Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 26.5.

kerava

Kerava Jazz Festivaali: Berghäll Kujanpää Duo & Svenska Kaputt,Kerava-sali, kerava26.5. Klo 16:00

Berghäll Kujanpää Duo

Svenska Kaputt

keikka

Joakim Berghäll on multi-istrumentalisti, joka toteuttaa omaa musiikkinäkemystään tekemättä itsestään suurempaa numeroa. Teot puhuvat puolestaan. Eri pianistien ja kitaristien kanssa tehdyt duolevyt Dialogues I ja II paljastavat erinomaisesti saksofoneja soittavan Berghällin taidot myös säveltäjänä. Antti Kujanpää tunnetaan parhaiten Kvalda-yhtyeen lyyrisenä pianistina. Viime kesän festivaalilla Kujanpää teki uuden aluevaltauksen soittamalla urkuja mainiossa GI/AN/T -yhtyeessä. Berghällin tavoin Kujanpää ei aseta rajoituksia musiikilleen vaan on yhtä lailla kotonaan jazzkuvioissa sekä kansan- ja maailmanmusiikin puitteissa.

Ruotsalainen saksofonisti Jonas Kullhammar kuuluu suomijazzin ystäviin. Varsinkin 60-luvulla musiikillaan raja-aitoja murtaneiden Edward Vesalan ja Juhani Aaltosen jazzkäsityksellä oli aikoinaan suuri vaikutus nuoreen muusikkoon. Paroni Paakkunaisen vaikutusta lienee Kullhammarin mieltymys saksofoniperheen matalan pään baritonisaksofoniin. Sitä kuullaan Keravalle saapuvan Svenska Kaputt -yhtyeen soitannossa. Yhtyeen käsitys suomijazzista levytettiin jo vuonna 2015, mutta esitetään ensimmäistä kertaa livenä Kerava Jazz -festivaalilla.

Liput ovelta käteisellä/kulttuuriseteleillä 25€
Pääkonserttipassi 40€
Lippuja myös Lippu.fi:stä

Berghäll Kujanpää Duo:
Joakim Berghäll, baritonisaksofoni, bassoklarinetti
Antti Kujanpää, piano, koskettimet

Svenska Kaputt:
Jonas Kullhammar, saksofonit, huilut
Reine Fiske, kitara
Johan Holmegard, rummut
Torbjörn Zetterberg, basso

Kerava Jazz Festivaali: Rob Mazurek Chicago/London Underground & Régis Huby "Equal Crossing",Kerava-sali, kerava26.5. Klo 20:00

Rob Mazurek Chicago/London Underground

Régis Huby "Equal Crossing"

keikka

Kornetisti Rob Mazurek ja rumpali Chad Taylor juhlistavat tänä vuonna 2018 Chicago Underground -duon kaksikymmentävuotista olemassaoloa. Duo on toiminut joustavana perustuksena muillekin Mazurekin projekteille, kuten huippumuusikoista koostuvalle Exploding Star Orchestralle. Parina viime vuonna Pharoah & The Underground kokoonpanossa duo teki yhteistyötä mestarisaksofonisti Pharoah Sandersin kanssa. Keravalle saapuva Chicago/London Underground syntyi vuonna 2016. Silloin duo kutsui Lontoon-konserttiinsa vieraileviksi tähdiksi brittiläisen vapaan improvisoinnin voimahahmot pianisti Alexander Hawkinsin ja kontrabasisti John Edwardsin.

Keravalle saapuva viulisti Régis Huby kuuluu muusikoihin,joita on mahdoton luokitella. Käsite "jazz" on riittämätön kuvailemaan hänen Equal Crossing -sävelteostaan. Innoituksen sävellykseensä Huby sai antropologisti Claude Lévi-Straussin tutkielmasta Race and History. Siinä tutkija painottaa erilaisten kulttuurien koalitiota kaiken kulttuurikehityksen alkuunpanijana. Régis Huby on tehnyt yhteistyötä useiden eurooppalaisten muusikoiden kanssa (mm. Keravalla esiintyneiden Louis Sclaviksen ja Joachim Kühnin kanssa). Kvartetin tunnetuin jäsen on kitaristi Marc Ducret, joka on tuttu monilta Suomen-kiertueiltaan. Tunnistettavan soittotyylinsä kehittänyt Ducret on esiintynyt aiemmin Keravalla sekä soolona että trionsa kanssa.

Liput ovelta käteisellä/kulttuuriseteleillä 30€, pääkonserttipassi 40€
Lippuja myös Lippu.fi:stä

Rob Mazurek Chicago/London Underground:
Rob Mazurek, pikkolotrumpetti, sampleri, synth, ääni
Alexander Hawkins, piano
Chad Taylor, rummut, mbira, elektroniikka
John Edwards, basso

Régis Huby "Equal Crossing":
Régis Huby, tenoriviulu, sähköviulu,
Marc Ducret, kitara
Bruno Angelini, piano, Fender Rhodes, Moog
Michele Rabbia, lyömäsoittimet, elektroniikka

turku

Big Band On Board: Turku Jazz Orchestra & Mikael Konttinen,Viking Grace, turku26.5. Klo 20:55

keikka

Turku Jazz Orchestra
Mikael Konttinen – laulu

Turku Jazz Orchestra suuntaa taas kesän kynnyksellä Itämeren laineille, ja mukana on tällä kertaa karismaattinen laulusolisti Mikael Konttinen. Luvassa on taatusti tanssilattian kuumentavaa tunnelmaa, kun orkesteri vie yleisön Las Vegas -tunnelmiin tarjoillen parhaita hittejä mm. Tom Jonesilta, Frank Sinatralta ja Elvikseltä.

Hurmaavana tulkitsijana tunnettu Mikael Konttinen on mitä parhain valinta svengaavan konsertin tähdeksi. Suuren yleisön tietoisuuteen Konttinen nousi esiintyessään Linnan Juhlissa vuonna 2008, ja sittemmin hän on esiintynyt useissa tv-ohjelmissa (mm. Mikaelin Naiset, Tartu Mikkiin, Obladii), musikaaleissa sekä lukuisten orkestereiden solistina.

Viking Gracen konsertti on Turku Jazz Orchestran ja Mikael Konttisen ensimmäinen yhteisesiintyminen ja luvassa on taattua revittelyä – tämä konsertti saa risteilykansan lahkeet vipattamaan!

LÄHTÖ: la 26.5. klo 20.55.
PALUU: su 27.5. klo 19.50.

LIPUT: Viking Line, www.vikingline.fi
LISÄTIEDOT: www.tjo.fi
Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyn konserttiin.