Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 29.6.

helsinki

UMOn jazzjamit Konepaja Biergartenin kesäisellä terassilla jatkuvat jo kolmatta kesää – vapaa pääsy!

Jazzjamit on musiikillinen ajatushautomo, jossa luodaan uutta menneisyyteen pohjautuen. Jamien luonteeseen kuuluu myös ennakoimattomuus; kukaan ei tiedä tarkalleen mitä tullaan soittamaan ja kenen kanssa. Houseband luo jameille perustan, mutta tarinan kehittyminen on myös vierailevien soittajien ja yleisön vuorovaikutuksesta kiinni – siksi jamit ovatkin niin kiehtovaa kuultavaa!

Jamien houseband muodostetaan UMO Helsinki Jazz Orchestran, muiden jazzmusiikin ammattilaisten sekä Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmänMetropolian musiikin ja Pop & Jazz Konservatorion lupaavista uusista kyvyistä; luvassa on siis ainutlaatuisia kokoonpanoja ja tuoreita tulkintoja. Musiikillisen nautinnon ohella jameilla edistetään jazzmusiikin kehittymistä, lisätään muusikkosukupolvien välistä vuorovaikutusta ja tuodaan esille uusia kykyjä.

Jazz Jam & Brew järjestetään Konepaja Biergartenin ulkoterassilla (Bruno Granholmin kuja 1, 00510 Helsinki), josta löytyy mm. kotimaisia pienpanimotuotteita ja ulkomaisia erikoisuuksia oluen ystäville. Biergartenista löytyy satunnaisesti myös erilaisia ruokakojuja.

Jamit toteuttaa yhteistyössä UMO Helsinki Jazz Orchestra, Konepaja Biergarten, Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä, Metropolian musiikki ja Pop & Jazz Konservatorio.

Jami-iltojen kokoonpanotiedot päivittyvät.

To 8.6. // Teema: Latin Jazz
Kasperi Sarikoski (pasuuna & jami-isäntä)
Saara Lehtonen (huilu)
Markus Holthoer (piano)
Tuomo Purhonen (basso)
Sami Lehto (rummut)

To 15.6. // Teema: Twisted Standards
Olli Ojajärvi (saksofoni & jami-isäntä)
Helmi Hänninen (laulu)
Sonja Kaipainen (piano)
Antti Ahoniemi (basso)
Ilmari Heikinheimo (rummut)

To 29.6. // IASJ Jazz Meeting Jam Session*   
Line-up TBA
*Kansainvälinen jazzkoulujen tapahtuma IASJ Jazz Meeting tuo Helsinkiin yli 120 opettajaa ja opiskelijaa yli 20 eri maasta. Päiväohjelmaan Musiikkitalossa kuuluu luentoja jazzmusiikista, jazzpedagogiikasta, jazzmusiikin kulttuurisista yhteyksistä ja ensembletyöskentelyä. Iltaohjelmassa on jameja tiistaista torstaihin. Tapahtuma huipentuu perjantaina ja lauantaina kuultaviin loppukonsertteihin Musiikkitalon Black Boxissa. Sibelius-Akatemia isännöi tämän vuoden tapaamista Helsingissä 26.6. – 1.7.2023.

To 20.7. // Teema: Chet Baker 
Mikko Pettinen (trumpetti, laulu & jami-isäntä)
Matti Saarinen (kitara)
Otso Huhtala (basso)
Mooses Kuloniemi (rummut)

To 27.7. // Teema: Wayne Shorter
Jouni Järvelä (saksofonit & jami-isäntä)
Tobias Schenk (piano)
Filemon von Numers (basso)
Joe Peri (rummut)

To 3.8. // Teema: Satch and Pops – Louisin laulut
Tero Saarti (trumpetti & jami-isäntä)
Kirmo Lintinen (piano)
Jussi Hovilainen (basso)
Joel Matikainen (rummut)