Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 1.12.

helsinki

We Jazz 2021: TEDDY ROK: ATONAL DRUMS,Kahvila Sävy, helsinki1.12. Klo 18:00

Teddy Rok: Atonal Drums

keikka

We Jazz ja Teppo Mäkynen lanseerasivat uuden Teddy Rok Editions -sarjan alkukesällä 2021. Ajatus: Teppo saa visioida julkaisuja ja We Jazz julkaisee ne. Ensimmäinen on Atonal Drums, jonka tiettävästi ainoa live-esitys on kyseessä tässä.

We Jazz 2021: NIK BÄRTSCH SOLO PIANO – ENTENDRE (CH) + BREMER/MCCOY (DK),Aleksanterin teatteri, helsinki1.12. Klo 19:00

Nik Bärtsch Solo Piano – Entendre

Bremer/McCoy

keikka

Aleksanterin teatteri on jo legendaarinen We Jazz -keikkapaikka, jonne on ihana palata. Mikä kaikkein mahtavinta, nämä kaksi yhtyettä ovat olleet toiveissamme jo hyvän aikaa, ja nyt kaikki planeetat asettuivat kohdalleen. Ensin Bremer/McCoy, sitten Nik Bärtschin soolopianokeikka. Kyllä.

savonlinna

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland Tour: Selma Juudit Alessandra,Kulttuurikellari, savonlinna1.12. Klo 19:00

Muun muassa Signe-kvartetista tutun laulaja-säveltäjä Selma Savolaisen luotsaama Selma Juudit Alessandra kiertää Suomea marras-joulukuussa. Nuoren polven jazzhuipuista koostuva nelikko vierailee yhteensä yhdeksällä paikkakunnalla.

Laulaja Selma Savolaisen, pianisti Artturi Röngän, basisti Joonas Tuurin ja rumpali Jesse Ojajärven muodostama Selma Juudit Alessandra esiintyy Suomen Jazzliiton kiertueella marras-joulukuussa. Yhtye vierailee 8.–11.11. Outokummussa, Joensuussa, Oulussa ja Raahessa, jonka jälkeen kvartettia kuullaan 29.11.–3.12. välisenä aikana Kiteellä, Kuopiossa, Savonlinnassa, Jyväskylässä ja Espoossa.

Vuonna 2015 perustettu sähköinen nelikko julkaisi kansainvälistäkin huomiota keränneen Rubicon Songs -esikoisalbuminsa marraskuussa 2019. Konseptuaalisen pitkäsoiton kantavana teemana ovat Savolaisen kokemukset isänsä, pianisti Jarmo Savolaisen poismenosta ja surun kanssa aikuiseksi kasvamisesta.

Selma Juudit Alessandran indie-jazz yhdistää suvereenisti hienostunutta taidepoppia ja röyhkeää 70-luvun psykedeliaa – yhtymäkohtia voi löytää esimerkiksi Kate Bushin, Julia Holterin tai vaikkapa Weather Reportin musiikkiin. Laulun, vintage-kosketinsoittimien ja villiintyneen rytmisektion soundissa onkin paljon tuttua, vaikka enimmäkseen yhtye kulkee pitkin omia ennakkoluulottomia latujaan.

https://www.selmasavolainen.com/