Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tjango! - levynjulkaisukiertue,Jazzkahvila Mazzuuni, teijo27.5. Klo 17:00

Tjango! (www)

keikka

Helsinkiläinen Tjango!-yhtye saapuu uuden levynsä "Greens and Blues" julkaisukiertueella Mazzuuniin lauantaina 27. toukokuuta. Tjango!n musiikilliset juuret ovat mustalaisjazzissa sekä latinalaisamerikkalaisessa traditiossa, mutta yhtyeen musiikissa on kuultavissa vaikutteita niin bluegrassista kuin suomalaisesta ja irlantilaisesta kansanmusiikistakin.

http://www.tjango.fi/
https://www.facebook.com/tjango.fi/

https://www.youtube.com/watch?v=yELtEcTkF4g

Tjango!-yhtye sai alkunsa vuonna 2010, kun kolme klassisen musiikin ammattilaista ryhtyi soittamaan Astor Piazzollan tangoa sekä Django Reinhardtin swingiä. Yhtyeen oma tyyli löytyi vähän myöhemmin, kun svengaava mustalaisjazz ja latinorytmit yhdistyivät laulullisiin, kansanmusiikinomaisiin melodioihin. Yhtyeen debyyttialbumi "Tjango!" (2014) sisältää yksinomaan yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä. Tjango!n musiikilliset juuret ovat edelleen mustalaisjazzissa sekä latinalaisamerikkalaisessa traditiossa, mutta levyllä on kuultavissa vaikutteita niin bluegrassista kuin suomalaisesta ja irlantilaisesta kansanmusiikistakin.

Tjango!n kokoonpano päivittyi alkuvuodesta 2016, kun viulisti Tero Hyväluoma ja kontrabasisti Tarmo Anttila liittyivät yhtyeeseen alkuperäisjäsenten, kitaristi Otto Tolosen sekä haitaristi Antti Leinosen, rinnalle. Uudistunut kokoonpano aloitti heti ahkeran keikkailun, ja sen seurauksena syntyi levyllinen uutta materiaalia. Yhtyeen toinen pitkäsoitto taltioitiin Helsingissä Musapaahtimo-studiolla helmikuussa 2017. Uuden levyn "Greens and Blues" sävellykset ovat nyt ensi kertaa kuultavissa levynjulkaisukiertueella, joka saapuu Mazzuuniin lauantaina 27. toukokuuta.

Tero Hyväluoma – viulu
Antti Leinonen – harmonikka
Otto Tolonen – kitara
Tarmo Anttila – kontrabasso

Keikat samana päivänä kaupungissa teijo

Ei muita keikkoja.