Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 21.7.

helsinki

Teurastamo Jazz Picnic: Ville Luukkonen trio feat. Arto Ikävalko,Teurastamo, helsinki21.7. Klo 17:00

Ville Luukkonen trio feat. Arto Ikävalko

keikka

Vapaa pääsy

Teurastamon päädyn jättiterassi on kesäkeskiviikkoisin stadin paras illanviettopaikka. Tule suoraan töistä aftereille kuuntelemaan hyvää musaa ja rentoutumaan ystävien kanssa! Jami-isäntinä Ville Luukkonen ja Jonathan Bäckström.

Houseband 17:00
Jamit 18:00

Huom! Teurastamo kunnioittaa kulloinkin voimassa olevia tapahtumarajoituksia.

We Jazz X Lonna: AINON,Lonna, helsinki21.7. Klo 17:00

keikka
We Jazz järjestää aurinkoisen kesäkeikan Lonnan saarella keskiviikkona 21.7. Koko perheelle soveltuvassa tapahtumassa esiintyy sellisti-säveltäjä Aino Juutilaisen luotsaama, spiritual jazzin, avantgarden ja nykyklassisen maailmoista ammentava AINON. Yhtye esiintyy Lonnan makasiinialueen terassilla ja keikalle on vapaa pääsy.
 
Lonnaan pääsee JT-Linen vesibussilla Helsingin Kauppatorilta ja merimatka kestää n. 10 minuuttia. Edestakaisen lipun hinta on 8€ ja lippuja voi ostaa ennakkoon JT-Linen verkkokaupasta: http://www.jt-line.fi

jyväskylä

Tuomas Paukku Scription,Ravintola Poppari, jyväskylä21.7. Klo 19:00

Liput 15/10 €

Tuomas Paukku Scription edustaa vahvaa ja persoonallista näkemystä kotimaisessa nykyjazzissa. Kitaristi-säveltäjän tiivistunnelmainen ja omaleimainen musiikki jylhine ja syklisesti etenevine tunnelmineen onkin sykähdyttänyt musiikin ystäviä yli genrerajojen. 

Ikäryhmänsä kotimaisista kärkimuusikoista koostuva yhtye perustettiin 2016, ja se tulkitsee Paukun musiikillisia visioita antaumuksella. Jyväskyläläiskitaristin rajaton musiikillinen kiinnostus kuuluu hänen jäntevästi kehittyvissä sävellyksissä värikkäästi ja avarasti.

Scriptionin debyyttialbumi julkaistiin 2018, ja se huomioitiin arvostetulla Spotify’n State of Jazz -soittolistalla. Levyllä saivat erityisesti sijaa läpisävelletyt osiot ja rakenteet. Sama suunta ja henki syvenee Paukun uusissa, huolellisesti kypsytetyissä kappaleissa, joihin saadaan nyt ensikosketuksia ennen kuin kvartetti vetäytyy äänittämään toista pitkäsoittoaan.

Tuomas Paukku – kitara
Artturi Rönkä – piano
Joonas Tuuri – kontrabasso
Tomi Saikkonen – rummut

vesilahti

Aili Ikonen,Laukon kartanon puisto, vesilahti21.7. Klo 18:00

keikka

Liput 27,50 €

Suomen tämän hetken ykkösjazzlaulajaksi tituleerattu Aili Ikonen on sielukas laulaja ja lauluntekijä. Ikosen kolmas sooloalbumi Suru ei oo suora viiva julkaistiin syyskuussa 2020. Kiitetty albumi luotaa lohdun, luottamisen ja luopumisen teemoja. Valovoimaisen artistin ura sisältää lukuisia albumeita, big band- produktioita, Ella Fitzgerald-tulkintoja ja jazziskelmiäkin. Maamme arvostetuimpiin esiintyjiin lukeutuva Ikonen on valloittanut kuulijoita ympäri maan herkällä mutta vahvalla tulkinnallaan. Ikosta on kuultu lukuisten orkesterien, kuten Radion Sinfoniaorkesterin, Umo Helsinki Jazz Orchestran ja Tampere Filharmonian, solistina.

Laukon Kesä 2021 tarjoilee kotimaisen jazzin ystäville satumaisissa puitteissa rennon tyylikkäitä puistokonsertteja. Konserttilipulla näet aina myös Suomen suurimman ja kauneimman nykytaidekesän. Laukossa konserttivieraita palvelee korkeatasoinen kesäravintola ja filmaattinen kahvila mittavine kesäterasseineen. Laukon kartano sijaitsee Pyhäjärven rannalla 40 km Tampereen eteläpuolella (alle kaksi tuntia Helsingistä, Turusta ja Porista).