Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

TTT -klubi: Joonas Haavisto Quintet in the Spirit of Strayhorn,TTT-klubi, Tampereen Työväen Teatteri, tampere27.2. Klo 22:00

keikka

Pianisti ja yhtyeenjohtaja Joonas Haavisto on tätä special-ohjelmistoa varten koonnut yhtyeen eturivin jazzmuusikoista, jotka soittavat tahoillaan useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä kokoonpanoissa.

Nousujohteista uraa tekevän Haaviston pitää keväällä kiireisenä myös hänen trionsa, joka on kiertänyt Pohjoismaiden ohella mm. Englannissa, Ranskassa ja Japanissa. Pianisti on myös rikkonut rajoja soittamalla soolokonsertteja kotinsa olohuoneessa, osana suositun We Jazz -festivaalin ohjelmaa.

Legendaarinen Billy Strayhorn (1915-1967) on yksi jazzhistorian merkittävimmistä säveltäjistä, joka tunnetaan etenkin työskentelystään Duke Ellingtonin orkesterissa. Strayhornin sävellyksiä ovat monet jazzstandardit, kuten "Take the ’A’ Train", "Lush Life", ja "Chelsea Bridge".

Näitä ja monia muita Strayhornin tuotannon helmiä kuullaan konsertissa Joonas Haavisto Quintetin tuoreina sovituksina. Uutta kulmaa kappaleisiin on haettu kunkin muusikon vahvasta persoonallisesta ilmaisusta, bändin energisestä kommunikaatiosta sekä skandinaavisista sävyistä.

”Haavisto’s playing resembles the style of Keith Jarrett and Brad Mehldau. The mastering of Northern Europe coolness and catchy melodies is Haavisto’s strong point” – Jazz Life, Japan

Mikko ”Gunu” Karjalainen, trumpetti
Petri Puolitaival, saksofoni ja alttohuilu
Joonas Haavisto, piano
Juho Kivivuori, kontrabasso
Ville Pynssi, rummut

Ovet 21:30, showtime 22:00.

Liput 15/12 €

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Ei muita keikkoja.