Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 19.3.

helsinki

Jazzmuusikot Ry:n jamit,Koko Jazz Club, helsinki19.3. Klo 19:00

Markus Niittynen Trio

keikka

Jazzmuusikot ry:n maaliskuun jamit saavat housebandikseen pianisti Markus Niittysen trion, joka musiikillista painovoimaa uhmaten saattaa siivittää juuri sinut ennenkokemattomiin ja -kuulemattomiin musiikillisiin atmosfääreihin. Näissä jameissa tunnelma on katossa ja katto korkealla heti ensi tahdeista lähtien.

Markus Niittynen - piano ja jami-isännöinti

Heikko Remmel - basso

Jussi Lehtonen - rummut

Liput 5e

Tapahtuma on ilmainen Jazzmuusikot Ry:n jäsenistölle.

hämeenlinna

Vapaat äänet: Avaruuden Matkaajat (Les Voyageurs de l'Espace),Hämeenlinnan pääkirjasto, hämeenlinna19.3. Klo 18:00

Les Voyageurs de l'Espace (www)

keikka

Ranskalaista jazzia suoraan avaruudesta Hämeenlinnan pääkirjastossa 19.3.

Ranskalaistrio Les Voyageurs de l’Espace (avaruuden matkaajat) kiertää Suomea 13.-20.3. ja poikkeaa Hämeenlinnan pääkirjastossa maanantaina 19.3. Konsertti on osaa vuoden 2018 Vapaat äänet -kiertueetta, joka on järjestyksessä 30. Suomen Jazzliiton ja tuottaja Charles Gilin Vapaat äänet -konseptin yhteistuotanto.

Laulajatar Claudia Solal, sellisti Didier Petit ja lyömäsoittaja Philippe Foch saapuvat Suomeen Ranskasta monien planeettojen kautta. Avaruuden matkaajien soittotaituruus palvelee hyvin tätä teatraalista ja runollista ääniseikkailua, jossa ranskankieliset laulut kertovat avaruuden valloituksesta ja sekoittuvat kiehtovaan soundikudokseen. Ranskan Kansallinen Avaruudentutkimustoimisto CNES (Centre National des Etudes Spatiales) on rahoittanut tämän poikkeuksellisen hankkeen, jota varten on tilattu laulujen sanoja ranskalaisilta nykykirjailijoilta.  Bändin lempeällä ja leikkisällä otteella kielimuuri häviää avaruuden uumeniin. Mukana ovat myös Serge Gainsbourgin ”Contact”, joka aikoinaan lauloi Brigitte Bardot, sekä Louis Armstrongin ihmeellisen maailman kaiho. Les Voyageurs de l’Espace -levyn palkittiin arvostetulla « Grand Prix de l’Académie Charles Cros »lla – marraskuussa 2017.

Hämeenlinnan pääkirjastossa maanantaina 19.3. esiintyvä yhtye on ihailtu Kiinassa asti. Sen Baltian  kiertue on alkanut 3.3. Tallinnassa ja on käsittänyt 8 konserttia Virossa ja Latviassa. 13.3. alkava Suomen jakson aikana Avaruuden matkaajat soittavat 8. konserttia ympäri maata, osittain Verneri Pohjolan ja Mika Kallio duon kanssa. Hämeenlinnan konsertin lopussa on keskustelu taiteilijoiden kanssa. Yhtyeen Suomen vierailu on osaa Frankofoniaa eli Ranskan kielen ja kulttuurin juhlia.

Vapaat äänet: Avaruuden Matkaajat Les Voyageurs de l’Espace

Maanantai 19.3.2018 klo 18 Hämeenlinnan pääkirjasto (avolava)
Vapaa pääsy
Lukiokatu 2 13100 Hämeenlinna

Claudia Solal
ääni
Didier Petit sello, ääni
Philippe Foch lyömäsoittimet, elektroniikka