Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 17.5.

helsinki

Sointi Jazz Orchestra feat. Tero Hyväluoma ja Aili Järvelä - Unituulia,Kulttuuriareena Gloria, helsinki17.5. Klo 19:00

Spicy Big Band Spring: Unituulia - Uutta musiikkia Aili Järvelältä ja Teemu Eerolalta

Sointi Jazz Orchestra palaa tauolta uuden konserttikokonaisuuden kera vierainaan erityisesti kansanmusiikin puolelta tutuiksi tulleet Aili Järvelä ja viulisti Tero Hyväluoma. Konsertin ohjelmisto koostuu Aili Järvelän säveltämistä ja sovittamista pääosin uusista lauluista sekä vanhemman tuotannon uusista sovituksista, jotka hän tulkitsee 17-henkisen big band -kokoonpanon säestämänä. Lisäksi konsertissa kuullaan kantaesitys säveltäjä Teemu Eerolan Tero Hyväluomalle ja Sointi Jazz Orchestralle säveltämästä kolmiosaisesta folk-jazzviulukonsertto Uriasta sekä uusia sovituksia Teosto-palkintoehdokas Tero Hyväluoman sävellyksistä.

”Yhteistyö Sointi Jazz Orchestran kanssa on allekirjoittaneelle suuri kunnia ja mielekäs haaste, sillä big band työvälineenä on minulle vielä uusi. Olen kuitenkin aina mieltynyt sen runsaaseen sointiin, näin osuvaa ilmausta käyttääkseni. Tässä prosessissa on ollut vapauttavaa päästä maalaamaan siveltimen koko leveydellä, mutta kuitenkin niin, että lopputuloksen vielä tunnistaa omakseen”
-Aili Järvelä-

Sanoituksia lauluihin ovat Järvelän lisäksi tehneet mm. lauluntekijät Tero Pajunen sekä Noora Salmi.

Unituulia-konsertissa kuullaan kuinka kansanmusiikkitaustaiset säveltäjät käsittelevät heille uudenlaista big band -kokoonpanoa.

Konsertti kello 19, ovet auki klo 18
Liput 15/10e (sis. eteispalvelumaksun)
K18

www.sointijazzorchestra.com