Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 3.9.

helsinki

SunJazz: Grimsey,Tenho Restobar, helsinki3.9. Klo 19:00

Grimsey

Vapaa pääsy

Helsingissä 2015 perustettu Grimsey palaa Tenhoon jakamaan rytmin, improvisaation ja ambientin ilosanomaa. Trio on julkaissut kaksi levyä (2016, 2019) ja konsertoinut Suomessa ja Islannissa. Tenhossa 3.9 kuultavaa uutta ohjelmistoa esittävät:

Matti Saarinen, kitara
Antti Ahoniemi, basso
Joonas Leppänen, rummut

kerava

Kerava Jazz festivaali: Pena & Sanborn Unit,Aurinkomäki, Kauppakaari, kerava3.9. Klo 16:30

Pena & Sanborn Unit

keikka

Vapaa pääsy

Jos äänestettäisiin aiheesta "tunnetuin keravalainen" Lahden Pena olisi ykkönen! Eikä syyttä, kaikki tuntevat Penan - etenkin muusikkopiireissä. Pena on todellakin "legenda jo eläessään”.

Penan mittavat musiikilliset ansiot ovat vielä hyvin muistissa: UMO Jazzorkesterin pitkäaikainen saksofonisti ja äänenjohtaja, monesti festivaalilla esiintynyt Eero Hämeenniemen Nada-yhtye, omat projektit ml. Pena-klubi ja Baranbaran, Maaritin yhtye, Kirkan yhtye, Olavi Virran yhtye jne. Pitkän päivätyön on Pena tehnyt ja lisää tekee!

David Sanborn kuuluu Penan suosikkisaksofonisteihin. Sanbornin tavaramerkki on alttosaksofonin voimakas, kirkas ja puhdas soundi. Soitossa selkeä artikulointi. Nämä kaikki hallitsee myös Pena - monien muiden soittotyylien lisäksi. Melkoista jazzin, funkyn ja R&B:n tykitystä on Aurinkomäelle luvassa!

Pentti "Pena" Lahti - saksofoni
Seppo Sundström - koskettimet, laulu
Erkki Kaikkonen - basso
Jarmo Hynninen - kitara
Bruno Korpela - rummut
Juha Tanninen - lyömäsoittimet

Kerava Jazz festivaali: Janne Huttunen Quintet,Aurinkomäki, Kauppakaari, kerava3.9. Klo 14:45

Janne Huttunen Quintet

keikka

Vapaa pääsy

Keravan musiikkiopistossa peruskoulutuksensa saanut Janne Huttunen on musiikintekijä ilman genre-rajoja. Hänen kädenjälkensä näkyy monissa sekä kevyen musiikin että jazzin produktioissa säveltäjänä, muusikkona ja tuottajana. Parhaiten Janne Huttusen luovuus tulee esiin jazzmusiikissa - sekä säveltäjänä että saksofonistina.

Kerava Jazz festivaalilla Huttunen on esiintynyt Kerava All Stars -yhtyeen kantavana voimana pari kertaa sekä myös omalla kvartetillaan vuonna 2017 debyyttialbumin Janne Was Here puitteissa. Myös tämän vuoden festivaalikeikka tapahtuu uuden albumin tiimoilta. Toukokuussa ilmestynyt Two Shadows of You -levy koostuu Huttusen pandemia-aikana syntyneistä sävellyksistä. Levy on täynnä vastustamattomasti svengaavaa ja viimeistä piirtoa myöten tyylikästä jazzmusiikkia, jossa vetävän ja suvereenin soitannan lisäksi pääosaan nousevat mieleen jäävät sävellykset ja melodiset koukut sekä tunnelmallisia näkymiä maalailevat äänimaisemat.

Janne Huttunen - saksofoni, sävellykset
Jukka Eskola - trumpetti
Jaska Lukkarinen - rummut
Ville Herrala - basso
Henri Mäntylä - piano

Kerava Jazz festivaali: Mirja Mäkelä Trio,Aurinkomäki, Kauppakaari, kerava3.9. Klo 13:00

keikka

Vapaa pääsy

Valmistuttuaan vuonna 1999 ensimmäisenä laulajana Sibelius-Akatemian jazzosastolta musikin maisteriksi Mirja Mäkelä on tehnyt vaikuttavan uran laulajana, säveltäjänä, jazzlaulun opettajana ja musiikkiopiston rehtorina. Jo ennen valmistumistaan Mäkelä lauloi UMO:n nuorena solistina keväällä 1993 ja voitti heti seuraavana vuonna jazzlaulajille järjestetyn Lady Summertime -kilpailun.

Vuosina 2001-2009 Mäkelä lauloi JimJamMurMur-kvartetissa yhdessä Johanna Iivanaisen, Mia Simanaisen ja Jenny Robsonin kanssa. A cappella -yhtye voitti vuonna 2003 Tampereen sävel -laulufestivaalin yhtyekilpailun ja teki Jazzliiton kiertueet vuosina 2002 ja 2008.

Laulajan nykyinen yhtye on musiikilliselta ilmeeltään kamarijazzillinen trio, jossa soittavat Juho Kivivuori bassoa ja Tuomo Dahlblom kitaraa. Dahlbom on mukana myös Mäkelän toisessa, nyt Keravalla esiintyvässä yhtyeessä. Hän ja yhtyeen toinen kitaristi Sami Linna ovat esiintyneet festivaalilla aiemminkin, Linna mm. Jari Perkiömäen yhtyeessä.

Mirja Mäkelä - laulu
Sami Linna - kitara
Tuomo Dahlblom - kitara