Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 25.5.

espoo

April Jazz Club: Suomi-Viro Jazz Collective,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo25.5. Klo 19:00

Suomi-Viro Jazz Collective

keikka

Kevään viimeisellä April Jazz Clubilla Suomen ja Viron jazzmuusikot yhdistävät voimansa: mukana pitkän linjan taitureita ja energisiä nuoria lupauksia. Ainutlaatuisen klubi-illan taustalla on Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinja Ebelin yhteistyö virolaisen Heino Elleri Musikakoolin kanssa. Luvassa on musiikin taikaa mahan täydeltä – peräti kolmen yhtyeen tarjoilemana!

Illan aloittaa Ebelin ja Ellerin oppilaiden yhtyeet, joiden musiikista löytyy tyylikkäitä jazzsävyjä, menevää groovea sekä makeaa lauluhunajaa. Tämän jälkeen nautitaan Suomi-Viro Jazz Collectivesta – harvinaislaatuisesta kokoonpanosta, jossa loistavat Suomen ja Viron jazztaivaan kiintotähdet. Suomea edustaa tähtikuvio Niittynen-Siikasaari-Sandrén ja solisteina häikäisevät virolaiset jazzkomeetat saksofonisti Raul Sööt ja kitaristi Ain Agan. Auringon lämpöä ja virtuositeettia tuovat myös vierailevat artistit laulaja Mirja Mäkelä ja saksofonisti Manuel Dunkel.

Raul Sööt: saksofoni
Ain Agan: kitara
Markus Niittynen: piano
Eerik Siikasaari: basso
Heikki Sandrén: rummut
Mirja Mäkelä: laulu
Manuel Dunkel: saksofoni

Ebelri Vol. 1 klo 19, Suomi-Viro Jazz Collective klo 20 alkaen
Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 10 € | Ennakkoliput Lippupisteestä
Tapahtuma on ikärajaton

kerava

Kerava Jazz Festivaali: Olli Ahvenlahti New Quartet & Tribute To Special Edition,Kerava-sali, kerava25.5. Klo 19:00

Olli Ahvenlahti Quartet

Tribute To Special Edition

keikka

Olli Ahvenlahti on tehnyt paluun suomalaisten jazzpianistien ykkösnimiin. Hänen harmonista, vaivattomasti soljuvaa soittoaan kuuntelee mielellään. New Quartetin toisena solistina toimii saksofonisti Jussi Kannaste. Hänen lyyrinen soittonsa sopii Ahvenlahden jazzballadeihin täydellisesti. Kontrabasistina soittaa Ville Herrala ja rumpalina urakoi Ville Pynssi. Molemmat ovat soittajina useissa suomijazzin parhaimmistoon kuuluvissa yhtyeissä. Niissä hankitulla ammattitaidolla he huolehtivat rytmeistä myös tässä kokoonpanossa.

Maailman kuuluisimpiin rumpaleihin lukeutuva Jack DeJohnetten Special Edition -yhtyeen musiikkia varioi Keravalla tribuuttiyhtye, jonka muusikoiden taidot ovat huippuluokkaa. Rumpali Mika Kallio on ideointimoottori ja kokoonpanon johtaja. Kaikki sen muusikot kuuluvat suomijazzin luovimpaan kaartiin. Special Edition -tribuutissa rummuilla on perinteisempi rooli, tosin kimuranttejakin rytmejä musiikista löytyy. Niiden käsittely luontuu vaivattomasti niin Mika Kalliolta kuin basisti Ville Herralaltakin. Yhtyeen saksofonistien Pauli Lyytisen ja Mikko Innasen "irti, poikki ja pinoon" -tyylinen soitanta sekä Alexi Tuomarilan tarkat pianokommentit sopivat hyvin alkuperäisen Special Editionin henkeen. On huomattava, että soitossa ei ole kyse kopioinnista vaan luovat soittoniekat muodostavat musiikista oman näkemyksensä. Näkemyksen, joka heittää haasteen alkuperäiselle!

Liput ovelta käteisellä/kulttuuriseteleillä 20/25 €
Lippuja myös Lippu.fi:stä

Olli Ahvenlahti New Quartet:
Olli Ahvenlahti, piano
Jussi Kannaste, tenorisaksofoni
Ville Pynssi, rummut
Ville Herrala, basso

Tribute To Special Edition:
Mika Kallio, rummut
Mikko Innanen, altto- ja baritonisaksofoni
Pauli Lyytinen, sopraano- ja tenorisaksofoni
Ville Herrala, basso
Alexi Tuomarila, piano