Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 27.1.

helsinki

Eero Koivistoinen & UMO: Eero 70 vuotta,Malmitalo, helsinki27.1. Klo 15:00

keikka

Tammikuussa 70 vuotta täyttävä Eero ”Koippa” Koivistoinen aloittaa juhlavuotensa konserttisarjalla UMOn kanssa. Juhlintaan on myös toinen syy: Koivistoisen pitkä ura musiikin parissa on kestänyt jo 50 vuotta.

UMOn perustajajäseniin kuuluva ja orkesterin taiteellisena johtajanakin toiminut Eero Koivistoinen on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista ja arvostetuimmista suomalaisista jazzmuusikoista ja saksofonisteista. Koivistoiselle myönnettiin Suomen Jazzliiton ensimmäinen Yrjö-palkinto vuonna 1967. Vuonna 1969 hän niitti kansainvälistä mainetta voittamalla Montreux’n jazzfestivaalin yhtyekilpailun kvartettinsa kanssa ja voiton myötä esiintymällä Newportin maineikkaalla jazzfestivaalilla Yhdysvalloissa. Konserttimatkat ovat sittemmin suuntautuneet Euroopan lisäksi mm. Afrikkaan, Japaniin ja Indonesiaan.

Menneisiin vuosikymmeniin on mahtunut yhteistyötä lukemattomien suomalaisten ja ulkomaisten muusikoiden kanssa, kymmeniä levytyksiä ja satoja sävellyksiä aina pienyhtyeistä orkesterisävellyksiin, lastenmusiikkiin, balettiin ja elokuviin. Miehen tuoreimpiin töihin lukeutuvat sävellykset Juvenalia-kuorolle ja multimediateos Baltic Blues Kymi Sinfoniettalle. Projektit eripuolilla Afrikkaa ovat tuoneet Koivistoisen musiikkiin yhä enenevässä määrin afrikkalaisia sävyjä.

Koivistoisen omasta materiaalista koostuvassa konsertissa on luvassa läpileikkaus miehen big band -sävellyksistä vuosikymmenten varrelta sekä muutamia tätä konserttisarjaa varten sävellettyjä uusia teoksia ja sovituksia, ulottuen suomijazzista afrorytmeihin ja funkiin. Koivistoinen myös johtaa orkesteria.

Vuotalon kahden setin konsertti kestää väliajan kanssa noin 2 tuntia. Kanneltalon ja Malmitalon päiväkonsertit ovat tiivistetyt ja lyhyemmät, kestoltaan noin 1 tunti.

Huom. 45 minuuttia ennen konsertteja pidetään konserttitalojen kahvioissa Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuudet, joissa Eero Koivistoinen kertoo esityksen taustoista.

Rytmihäiriöklubi: Mikko Iivanainen Trio,Ravintola Juttutupa, helsinki27.1. Klo 21:00

Mikko Iivanainen – kitara
Juho Kivivuori – basso
Hanne Luostarinen – rummut

Teho Majamäki: Travelogue -levyjulkkarit,Tavastia, helsinki27.1. Klo 21:00

Teho Majamäki (www)

keikka

Pitkän linjan muusikko, multi-instrumentalisti ja musiikin käsityöläinen Teho Majamäki julkaisi debyyttilevynsä 22.1. Albumi on monia etnisiä sävyjä sisältävä kerroksellinen matkakertomus, joka on syntynyt viimeisten 15 vuoden aikana matkalla ympäri maailmaa. Se heijastelee monikerroksisella soundillaan herkullisesti odottamattomia kohtaamisia, tilanteesta toiseen vaihtuvia tunnelmia ja yllätyksellisyyden iloa.

Teho Majamäki Travelogue -levyn julkaisukeikka

Teho Majamäki (perc)
Mamba Assefa (perc)
Juuso Hannukainen (perc)
Riku Pentti (DJ)
Paula Lehtonen & Klaus Nyqvist (VJ)

Vierailijoina:

Ismo Alanko (voc)
Johanna Kurkela (voc)
Karri "Paleface" Miettinen (voc)
Stina Koistinen (voc)
Hossni Boudali (voc)
Salla Luhtala (voc)
Linda Fredriksson (sax)

Liput 23 €, Tiketti

http://tehomajamaki.com
http://facebook.com/tehomajamaki

hyvinkää

Il Mondo Di Karri with Now Organ Trio,Photo & Shop, hyvinkää27.1. Klo 19:00

Now Organ Trio

keikka

Vuoden 2016 Il Mondo Di Karri -jazzklubit jatkuvat. Karri tuo kiertueelle italialaiset Stefano Preziosin ja Dario Panzan, jotka palaavat tauon jälkeen taas Suomeen.

Now Organ Trio rikkoo musiikin raja-aitoja. Yhtye yhdistelee rock-klassikoita ja jazzstandardeja. Ohjelmistosta löytyy yhdistelmiä Herbie Hancockin, Rolling Stonesin, Policen ja Duke Ellingtonin tuotannosta.

Stefano Preziosi - saksofoni
Karri Luhtala - urut
Dario Panza - rummut

Liput 15€

kuopio

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Federation Tour: Kasperi Sarikoski Nuance,Satamankulma, Kallamarina, kuopio27.1. Klo 19:00

keikka

Indierockista ja elektronisesta musiikista vaikutteita ammentava Kasperi Sarikoski & Nuance on tämän hetken kotimaisen jazzkentän kiinnostavimpia tapauksia.

Itseisarvo genrerajojen rikkominen ei kuitenkaan ole, vaan väline vahvaan ja erottuvaan ilmaisuun. Vuonna 2013 perustetun viisikon palettiin kuuluu laaja kirjo sävyjä ja sointeja, joita tuotetaan sekä akustisin että sähköisin soittimin ja efektein. Lopputuloksena on omintakeinen yhtyesoundi, joka luo perustan pasunisti Kasperi Sarikosken sävellyksille.

Huomiota yhtyeelle toi 2015 julkaistu debyyttialbumi Essence (Fredriksson Music), joka keräsi kehuja niin kuulijoilta kuin kriitikoilta.

Kasperi Sarikoski, pasuuna
Jere Haakana, kitara
Artturi Rönkä, koskettimet
Vesa Ojaniemi, basso
Jonatan Sarikoski, rummut
www.ksnuance.com


- Liput konsertteihin 15/10 € jäsenet

- Järjestäjänä Kuopio Music Gear ry