Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 10.6.

valkeakoski

Kirjazz & Blues,Kirjaslammen lava, valkeakoski10.6. Klo 16:00

Linda Fredriksson

Emilia Sisco

Elias Kahila

KQ Groove

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco, Elias Kahila sekä KQ Groove.

Saksofonisti Linda Fredriksson on noussut viime vuosina vauhdilla suomalaisen jazzin eturiviin niin solistina, säveltäjänä kuin yhtyeensä johtajanakin. Ennen nykyistä soolouraansa hän ollut tuttu näky useiden maamme huippukokoonpanojen kuten Mopon, Superpositionin ja Ricky-Tick Big Bandin riveissä. Fredrikssonin ensimmäinen soololevy Juniper on yksi viime aikojen näkyvimmistä ja ylistetyimmistä suomalaisista jazz-julkaisuista. Fredrikssonin kanssa Juniper-yhtyeessä musisoivat kosketinsoittaja Tuomo Prättälä, basisti Mikael Saastamoinen ja rumpali Olavi Louhivuori.

Huippusielukasta ja maanläheistä soulmusiikkia jazzin ja bluesin vaikutteisiin yhdistelevä Emilia Sisco on ollut maassamme vielä suuremmalle yleisölle suhteellisen tuntematon, mutta nyt siihen näyttäisi olevan tulossa muutos. Northern Lights -yhtyeensä kanssa esiintyvä helsinkiläislaulaja on valloittanut jo kansainvälisiäkin esiintymislavoja, ja hänen vastaansanomattoman sielukkaat keikkansa keräävät koko ajan uusia ystäviä meillä Suomessakin.

Elias Kahila on luonut oman ainutlaatuisen polkunsa maamme musiikkielämässä, ja hän on saavuttamassa pitkäjänteisellä työllään nyt myös kansainvälistä näkyvyyttä. Kahilan yhden miehen yhtye saa aikaan aivan uudentyyppisen keikkaelämyksen, missä yhdistyvät virtuoosimainen sellonsoitto, livelooppaus ja laulu. Kahila saa sellostaan irti aivan uudenlaisia soundeja kehittämällään shuffle-jousitekniikalla. Hänen tavoitteenaan on tehdä 70- ja 80-lukujen poprockille sama kuin mitä Apocalyptica-yhtye on tehnyt metallimusiikille. Kansainvälistäkin kiinnostusta herättänyt Kahila on toiminut jo useita vuosia luottosellistinä lukuisten Raskasta Joulua -solistien keikoilla.

KQ Groove on valkeakoskelaislähtöinen pitkän linjan kokoonpano, joka ammentaa soulin ja jazzin tanssittavimmista piirteistä. Kokeneista ja palkituista muusikoista koostuva kuusihenkinen kokoonpano ilmoittaa esikuvikseen muun muassa Stevie Wonderin, Otis Reddingin ja Tower of Power -yhtyeen, joten yhtyeen keikoilla tanssijalkaa alkaa taatusti kutittaa heti ensitahdeista lähtien.