Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 29.7.

helsinki

Jazz-Espa: Kaisa Mäensivu Trio,Espan lava, helsinki29.7. Klo 13:00

keikka

Laulun ja vibrafonin harvinainen yhdistelmä luo kirkkaan ja tuoreen soundin, jonka ympärille kolme huippumuusikkoa saavat aikaan svengaavan, virtuoottisen ja hauskan kokonaisuuden. Basisti-laulaja Kaisa Mäensivun johtama trio koostuu newyorkilaisrumpali Joe Peristä ja vibrafonisti Severi Pyysalosta. Eri sukupolvista ja maailman kolkista tulevat trion jäsenet juhlivat jazzmusiikin moninaisuutta ja sen heille tarjoamaa yhteistä musiikillista kieltä. Esitettävä ohjelmisto koostuu trion jäsenten sävellyksistä, jazzstandardeista sekä Mäensivun suomentamista jazzlauluista.  

Kaisa Mäensivu – basso ja laulu, Severi Pyysalo – vibrafoni, Joe Peri (USA) – rummut 

Jazz-Espa: Shafranov-Mikkola-Heinola Trio ,Espan lava, helsinki29.7. Klo 15:00

Shafranov-Mikkola-Heinola Trio

keikka

Perinteinen pianotriojazz avautuu nyt ainutlaatuisen laajan kokemuksen omaavan mestaripianisti Vladimir ”Vova” Shafranovin johtaman kokoonpanon esittämänä. Hänen yli kymmenen vuoden oleskelunsa New Yorkissa piti sisällään useita esiintymisiä jazzin huippunimien parissa. Shafranov oli yksi vakioesiintyjistä jazzpianismin pääkallopaikalla, New Yorkin Bradley’s -klubilla. Viime syksynä julkaistu, hienon vastaanoton saanut triolevy The Way You Look Tonight on äänitetty kuuluisassa Rudy Van Gelderin studiossa ja soittokumppaneina ovat rytmisektiomestarit, basisti Peter Washington ja rumpali Kenny Washington. Triolevytyksiä hänellä on tämän lisäksi takanaan jo 11 kappalettaShafranov oli ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kulttuuripalkinnon saajaksi vuonna 2013. 

Vladimir Shafranov – piano, Wade Mikkola – basso, Aleksi Heinola – rummut 

Jazz-Espa: Hot Heros,Espan lava, helsinki29.7. Klo 17:30

keikka

Improvisoiva tamperelainen kolmikko törmäsi vuonna 2015 keikkamatkalla Brooklynissa kauhtuneeseen kylttiin, jossa mainostettiin alueelle tyypillistä lounasta ja välipalaa. Amerikkalaistunut tulkinta lämpimistä italialaisista voileivistä oli vain yhden e-kirjaimen päässä ”kuumista sankareista”, ja sopivan tarttuva sekä hauska. Tuore trio oli saanut vähän varkain nimen, joka jäisi kerrasta mieleen. Hot Herosin debyyttilevy ilmestyi seuraavana vuonna, ja kolmikko keikkaili sen tiimoilta Bulgariaa, Saksaa ja Venäjää myöten. Yhtye julkaisi viime vuonna yhdessä Iro Haarlan kanssa neljännen albuminsa Vodjanoi 

Sami Sippola – saksofoni, Ville Rauhala – kontrabasso, Janne Tuomi – rummut