Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 5.5.

pori

Validi Karkia Weekend: Halme Prospekt,Validi Karkia, pori5.5. Klo 18:00

keikka

Validi Karkian viikonloppu tarjoaa kolmen merkittävän suomalaisen kansainvälisesti arvostetun yhtyeen levynjulkaisukeikan.

Lauantaina 5.5. Suomi-jazzin Grateful Dead Halme Prospekt saapuu jouhikkovelho Pekko Käppi vieraanaan juhlistamaan jo hyviä arvioita kerännyttä Bluespektor- albumia sekä yhtyeen kymmenvuotista taivalta.

Halme Prospektin uusi levy Bluespektor on eräänlainen jatko-osa vuoden 2015 Pajazzo-levylle, jolla orastanut  kerronta on nyt kasvanut eeppisiin mittoihin. Blues ei tässä yhteydessä viittaa niinkään musiikilliseen kategoriaan kuin siihen siniseen pohjavirtaan mille yhtyeen tyyli pitkälti rakentuu.Musiikilliset ainekset ovat yksinkertaisia ja selväpiirteisiä mutta virtaavan veden lailla ilmaisu varioituu koko ajan näennäisen vapaamuotoisesti, kuitenkin omassa uomassaan määrätietoisesti edeten. Solistiset osuudet eivät ole yksittäisiä taidonnäytteitä vaan orgaanisia sävellyksen osia.

Halme Prospekt on kymmenen toimintavuotensa aikana muotoutunut Hepa Halmeen sävellysten esitysalustasta kiinteäksi itseohjautuvaksi kollektiiviksi jonka jäsenten taiteelliset vaikutteet ja motiivit kanavoituvat vaivattomasti vapaasti virtaavaan, improvisatoriseen ilmaisuun.

Uudella Bluespektor-levyllä yhtyeen omat sävellykset ja lainakappaleet muodostavat saumattoman kokonaisuuden jossa yhtyeen jäsenten multi-instrumentaalinen potentiaali mahdollistaa kaleidoskooppimaisen paletin jossa orkestraaliset sointivärit ja tyylillinen monimuotoisuus synnyttävät kokonaisuuden, joka liikkuu sulavasti genrerajojen välimaastossa.Harmonisesti ja rytmisesti selväpiirteinen soitannollisuus mahdollistaa suuren liikkumavaran tilanteen, tunnelman ja sävellysten rakenteiden tasolla.

Bluespektor -levyllä olevat tulkinnat Dave Hollandin Conference of the Birds ja Grateful Deadin Blues for Allah -kappaleista osoittavat miten luontevasti yhtye kykenee sulauttamaan lainakappaleita osaksi omaa äänimaailmaansa.

 

Showtime klo 18.00, ovet klo 17.30

Liput la 15€/ su 20€. Konsertit ovat ikärajattomia. 

(Ennakot: Music-Divari Green River, Porin Levykauppa, Antikvariaatti Markku Ranta) 

Järjestää Validi Karkia -klub, Gallen-Kallelankatu 12, Pori

 

VALIDI KARKIA WEEKEND

La 05.05.2018 
HALME PROSPEKT feat. PEKKO KÄPPI 'Bluespektor' –levynjulkaisu

Su 06.05.2018  
SOUND & FURY 'Thundering of Dawn' -levynjulkaisu
JOLLY JUMPERS 'Morning Glory' -levynjulkaisu