut 10 vuoden aikana saumattomaksi. Monista huippukokoonpanoista tunnettujen muusikkojen svengi on ilmavaa, tiivistä ja napakkaa. Komppipari Jori Huhtalan ja Jussi Lehtosen groove vie kokonaisuutta upeasti, ja pianisti Alexi Tuomarila pääsee loistamaan. Kaiken yllä pörisee suvereenisti kotimaisen jazzin legendaarisimman muusikon, maestro Eero Koivistoisen saksofoni.

Kvartetti on julkaisut kolme levyä: Hati Hati (2012), Illusion (2017) ja Diversity (2022).

Konsertilla juhlistetaan Kotka jazz ry:n 45-vuotista taivalta.

Eero Koivistoinen – saksofoni
Alexi Tuomarila – piano
Jori Huhtala – basso
Jussi Lehtonen – rummut

turku

Monday Jazz Happening: Case Kämäräinen ft. Severi Pyysalo,Ricabar, turku25.9. Klo 19:00

keikka

Vapaa pääsy

Pohjoinen mystiikka, tarttuvat melodiat sekä vapaa improvisaatio. Näistä elementeistä musiikkinsa ammentaa Case Kämäräinen ft. Severi Pyysalo –yhtye.

Intuitio, joka johtaa meitä useimmiten niin arjessa kuin muissakin elämän päätöksissä, on toiminut punaisena lankana viime syksynä julkaistun Mystique From The North -albumin punaisena lankana. Tomi Kämäräinen lähestyi uuden musiikin säveltämistä luottaen täysin intuitioonsa. Miltei jokaisen kappaleen tyyli ja rytminen runko sai alkunsa rumpu "grooveista", jota hän oli improvisoidessaan nostanut ehdolle uutta levyä varten. Sävellystyössä Kämäräinen käytti brittiläistä 60-luvun vibrafoniaan, jonka soundiin hän on ihastunut. Näin ollen sävellyksien harmonia ja melodiat saivat alkusysäyksensä vibrafonilla soitetuista vapaan improvisaation tuotoksista, joita hän muokkasi sopiviksi rytmisiin ideoihinsa.

Yhtyeen jäsenistön vahva vapaan improvisaation pohja kuljetti jälleen Kämäräisen säveltämään musiikkia, joissa kaikille on tilaa toteuttaa omaa visiotaan soittajana, ja näin ollen tuoda oma kädenjälkensä Case Kämäräisen musiikkiin.

Kiertueella erikoisvieraina kuullaan vibrafonisti Severi Pyysaloa sekä basisti Antti Lötjöstä. Konsertissa kuullaan niin uutta kuin vanhaakin musiikkia yhtyeen tuotannosta.

Severi Pyysalo | vibrafoni
Marek Konarski | saksofoni
Tuomo Uusitalo | piano
Antti Lötjönen | basso
Tomi Kämäräinen | rummut