Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 31.7.

helsinki

Jazz-Espa: Sole Azul,Espan lava, helsinki31.7. Klo 12:00

keikka

Pauli Lyytinen – ten. sax, Harri Kuusijärvi – acc, Eero Tikkanen – b

Kun varkaat veivät soittimet Azulin kaupungissa Argentiinassa, päätti Harri Kuusijärvi viedä tangon ja tehdä siitä omansa ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan. Yhtye esittää jazzmusiikista tutuin tyylikeinoin itse säveltämäänsä tangovaikutteista musiikkia sekä sovituksia suomalaisista ja argentiinalaisista tangoista. Trion debyyttialbumi ilmestyy kesällä.

Jazz-Espa: Aapo Heinonen Quintet,Espan lava, helsinki31.7. Klo 16:00

keikka

apo Heinonen – p, comp, Teemu Takanen – sax, Héctor Lepe – gtr, Vesa Ojaniemi – b, Tomi Saikkonen – drs

Energinen ja elämänmyönteinen Aapo Heinonen Quintet julkaisee kolmannen pitkäsoittonsa tänä keväänä. Luvassa on modernia big band –vaikutteista musiikkia, jossa kaikuvat myös balkanilaiset ja lattarirytmit. Sävellysten läpikirjoitetut muotorakenteet pitävät otteessaan ja erilaisille pohjille rakennetut improvisoidut soolo-osuudet paitsi palvelevat sävellysten muotoa, myös yllättävät energisyydellään ja seesteisyydellään.

Jazz-Espa: Bikutsi,Espan lava, helsinki31.7. Klo 17:30

keikka

Kadi Vija – voc, Pekka Seppänen – sax, Vili Itäpelto – keys, Jukka Haavisto – el. b, Mika Säily – drs

Rumpali Mika Säilyn sooloprojekti julkaisi Mozaique-debyyttinsä loppuvuodesta 2016. Levystä piti tulla Säilyn Jamaze-etnojazzyhtyeen toinen albumi, mutta teos alkoi muuttua enemmän säveltäjänsä kuin yhtyeensä kuuloiseksi. Musiikki on monipuolista, ulottuen läpisävelletystä, taiteita ja teorioita yhdistävästä kokeellisesta jazzista, kulkien maailmanmusiikkivaikutteiden kautta lyyrisempään jazzfuusioon.