Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

April Jazz Club: Hela havet stormar (FI/SE),Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo28.9. Klo 21:00

Hela havet stormar

keikka

Hela havet stormar on uusi suomalais-ruotsalainen kokoonpano, joka esittää yhtyeen jäsenten säveltämää modernia pohjoismaista jazzmusiikkia. Idea uuteen kokoonpanoon syntyi kitaristi Pål Nybergin ja rumpali Joonas Leppäsen aloitteesta. Yhtye on mielenkiintoinen yhdistelmä eri ikäpolviin kuuluvia, vahvan oman äänen omaavia tekijöitä, jotka ovat jo ehtineet luoda monipuolisesti erilaista musiikkia.

Basisti Mauritz Agnas tulee todellisesta jazzperheestä. Hän kuuluu neljän veljeksen katraaseen, jossa kaikki ovat jazzmuusikoita, ja toki heitä yhdistää myös perhebändi Agnas bros. Agnasin uran kohokohtiin voi laskea muun muassa esiintymisen Pat Methenyn kanssa Uppsalan kitarafestivaaleilla vuonna 2015. Kitaristi Pål Nyberg opiskeli kitaransoittoa Amsterdamissa kitaristi Jesse Van Rulerin johdolla. Tukholmaan palattuaan hän on luonut monipuolista uraa jazzkitaristina, joista näkyvintä on ollut yhteistyö amerikkalaisen saksofonistin Jimmy Halperinin kanssa. Alttosaksofonisti ja bassoklarinetisti Max Zenger on ollut vahvasti esillä nousevana jazzkykynä viimeisen muutaman vuoden aikana. Hänen oma yhtye Maxxxtet on herättänyt laajasti huomiota niin yleisön kuin kriitikoidenkin keskuudessa ja Max valittiin myös Pori Jazzin vuoden tulokkaaksi kuluvan vuoden festivaaleilla. Rumpali Joonas Leppänen on laaja-alainen muusikko, jota ollaan kuultu useissa jazz- sekä jazzin rajapinnalla liikkuvissa yhtyeissä. Leppänen säveltää myös aktiivisesti musiikkia useille muille kokoonpanoille ja yhdistelee ennakkoluulottomasti eri vaikutteita musiikissaan.

Max Zenger: alttosaksofoni, bassoklarinetti
Pål Nyberg: kitara
Mauritz Agnas: kontrabasso
Joonas Leppänen: rummut

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 10 € | Ennakkoliput Lippupisteestä
Tapahtuma on ikärajaton

Keikat samana päivänä kaupungissa espoo

Ruthie Foster With Espoo Big BandEspoon kulttuurikeskus, espoo28.9. Klo 19:30

Espoo Big Band

Ruthie Foster (www)

keikka

Kolminkertainen Grammy-ehdokas, yhdysvaltalainen blueslaulaja Ruthie Foster sulatti pari vuotta sitten loppuunmyydyssä April Jazz -konsertissa koko Sellosalin yleisön sydämet. Syyskuussa Ruthie palaa Suomeen ja esiintyy Espoo Big Bandin solistina Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa torstaina 28.9. klo 19.30 alkaen.

Konsertin jälkeen kannattaa suunnata jatkoille April Jazz Clubille Sokos Hotel Tapiola Gardeniin. Ruthie Fosterin konserttilipulla sisäänpääsy jatkoklubille puoleen hintaan (5€) ja lisäksi -20% alennus Grill it! -ravintolan ruokalistalta. Baarin puolella on myös tarjolla erikoishintaisia virvokkeita. Illan esiintyjänä klubilla on modernia pohjoismaista jazzia soittava Hela havet stormar. Lue lisää

Ruthie Fosterin monivivahteisesta musiikillisesta taustasta on kehittynyt helposti leimahtava sekoitus soulia, bluesia, rockia, folkia ja gospelia. Ruthien sielukas ääni on johdattanut tämän Texasin maaseudun kirkkokuorojen kasvatin monen mutkan kautta erääksi 2000-luvun arvostetuimmista naispuolisista bluesmuusikoista. Fosterin vaikuttavalla meriittilistalla on muun muassa kolme Grammy –ehdokkuutta sekä lukuisia Austin Music Awards ja Blues Music Awards –gaalojen parhaan naisartistin palkintoja.

Espoo Big Band – EBB – on yksi Suomen suurten jazzorkestereiden valioista. Aasian, Australian ja Brasilian kiertueiden lisäksi EBB on esiintynyt useilla maailman kuuluisimmista jazzfestivaaleista – Detroit, Montreaux ja Pariisi mukaan lukien – sekä julkaissut kymmenen albumia. Fosterin vierailun myötä EBB:n kanssa esiintyneiden huippulaulajien lista täydentyy jälleen. Aikaisempia tähtisolisteja ovat muiden muassa jazzlaulajat Patti Austin sekä Diane Schuur ja viimeksi huhtikuussa EBB:n solistina esiintyi englantilainen Anthony Strong.

Liput alk. 35 €, Lippupiste
Ryhmäliput (min. 10): tiedustelut & myynti  info@apriljazz.fi puh. 09 455 0003

Kokoonpano:
Ruthie Foster, laulu & kitara
Espoo Big Band
Marzi Nyman, kapellimestari

Järjestäjä: Espoo Big Band ry

Blues Got Soul - Blues CaravanSellosali, espoo28.9. Klo 19:00

Blues Caravan

keikka

Yhdysvalloissa ja Euroopassa kiertävä Blues Caravan saapuu ensimmäistä kertaa Sellosaliin. Tänä vuonna karavaani tuo tullessaan kolme huippuesiintyjää: mukana on amerikkalaissyntyinen, Saksassa bluesmiehen itsestään löytänyt Big Daddy Wilson, katusoittajana uransa aloittanut britti Si Cranstoun ja huippulahjakas amerikkalainen laulaja saksofonisti Vanessa Collier.

Big Daddy Wilson (laulu, kitara)
Si Cranstoun (laulu, kitara)
Vanessa Collier (laulu, saksofoni)
Roger Inniss (basso)
Markku Reinikainen (rummut)

Kesto 1 h 45 min, sis. väliajan
Liput alkaen 27,50 €