Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 2.9.

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Salsamania,Ravintola Poppari, jyväskylä2.9. Klo 19:00

Salsamania

keikka

Liput 20/15€

Legendaarinen 13-henkinen jyväskyläläinen Salsamania tekee tänä vuonna kaksi comeback-keikkaa räjäyttäen mojovan rytmipankkinsa myös Jazz Jkl Live -konserttisarjassa Popparin lauteilla!

Salsamania oli 1980- ja 90-luvuilla yksi harvoista suomalaisista kuubalaisperäistä musiikkia soittavista kokoonpanoista, esiintyen ja tanssittaen yleisöä kotimaan miltei kaikilla merkittävimmillä jazz- ja rockfestivaaleilla sekä musiikkiklubeilla. Yhtyeen aktiivisimpia olivat suomenkielistä salsapitkäsoittoa, Ritmo Polaria (1993), seuranneet vuodet. Tulkinta Reino Helismaan Rakovalkealla-kappaleesta sekä levyn muutkin raidat soivat Suomen radioaalloilla, ja kansainvälisten kokoelmalevyjen välittämänä Salsamaniaa päätyi radiosoittoon mm. Kuubaan, New Yorkiin ja Kolumbiaan.

Yhtye laskee kuitenkin suuremmaksi kansainväliseksi ansiokseen mm. maininnan brittiläisessä Jazz Journalissa; kuultuaan Salsamaniaa unkarilaisella jazzfestivaalilla lehden kriitikko pohdiskeli, että luultavasti pian nähdään afrikkalainen joukkue jääkiekon MM-kisoissa. Merkille pantavaa oli myös bändin nimen päätyminen viikkolehden ristisanatehtävään, sekä Pahkasika-lehden nimeämä jalkavaivaisten tanssijoiden orkesteri, Silsamania.

Marika Tuhkala – laulu
Risto Vuorimies – laulu
Markku Rinta-Pollari – saksofonit, sävellykset ja sovitukset
Harri Koivisto – trumpetti, laulu
Markku Renko – trumpetti
Jani Saaranen – trumpetti
Pekka Laukkanen – pasuuna
Henriika Steidel – pasuuna, laulu
Timo Hietala – piano
Pekka Törmänen – basso
Jorma Lehtola – bongot, laulu
Petri Rantala – congat
Raimo Väyrynen – timbales

kerava

Kerava Jazz festivaali: Sun-Mi Hong Quintet,Kerava-sali, kerava2.9. Klo 20:15

Sun-Mi Hong Quintet

keikka

Liput 30€, Lauantaipassi 45€

Säveltäjä, orkesterinjohtaja ja rumpali Sun-Mi Hong on noussut nopeasti valovoimaisimpien modernia jazzia esittävien muusikoiden joukkoon Euroopassa.

Sun-Mi Hong säveltää itse kaiken yhtyeensä musiikin. Siinä kuuluu amerikkalaisen perinteen vaikutus, mutta oman mielenkiintoisen lisänsä tuo hänen korealainen taustansa. Sävellykset koostuvat tarttuvista melodioista, joihin on sovitettu impressionistisia äänikuvia ja dramaattista jännitettä. Yhtyeen jäsenet hallitsevat instrumenttinsa virtuoottisesti ja tuovat omat persoonalliset panoksensa musiikkiin. He luovat yhdessä dynaamisen ja elävän äänimaiseman, joka pitää kuuntelijan otteessaan. Oleellinen osa Sun Mi-Hongin musiikkia on hänen groovaava, meditatiivinen rumputyöskentelynsä. Hong nimettiin saksalaisen "German Jazz Prize" -palkinnon parhaan kansainvälisen rumpalin kategoriassa kolmen parhaan joukkoon.

Sun-Mi Hong Quintet on julkaissut kolme albumia. Niistä viimeinen, Resonance, julkaistiin vuonna 2022 Edition Records -levymerkillä.

Sun-Mi Hong - rummut, sävellykset
Nicoló Ricci - tenorisaksofoni
José Soares - alttosaksofoni
Chaerin Im - piano
Alessandro Fongaro - kontrabasso

Kerava Jazz festivaali: Plop & Junnu / Elin Forkelid Plays For Trane,Kerava-sali, kerava2.9. Klo 17:00

PLOP

Elin Forkelid Plays For Trane

keikka

Liput 30€, Lauantaipassi 45€

Plop & Junnu

Saksofonisti Mikko Innasen, basisti Ville Herralan ja rumpali Joonas Riipan vuonna 2007 perustama villi ja vapaa jazztrio PLOP yhdisti voimansa suomalaisen musiikin elävän legendan saksofonisti ja huilisti Juhani "Junnu" Aaltosen kanssa ensimmäisen kerran vuonna 2018. Fiasko Records julkaisi nelikon PLOP & JUNNU -levyn keväällä 2022, ja levy voitti Emma-palkinnon vuoden 2022 parhaasta jazzlevystä.

Elin Forkelid Plays For Trane

John Coltranen musiikillista merkitystä kuvastaa, että hän on ollut esikuva sekä 87-vuotiaalle Juhani Aaltoselle että 39-vuotiaalle Elin Forkelidille. Myös monille jazzin kuuntelijoille Coltranen spiritualiteettinen musiikki on edelleen juuri sitä oikeaa ja "parasta" jazzia. Elin Forkelid onnistuu kvintetteineen luomaan musiikkiin oman kädenjälkensä säilyttäen kuitenkin pitävän otteen sen henkisyydestä. Ei varsinaisesti mikään ihme, sillä kvintetin jäsenet ovat kaikki tunnetuja omailmeisinä muusikkoina ruotsalaisen "vapaan" jazzin alueella.