Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 20.3.

helsinki

Vapaat äänet: Verneri Pohjola & Mika Kallio + Avaruuden Matkaajat (Les Voyageurs de l'Espace),Malmitalo, helsinki20.3. Klo 19:00

Verneri Pohjola

Mika Kallio

Animal Image (www)

Les Voyageurs de l'Espace (www)

keikka
Avaruusaluksen lailla liikkuva Vapaat äänet -kiertue laskeutuu myös Malmitaloon!

Vuoden ensimmäinen Vapaat äänet -kiertue tarjoaa ilmaisuvoimaista ranskalais-suomalaista jazzkattausta. Verneri Pohjola ja Mika Kallio juhlivat ensimmäistä duolevyään Animal Image soittamalla peräti 15 konserttia ympäri maata 3. maaliskuuta alkaen. Trio Les Voyageurs de l’Espace (avaruuden matkaajat) liittyy joukkoon Turusta 13.3. ja esiintyy 7 paikkakunnalla suomalaisen duon kanssa. Kaiken kaikkiaan 16 konserttia käsittävä kiertue päätyy Helsingissä Malmitalossa 20. maaliskuuta. Se on järjestyksessä 30. Suomen Jazzliiton ja tuottaja Charles Gilin Vapaat äänet -konseptin yhteistuotanto.

Vastikään Jazz-Emma-ehdokkuuden edellisellä kehutulla Pekka-albumillaan saavuttanut trumpetisti Verneri Pohjola ja monipuolinen lyömäsoitintaiteilija Mika Kallio julkaisevat uuden duolevyn Animal Image 23.2. brittiläisen Edition Records -levymerkin kautta. Animal Image on Perttu Saksan samannimiseen elokuvaan sävelletty kuuden meditatiivisen ja vähäeleisyydessään äärimmäisen voimakkaan kappaleen kokonaisuus, jolla Pohjolan ja Kallion yhteissoitto hengittää luontevasti.

Laulajatar Claudia Solal, sellisti Didier Petit ja lyömäsoittaja Philippe Foch saapuvat Suomeen Ranskasta monen planeettojen kautta. Avaruuden Matkaajien soittotaituruus palvelee hyvin tätä teatraalista ja runollista ääniseikkailua, jossa ranskankieliset laulut kertovat avaruuden valloituksesta ja sekoittuvat kiehtovaan soundikudokseen. Bändin lempeällä ja leikkisällä otteella kielimuuri häviää avaruuden uumeniin. Mukana ovat myös Serge Gainsbourgin ”Contact”, joka aikoinaan lauloi Brigitte Bardot, sekä Louis Armstrongin ihmeellisen maailman kaiho.

Liput 15/12 €

Malmitalo Malmisali
Ala-Malmin tori 1, Helsinki

 

Z League - the music of Monica Zetterlund,Vuotalo, helsinki20.3. Klo 14:00

keikka

Kotimaisten jazz-muusikkojen kokoonpano Z League on kunnianosoitus yhdelle kaikkien aikojen lahjakkaimmista ruotsalaisista jazzlaulajista, Monica Zetterlundille. Konsertti on tyylikäs ja monipuolinen katsaus Zetterlundin uran huippuhetkistä. Illan mittaan kuullaan mm. Monican yhdessä Bill Evansin kanssa levyttämiä jazzstandardeja sekä hänen suurimpia ruotsinkielisiä hittejään. Laulajatar Susanna Erosen upeat tulkinnat kuljettavat kuulijaa humoristisista revyykappaleista herkkien balladien syövereihin, taidolla ja tyylillä. Kokonaisuus on monipuolinen, mielenkiintoinen ja sävykäs; kuten oli myös Monica Zetterlund. Kokoonpanossa soittavat muusikot vaikuttavat musiikin kentällä sekä omissa projekteissaan että eri artistien taustalla ja orkestereiden riveissä. Susanna Erosta ja hänen taustallaan taitavasti soittavaa kvintettiä voi kuvailla yhdellä sanalla: tyylikäs!

Kesto n. 60 min.

Liput á 12/10 € / Lippu.fi tai ovelta tuntia ennen.

Järj.Z League & Vuotalo

Susanna Eronen – laulu/song, Ari Jokelainen – saksofoni/saxophone, Teemu Mattsson – trumpetti/trumpet, Jari Kanninen – piano, Teemu Keränen – basso/bass, Teemu Eronen – rummut/drums