Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 7.6.

helsinki

Hietsu is Happening! Nro 38: Juuret,Hietsun Paviljonki, helsinki7.6. Klo 19:00

Ulla Pirttijärvi

Anneliina Rif

Jazz på Finska

Ars nova

Kahden miehen ylivoima

Liput: 20€ (opiskelijat 10€)

Hietsu is Happening! nro 38 tarjoaa kuulijoille juurihoitoa keskiaikaisen musiikin, suomen ja saamen kielen, jazzin ja kansanmusiikin äärellä. Esiintymässä on laaja kirjo kotimaisia huippuesiintyjiä kahdesti Finlandia-palkitusta kirjailija ja dramaturgi Jukka Viikilästä keskiaikaisen musiikin taitaja sopraano Anneliina Rifiin ja pitkän linjan saamelaiseen laulaja ja joikaaja Ulla Pirttijärveen.

Illan aloittaa Anneliina Rif sooloesityksellään. Luvassa on keskiaikaisia lauluja mm. rebekillä, harpulla ja sinfonialla säestettynä.

Jukka Viikilän ja Risto Oikarisen Kahden miehen ylivoima yhdistää kaksiosaisessa teoksessaan kirjallisuutta ja improvisoitua musiikkia aivan uudella tavalla.

Jazz på finska pureutuu kansanperinteeseen, kun rumpali ja mandolinisti Okko Saastamoinen, saksofonisti Mikko Innanen ja basisti Antti Lötjönen tutkivat suomalaista kansanmusiikkia Haapavedeltä Suojärvelle.

Ars Nova, eli Petri Kumela, Jukka Rautasalo, Heljä Räty ja Ville Syrjäläinen palaavat keskiaikaisen musiikin pariin yhdistäen sitä meidän aikamme sävellyksiin. Säveltäjänimiä ovat Guillaume de Machaut, Giacinto Scelsi ja Anneli Arho.

Perinne ja nykyaika lyövät kättä joikaaja ja laulaja Ulla Pirttijärven esiintyessä aivan erityisessä kokoonpanossa illan muista esiintyjistä koostuvan Hietsun orkesterin kanssa.

”Kyllä maailmaan ääntä mahtuu.” - suomalainen sananlasku