Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 18.6.

helsinki

SunJazz: Héctor Lepe Quartet,Tenho Restobar, helsinki18.6. Klo 19:00

Héctor Lepe Quartet

Vapaa pääsy

Héctor Lepe on Meksikossa kasvanut ja sittemmin helsinkiläistynyt jazzkitaristi. Hänen ensimmäinen albumijulkaisunsa Pedro's Dream on Lepen debyytti sekä bändijohtajana että säveltäjänä. Albumi kertoo Lepen tarinaa sekä henkilökohtaisella että musiikillisella tasolla. Sävellykset ovat saaneet inspiraationsa pääasiassa meksikolaisesta kansanperinteestä, kirjallisuudesta ja taiteesta.

Héctor Lepe Quartetissa yhtyeenjohtajan rinnalla soittavat kotimaiset nuoren sukupolven jazztaiturit: saksofonisti Max Zenger, basisti Juuso Rinta ja rumpali Teemu Mustonen. Yhtye onnistuu hienovaraisesti sekoittamaan latinalaisamerikkalaisia elementtejä modernin jazzin sävelkieleen. Tuloksena on raikas yhdistelmä tuoretta musiikkia, johon on jätetty tilaa jokaisen kvartetin jäsenen omalle persoonallisuudelle.

Héctor Lepe Quartetin 26. toukokuuta ilmestynyt Pedro's Dream -levy on Flame Jazz Recordsin vuoden 2023 neljäs julkaisu.

savonlinna

Sointi Jazz Orchestra & Joakim Berghäll: Turta - Benumbed,Kulttuurikellari, savonlinna18.6. Klo 19:00

keikka

Sointi Jazz Orchestra esittää Savonlinnan Kulttuurikellarilla baritonisaksofonille ja jazzorkesterille sävelletyn kuusiosaisen sarjan nimeltä Turta - Benumbed. Kouluväkivallasta kertovan, omakohtaisista kokemuksista ammentavan kokonaisuuden solistina ja säveltäjänä toimii mm. Ismo Alangon yhtyeestä ja Helsinki-Cotonou Ensemblestä tuttu savonlinnalaislähtöinen Joakim Berghäll. Turta teoksen lisäksi konsertissa kuullaan big band -sovituksia Berghällin varhaisemmasta tuotannosta, jota on julkaistu mm. Berghäll Brothers Big Bandin ja Joakim Berghäll Dark Roast 006 -yhtyeiden levyillä

Saimaa Jazz Festivaalin konsertti on osa Sointi Jazz Orchestran 10-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Sointi Jazz Orchestra on nuorten ammattilaisten syksyllä 2013 perustama yhtye, jonka taiteellisena johtajana toimii yhtyeen perustanut savonlinnalaislähtöinen Rasmus Soini. SJO tunnetaan persoonallisesta ja yllättävästä big band -perinnettä uudistavasta soundistaan, joka syntyy epätavallisesta instrumentaatiosta ja tuoreista vaihtosoittimia hyödyntävistä sovituksista. Yhtye toteuttaa vuosittain uusia juuri sille räätälöityjä konserttikokonaisuuksia, joiden solisteina on vieraillut omaäänisiä taiteilijoita aina Juhani Aaltosesta Aili Ikoseen ja Mathias Eickistä Maria Faustiin. Yhtye pyrkii ennakkoluulottomasti tekemään asioita toisin eikä se kaihda ilmaisussaan eri tyylilajien luovaa yhdistelyä. SJO:n konsertit vievät kuulijan musiikkimatkalle, joka pitää otteessaan ensiminuuteista viimeiseen sointuun asti.

Järjestää: Olavin Jazz ry
Yhteistyössä: Nova Records, Savonlinnan Kulttuurikellari, Sointi Jazz Orchestra