Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 4.12.

helsinki

We Jazz 2021: A LOVE SUPREME (ASHLEY KAHN + INNANEN/BJÖRKENHEIM/MUSTONEN) + KOMA SAXO INDUSTRIES,G Livelab Helsinki, helsinki4.12. Klo 11:00

Festivaalilauantaina uppoudutaan yhteen kaikkien aikojen kuuluisimmista jazzlevyistä, kun John Coltranen A Love Supremesta kiitetyn teoksen kirjoittanut yhdysvaltalaistoimittaja Ashley Kahn saapuu tapahtumaan vieraaksi keskustelemaan kirjasta ja uudesta John Coltrane -julkaisusta A Love Supreme – Live In Seattle. Kahnin esityksen jälkeen A Love Supreme -levystä inspiroitunutta uutta musiikkia esittävät Mikko Innanen, Raoul Björkenheim ja Teemu Mustonen.

Lauantain ohjelma jatkuu ainutlaatuisella studiotyöskentelyn ja keikkatilanteen rajoja rikkovalla elämyksellä, jossa yleisö pääsee seuraamaan basisti-tuottaja Petter Eldhin, saksofonisti Otis Sandsjön ja rumpali Teppo Mäkysen työskentelyä livenä. G Livelab Helsinkiin rakennetaan jäljitelmä Eldhin Berliinin-studiosta, ja muusikot purkavat auki muun muassa We Jazz -levyiltä Koma Saxo, Y-OTIS 1 & 2 ja Lucia Cadotsch Speak Low II tuttua soundia.

Keskustelujen kieli on englanti.

Jonas Metsäkylä Trio,Koko Jazz Club, helsinki4.12. Klo 19:00

Jonas Metsäkylä Trio

keikka

Liput 18 / 15 e

Nuoren polven perinteikäs virtuoosi kitaristi Jonas Metsäkylä trioineen on sovittanut parhaita jazzklassikoita intiimille ja dynaamisesti rikkaalle kitaratrio-kokoonpanolle. Iskevä nuori ryhmä löytää kappaleisiin sävyjä sovitusten ja räväkän interaktion avulla.

Jonas Metsäkylä, kitara
Juuso Rinta, basso
Teemu Mustonen, rummut

Ovet klo 18:00

We Jazz 2021: Linda Fredriksson Juniper,Glasshouse Helsinki, helsinki4.12. Klo 18:00

keikka

Keskustan uusi taidetila Glasshouse on oiva paikka houstaamaan erittäin odotettua levynjulkaisukeikkaa. Linda Fredriksson on säveltänyt käsittämättömän upean, herkän ja omaperäisen levyn Juniper, jonka We Jazz julkaisee keikan alla.

We Jazz 2021: POKUS (UK) + JASON NAZARY (US) + DAN NICHOLLS (UK) + LUCIA CADOTSCH SPEAK LOW (CH/SE) + JOONA TOIVANEN TRIO + OL1 W/ KIM MYHR & EIVIND LØNNING (FI/NO) + DEATH HAWKS PLAYS SUN RA + WE JAZZ DJS,Ääniwalli, helsinki4.12. Klo 19:30

Joona Toivanen Trio

Pokus

Jason Nazary

Dan Nicholls

Lucia Cadotsch Speak Low

Death Hawks Plays Sun Ra

OL1 w/ Kim Myhr & Eivind Lønning

keikka

Viikonlopun megapläjäys osa 2. Löytyy esim: Lucia Cadotsch Speak Low, Joona Toivanen Trio, Dan Nicholls, Jason Nazary, Pokus, OL1 w/ Kim Myhr & Eivind Lønning. Sitten olisi myös viime vuonna pandemian kanveesiin nuijima, mutta nyt entistä ehompi ja latautuneempi Death Hawks Plays Sun Ra. On lauantai-iltoja ja on LAUANTAI-ILTOJA.

UMO Helsinki Jazz Orchestra: Pähkinänsärkijä, The Nutcracker Suite,Temppeliaukion kirkko, helsinki4.12. Klo 19:00

Joulun klassikko Pähkinänsärkijä Duke Ellingtonin ja Billy Strayhornin jazzsovituksena!

UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa harvoin kuullun jazzsovituksen Tšaikovskin rakastetusta Pähkinänsärkijä-jouluklassikosta. Duke Ellington ja Billy Strayhorn kirjoittivat ja levyttivät teoksesta omaperäisen versionsa v. 1960 ja se kuullaan nyt UMO Helsinki Jazz Orchestran tuoreena tulkintana.

Tšaikovskin (1840–1893) baleteista tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin lukeutuvan Pähkinänsärkijän juoni perustuu E. T. A. Hoffmanin kirjoittamaan, jouluyöhön sijoittuvaan satuun Pähkinänsärkijä ja hiirikuningas. Baletti ensiesitettiin joulukuussa 1892 Pietarin Mariinski-teatterissa.

Konserttiohjelmaa täydentävät jazzikkaat big band -sovitukset joulun klassikkokappaleista.

Kapellimestarina Ed Partyka.

Kesto n. 75 min, ei väliaikaa.

Liput Ticketmasterista palvelumaksuineen:
Normaalihinta 28 €
Eläkeläiset 25 €
Opiskelijat, työttömät, varushenkilöt ja lapset 15 €

Osta liput ->

 

tampere

Jukka Gustavson & Street Level,G LiveLab Tampere, tampere4.12. Klo 21:00

keikka

Liput 20 €

Street Level on Jukka Gustavsonin yhtye, joka perustettiin aikanaan muutamaa yhteistä esiintymistä varten. Yhteinen sävel löytyi kumminkin heti, joten pitkäaikaisempi yhteistyö oli luonnollinen jatke. Nimeksi tuli rumpali Thomas Törnroosin ehdottama "Street Level" koska ensimmäinen konsertti soitettiin Porvoon Kahvila Rongossa katutasossa. Street Levelin ensimmäinen levy Natural High julkaistiin vuonna 2021 ja musiikki on taattua Jukka Gustavsonia missä koko trio on vahvasti edustettuna! Yhtyeellä on takana toistakymmentä esiintymistä ja yhtyeen kemia toimii erinomaisesti. Jukka on ehkä parhaimmillaan trio kokoonpanossa missä Jukan rikkaat harmoniat pääsevät eniten oikeuksiin.

Jukka Gustavson, laulu & kosketinsoittimet
Jan-Olof Strandberg, basso
Thomas Törnroos, rummut