Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 6.5.

helsinki

Tenho SunJazz: Tuomas Paukku Scription levynjulkaisukeikka,Tenho Restobar, helsinki6.5. Klo 20:00

keikka

Tenho SunJazz: Tuomas Paukku Scription levynjulkaisukeikka 6.5.2018 showtime klo 20

Tuomas Paukku Scription kiertää toukokuussa kotimaata debyyttilevyn julkaisun merkeissä ja esiintyy Tenhon Sunjazzeilla sunnuntaina 6.5. Vuonna 2016 perustettu yhtye esittää kitaristi-säveltäjä Tuomas Paukun sävymaailmoiltaan moniulotteista ja omaleimasta nykyjazzia. Kokoonpano edustaa nuoren kotimaisen jazzsukupolven aktiivista kärkiryhmää. Tyylillisesti Scriptionin musiikki nojaa vahvasti moderniin jazzimpressionismiin ja postbopiin, mutta se etsii uusia maisemia ja ulottuvuuksia venyttämällä rohkeasti traditioiden karsinoivia raja-aitoja. Yhtyeen uudessa musiikissa saavat erityisesti sijaa läpisävelletyt osiot ja rakenteet.

Uutta albumia on ennakkotilattavissa helposti Mesenaatti-kampanjan kautta: https://mesenaatti.me/campaign/?id=919#single/view https://www.youtube.com/watch?v=xz7aocKt3Ys

Tuomas Paukku, kitara
Artturi Rönkä, piano
Janne Tuovinen, basso
Tomi Saikkonen, rummut

pori

VALIDI KARKIA WEEKEND: SOUND & FURY, JOLLY JUMPERS,Validi Karkia, pori6.5. Klo 18:00

Sound & Fury

Jolly Jumpers

keikka

Validi Karkian viikonloppu tarjoaa kolmen merkittävän suomalaisen kansainvälisesti arvostetun yhtyeen levynjulkaisukeikan.

Lauantaina 5.5. Suomi-jazzin Grateful Dead Halme Prospekt saapuu jouhikkovelho Pekko Käppi vieraanaan juhlistamaan jo hyviä arvioita kerännyttä Bluespektor- albumia sekä yhtyeen kymmenvuotista taivalta.

JOLLY JUMPERS

Vuonna 1980 perustettu ja 2009 pillit pussiin lyönyt tyrnäväläinen swampgarage-aavikkorock-sydänblues-trio Jolly Jumpers teki 2017 loppukesästä pienimuotoisen paluun soittamalla muutaman valikoidun keikan. Petri Hannus oli tulossa Poriin Validiin Pettusville Alabaman riveissä ja lämppäribändiä mietittäessä hän heitti huulena vaihtoehdoksi Jolly Jumpers. Keikka toteutui ja sai aikaan pienimuotoisen bändin uuden tulemisen diggaripiirien hurratessa.Tänä keväänä yhtyeen tarina jatkuu, kun se julkaisee uutta musiikkia ensimmäisen kerran yli kymmeneen vuoteen Morning Glory / Proposal -vinyyli- ja kasettisinglen muodossa. Uuden singlen lisäksi bändiltä julkaistaan Rurality (1993) ja Ruis (1998) -albumit uusina vinyylipainoksina. Ruis –levyllä vierailivat aikoinaan sekä Halme Prospektissa että Sound & Furyssä vaikuttanut Matti Riikonen, Thundering of Dawnin äänittänyt ja miksannut Markku Veijonsuo sekä Sound & Furyn Jorma Tapio, joka saattaa kavuta lavalle myös Jollyjen kanssa sunnuntaina. Mielenkiintoisesti myös Pekko Käppi vieraili JJ:n levyllä Fantom Zone vuonna 2008.  

Petri Hannus: sähkökitara & laulu
Marko Leuanniemi: basso
Keijo Pirkola: rummut
guest: Jorma Tapio

SOUND & FURY

Säveltäjä-perkussionisti Edward Vesalan Sound and Fury oli yksi eurooppalaisen jazzin ylistetyimpiä ja omaperäisimpiä luovia yksiköitä toimintavuosinaan 1986-1999. Suomalaisittain jazzia, tangoa, klassista ja folkia yhdistävät Vesalan sävellykset pianisti-harpisti-säveltäjä Iro Haarlan sovittamina omaäänisen yhtyeen käsittelyssä vakuuttivat muun muassa ECM-levy-yhtiön Manfred Eicherin.

Kymmenen vuotta Vesalan poismenon jälkeen alkuperäinen puhallinsektio Tane Kannisto, Pepa Päivinen, Matti Riikonen, Jorma Tapio kitaristi Jimi Suménin keralla päättivät kokoontua 10v. muistokonserttia varten. Tunnelma oli niin elinvoimainen, että ajatus jatkaa työskentelyä Vesalan musiikin levittämisen parissa oli yksimielinen. Syntyi uusi vuonna 2013 julkaistu albumi Pulsacion, joka keskittyi julkaisemattomiin Iro Haarlan vahvasti sovittamiin Vesalan sävellyksiin.

Uudella Thundering of Dawn -levyllä materiaali on yhä taattua Vesala-Haarlaa, ensi kertaa Sound & Furyllä on mukana muiden kuin Vesalan materiaalia, kaksi Iro Haarlan säveltämää ja sovittamaa teosta, Charismata ja Doxa sekä Jorma Tapion säveltämä ja sovittama 'Peace is the language of stars and stones'. Uusina jäseninä muonavahvuudessa ovat trumpetisti Matti Riikosen tilalla Antero Priha ja lyömäsoittaja Ilmari Heikinheimon paikalla Simo Laihonen. Vesalan perinnön liekki loimuaa yhä vahvana monissa koti- ja ulkomaan yhtyeissä, tämä levy vie viestiä lämmöllä eteenpäin. 

Pepa Päivinen (baritonisaksofoni, huilu, tenorisaksofoni, sopraanosaksofoni)
Jorma Tapio (baritonihuilu, bassoklarinetti, alttosaksofoni)
Tane Kannisto (tenosaksofoni, huilu)
Antero Priha (trumpetti)
Jimi Sumen (kitara)
Julius Heikkilä (kitara)
Sampo Lassila (basso)
Hannu Risku (lyömäsoittimet)
Simo Laihonen (rummut)

VALIDI KARKIA WEEKEND

La 05.05.2018 
HALME PROSPEKT feat. PEKKO KÄPPI 'Bluespektor' –levynjulkaisu

Su 06.05.2018  
SOUND & FURY 'Thundering of Dawn' -levynjulkaisu
JOLLY JUMPERS 'Morning Glory' -levynjulkaisu

Showtime la & su klo 18.00, ovet klo 17.30
Liput la 15€/ su 20€. Konsertit ovat ikärajattomia. 
(Ennakot: Music-Divari Green River, Porin Levykauppa, Antikvariaatti Markku Ranta) 
Järjestää Validi Karkia -klubi, Gallen-Kallelankatu 12, Pori