Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 15.7.

helsinki

Afrojazz Club goes Kilombo,Alppipuisto, helsinki15.7. Klo 13:00

Afrojazz Quintet

Charlotta Kerbs

Tiempo Habana

Faso Kan

Afrika Akay Degg

Tripple 2

Dj Hermanni

keikka

Alppipuiston kesässä kuullaan ensimmäistä kertaa täyden iltapäivän ajan Suomen parhaimmistoon kuuluvia afrikkalaiseen ja afrokuubalaiseen musiikkiin erikoistuneita kokoonpanoja. Luvassa myös musiikkia ja tarinoita sisältävää lastenohjelmaa, leppoisaan festaripäivään sopivia dj:n soundeja, tanssia, basaari sekä herkullisia makuja maailmalta.

Kesäisen festaripäivän kruunaa takuuvarmaa tanssimeininkiä tarjoava Tiempo Habana (Kuuba/Suomi), joka soittaa modernilla timba-tyylillä tanssittavaa salsaa. Yhtyeen ohjelmisto koostuu pääosin omista kappaleista sekä myös uudelleen sovitetuista kuubalaisten timba-yhtyeiden kappaleista.

Länsi-Afrikan rikkaasta musiikkiperinteestä ponnistavaa melodista ja tanssittavaa musiikkia tarjoilee helsinkiläinen Faso Kan -yhtye (Burkina Faso/Mali/Senegal/Suomi), joka saa yleisön kuin yleisön lämpenemään taitavalla ja riemullisella esiintymisellään, josta välittyy vahvasti soiton, laulun ja tanssin ilo.

Tanssija Malick Ndiayen luotsaama Afrika Akay Degg -sabartanssikollektiivi (Senegal/Suomi) tuo puistoon tanssia, musiikkia ja teatteria yhdistelevää Gaïnde Ndiaye - Simb leijonatanssiperinnettä Senegalista. Simb -tapahtuman muodostavat leijona-asuiset tanssijat ja heitä sabar-rummuilla säestävät muusikot ja laulajat, joiden tehtävänä on maanitella, taltuttaa ja ohjata arvaamatonta leijonaa laulullaan.

Lisäksi tapahtumassa esiintyvät Afrojazz Quintet - Afrosoulia, afrofunkia, reggaeta ja maailmanmusiikkia, laulusolistina sielukas ja karismaattinen soulkuningatar Charlotta Kerbs, (Benin/Suomi), Tripple 2 (Ghana/Suomi) ja Dj Hermanni (Afro Sunday).

Tapahtuma on osa Afrojazz Clubin, Kulttuurikameleontit ry:n ja Kulttuuriyhdistys Kilombo ry:n/ Kilombo Festivalin AfroArts-yhteishanketta, jonka tarkoituksena on edistää afrikkalaisperäisen musiikin, tanssitaiteen ja kulttuurin tunnettavuutta Suomessa.

Tapahtuma on ilmainen ja ikärajaton.

Tenho SunJazz: Adrien Tarraga & Tomi Kettunen Gypsy Jazz Connection,Tenho Restobar, helsinki15.7. Klo 20:00

Tomi Kettunen

Tero Tuovinen

Adrien Tarraga

keikka

Luvassa on mustalaisjazzin ilotulitusta kun Adrien Tarraga (kitara), Tomi Kettunen (kitara) ja Tero Tuovinen (kontrabasso) kohtaavat swing-musiikin merkeissä. Tunteikas ja svengaava soitto pääsee valloilleen Django Reinhardtin sävellyksien ja muiden swing-aikakauden klassikkojen kautta.

Adrien Tarraga (Ranska) ja Tomi Kettunen tapasivat toisensa ranskassa vuosia sitten Django Reinhardtille omistetulla festivaalilla Samois-Sur-Seine kylässä. Musiikilliset visiot ja kemiat kohtasivat ja nyt Tenhossa kuullaankin materiaalia heidän juuri julkaistulta levyltä "Studio JJ Sessions".

Soittoaika klo 20. Vapaa pääsy.