Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 19.9.

helsinki

Hietsu is Happening! Nro 40,Hietsun Paviljonki, helsinki19.9. Klo 19:00

Eriikka Maalismaa

Petri Kumela

Emmeluth's Amoeba

keikka

Liput 10/20 €

Hietsu is Happening! jatkaa omaperäisten, nousevien kansainvälisten kykyjen esittelyä tuomalla Hietsun Paviljongin juhlasalin lavalle tanskalaisen saksofonistin ja säveltäjän Signe Emmeluthin Amoeba-yhtyeen. Kvartetin muut jäsenet, kitaristi Karl Bjorå, rumpali Konrad Agnas ja pianisti Christian Balvig ovat kaikki pohjoismaisen jazztaivaan kirkkaimpia tähtiä. Yhtyeen musiikki liikkuu saumattomasti rajusta free jazzista herkän kamarimusiikilliseen ilmaisuun.

Illan muut esiintyjät tulevat läheltä. Klassisesta Hietsusta tuttu, valovoimainen viulisti Eriikka Maalismaa kantaesittää Sami Klemolan ja Timothy Pagen teokset viululle ja elektroniikalle. Yhdessä kitaristi Petri Kumelan kanssa he paneutuvat verhonipistimien ihmeelliseen maailmaan Ida Lundénin kappaleessa Vingring.

Antti Lötjösen, Mikko Innasen ja Petri Kumelan vuodesta 2016 lähtien järjestämässä Hietsu is Happeningissä kunnianhimoinen ja korketasoinen musiikki kohtaa yleisön matalalla kynnyksellä ja löysin rantein.

Esiintymässä:
Signe Emmeluth, saksofoni
Karl Bjorå, kitara
Konrad Agnas, rummut
Christian Balvig, piano

Eriikka Maalismaa, viulu
Petri Kumela, kitara

Säveltäjät: Signe Emmeluth, Ida Lunden, Timothy Page ja Sami Klemola.

loviisa

Vapaat äänet: Sir Garrison + Litany of the Peak,Kino Marilyn, loviisa19.9. Klo 19:00

Sir Garrison

La Litanie des Cimes (www)

keikka

JAZZIN UUDET TUULET!

Vapaat äänet -kiertue tarjoilee syyskuun lopussa kansainvälisen myräkän uutta jazzia ja improvisaatiota, kun tien päälle lähtevät amerikkalais-suomalainen Sir Garrison ja ranskalainen The Litany of The Peaks.

Sir Garrison (FIN-US)
Sami Leponiemi saksofoni
Nathan Francis kontrabasso
Okko Saastamoinen rummut

The Litany Of The Peaks / La Litanie des cimes (FR)
Clément Janinet viulu, sävellykset
Elodie Pasquier klarinetti
Bruno Ducret sello

Ti 19.9.2023 klo 19.00
Liput 15 € / K 18 

Kuningattarenkatu 17, Loviisa
Anniskeluoikeudet aulatiloissa sekä salissa. Salin ovet auki klo 18:45

Yhteistyössä: Vapaat äänet. Kino Marilyn, Free Okapi
Loviisan kulttuuritoimen tuella järjestetään päivällä konsertti Loviisan lukion ja Lovisa Gymnasiumin oppilaille. 

La Litanie des Cimes -eli huippujen litania- on viulisti Clément Janinet ́n vuonna 2019 perustama trio, jossa viulu, klarinetit ja sello luovat omintakeisen taidokkaan äänimaailman. Musiikin pitkät kaaret, harmoninen mietiskely, salaperäisyys ja kauneus, melodisuus ja karheus yhdistyvät hienoksi kokonaisuudeksi. La Litanie des Cimes oli yksi vuoden 2020 arvostetun Jazz Migration -kiertueohjelman voittajista. Heidän esikoislevynsä keräsi ylistäviä arvioita ja toisen albumin Woodland julkaisee syyskuussa 2023 unkarilainen Budapest Music Center.

Sir Garrison on kolmen nuoren polven lahjakkuuden muodostama trio, jossa soittavat saksofonisti Sami Leponiemi, basisti Nathan Francis ja rumpali Okko Saastamoinen. Vuonna 2020 perustettu tasavahva kolmikko on nopeasti löytänyt yhteisen sävelen. Trion voima on havaittavissa heidän debyyttialbumiltaan Let's Call This (2022), joka äänitettiin Konneveden syrjäisellä saarella. Jazzin perinteiseen kiinni oleva trion jäsenet pyrkivät vapauttamaan äänensä kaupungin kiireestä ja hulinasta, ja tuottamaan täysin akustista ja mahdollisimman inhimillistä ja luonnonläheistä soundia.

Kiertueen yhteistuotanto: Vapaat äänet & Suomen Jazzliito
Kierteutta tukevat: AJC, Ranskan Instituutti, Centre National de la Musique, Spedidam