Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 16.7.

jyväskylä

Jazz Jkl Collective feat. Nina Mya,Ravintola Poppari, jyväskylä16.7. Klo 19:00

Jazz Jkl Collective

keikka

Liput 15/10 €

Jazz Jkl Collectiven klubin solistivieraana loistaa sielukkaan tummaääninen jazzlaulaja Nina Mya. Ihon alle menevistä tulkinnoistaan ja tyylipuhtaasta taituruudesta kiitelty laulaja on koostanut illan ohjelmiston Carmen McRaen levytyksistä esikuvaansa kunnioittaen, joten luvassa on tunnettuja ja vähän harvinaisempia jazzstandardeja McRaen alkuperäisversioiden hengessä!

Carmen McRae (1920-1994) oli viime vuosisadan rakastetuimpia jazzlaulajia. Hänelle oli luonteenomaista ironinen ja suoraviivainen ”naiselta miehelle” -tyylinen tulkinta, johon hänen tarkka svengi sekä jokseenkin rosoinen laulutyyli sopi. McRaen konstailematon ja aito tapa tulkinta resonoi Myaan jo nuorena – niin tekstien kuin scatinkin osalta – ja hän onkin urallaan esittänyt McRaen kappaleita useissa yhteyksissä. 

Nina Mya (s.1989) on palkittu suomalainen jazzlaulaja, säveltäjä ja laulunopettaja. Hän on julkaissut oman yhtyeensä kanssa kolme albumia,  joista viimeisin, Closure (2016), keräsi laajalti kansainvälistä huomiota. Neljäs soul- ja gospelvaikutteisempi pitkäsoitto  ”Just Another Lonely Soul” julkaistaan 23.7. Oman yhtyeensä lisäksi Mya on esiintynyt mm. Jukkis UotilanIiro Rantalan, Jukka Eskolan, Timo Lassyn ja UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa. 

Nina Mya  – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – kontrabasso
Touko Ruokolainen – rummut