Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 12.6.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Silva Kallionpää Quartet,Hakasalmen huvila, helsinki12.6. Klo 19:00

keikka

Silva Kallionpää: viulu, sävellykset
Nikita Rafaelov: koskettimet
Juuso Rinta: kontrabasso
Joonas Leppänen: rummut

Vuodesta 2017 asti toiminut neljän omaäänisen soitta­jan fuusio Silva Kallionpää Quartet ei pelkää koetella ra­jojaan.
Yhtyeen ainutlaatuinen yhteissaundi ja kaavoja rikkova ilmaisu niin koskettavat kuin haas­tavatkin kuulijoita uni­versaalisti, taustasta riippumatta. Modernista jazzista ammentavat ja toisinaan määrittelemättömille urille pää­tyvät sävellykset kehystävät keskustelevaa yhtyetyösk­entelyä. Musiikki kertoo tarinoita, joihin syntyy jokaisella esityskerralla uusia vivahtei­ta.
Viulisti ja säveltäjä Silva Kallionpää on soittouransa alusta asti perehtynyt rytmimusiikkiin ja improvisointiin erityisesti itselleen rakkaan jazzmusiikin viitekehykses­sä. Kappaleissaan hän venyttää uteliaasti totuttuja muotteja ja pyrkii taiteelliseen kasvuun etsien alinomaa uu­sia ilmaisun polkuja. Kallionpään musiikillisessa kie­lessä hänen ennakkoluulottomia näke­myksiään piirtävät esiin vaikutteet eri musiikkityyleistä.
Silva Kallionpää Quartetin debyyttialbumi Unadaptable julkaistiin Eclipse Musicin kautta 15.04.2022. Levy sai positiivisen vastaanoton, ja yhtye on herättänyt mielen­kiintoa niin kotimaassa kuin kansainvälisessäkin jazzyh­teisössä. Vuonna 2022 se on tavoittanut yleisoja mui­den muassa ILMIÖ- festivaaleilla, Raahen Rantajatseil­la, Tallinnan Philly Joe’s Jazzklubilla, Odysseus-festi­vaalin päälavalla sekä We Jazz -festivaaleilla. Kvartetin toinen, demolish, transform -nimeä kantava sinkku saa­vutti ilmestyessään kuudennen paikan yli 7000 seuraa­jan Jazzia Suomesta -soittolistalla.

Kuva: Sara Lehtomaa

Silva Kallionpää Quartetin Facebook-sivu

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Liput: 20/15/12 €