Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 15.1.

koli

Koli Jazz,Ravintola Grill It!, koli15.1. Klo 20:00

keikka

Perjantai 15.1. klo 20 ravintola Grill it!

LISSA MATILAINEN BAND ”With standards back to North Carelia”

Lissa Matilainen – laulu
Kalle Romanov – piano
Kari Rentola – tenorisaksofoni, huilu
Jouni Kekäle – kitara
Lauri Petrisalo – basso
Tuomo Kälviä – rummut

Tällä Helsingistä tulevalla bändillä on taustalla oma Pohjois-Karjala -projektinsa. Monet bändin jäsenistä ovat tunteneet toisensa eri musiikillisista yhteyksistä jo parikymmentä vuotta, ja usealla on takanaan elämänvaiheita Pohjois-Karjalassa tai lähiseuduilla Itä-Suomessa. Joensuussa asuva kitaristi Jouni Kekäle toimii aktiivisena lenkkinä tähän maakuntaan. Rumpali Tuomo Kälviä muistetaan aktiivisena esiintyjänä monenlaisista yhteyksistä Joensuun-vuosiltaan.

Bändin erinomainen ja mukaansa tempaava standardi-ilmaisun voima huipentuu upean laulusolisti Lissa Matilaisen ihailtavan monipuolisessa tulkinnassa. Lissa on tehnyt yhteistyötä mm. How Many Sisters -lauluryhmästä tutun Mervi Hiltusen kanssa. Lissa on opiskellut musiikkia monipuolisesti jazzista lähtien ja toimii ammattilaulajana erilaisissa musiikkiproduktioissa soulista oopperaan, jazzista musikaalimusiikkiin. Lissa Matilainen opettaa pop/jazz-laulua Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hänen suosimaansa musiikkia on mm. Stevie Wonderin tuotanto, sekä luonnollisesti jazz-standardit. Back to North Carelia!

NORDIC TRINITY – JUHANI AALTOSEN 80 V JUHLAKIERTUE
FEATURING JOHANNA IIVANAINEN

Juhani Aaltonen – tenorisaksofoni, huilu
Mikko Iivanainen – kitara
Klaus Suonsaari – rummut
Johanna Iivanainen – laulu

Nordic Trinity juhlistaa 2016 tammikuun kiertueellaan 80-vuotiasta Juhani ”Junnu”
Aaltosta. Aaltonen (s. 1935) on yksi suomalaisen jazzkentän merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. ”Suomen Coltraneksi” kutsuttu pitkän linjan muusikko aloitti uransa jazzilla ja siirtyi myöhemmin fuusion ja sittemmin pääosin kirkkokonserttien pariin. Suomalaisen jazzin legenda on monivaiheisella urallaan tehnyt aktiivista yhteistyötä mm. suomalaisen jazzin modernistien eli Edward Vesalan, Otto Donnerin, Heikki Sarmannon ja Seppo ”Paroni” Paakkunaisen kanssa.

Vuonna 1968 Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla palkittu Aaltonen on tuttu myös mm. Tasavallan presidentistä, Suhkan Uhkasta sekä UMO:sta, jonka perustamisessa Aaltonen oli mukana. Aaltonen palasi vakuuttavalla tavalla jazzkentälle Jazz-Emman voittaneella Mother Tongue -albumillaan vuonna 2003 ja työskentelee edelleen aktiivisesti. Yli viisikymmentä vuotta kestänyt ura jatkuu siis yhä vahvana ja ”Junnu” tunteekin olevansa tällä hetkellä uransa huipulla.

Nordic Trinity-kokoonpanossa kolmen eri sukupolven soittajat yhdistävät voimansa! Yhtyeen esittämä materiaali perustuu soittohetkessä tapahtuvaan luovaan improvisointiin sekä soittajien väliseen mahdollisimman kuuntelevaan ja reagoivaan kommunikointiin. Yhtyeen ohjelmisto koostuu pääasiassa jäsentensä omista sävellyksistä, joka edustaa tyylillisesti rohkean mielikuvituksellista, herkkää ja yllättävää free jazzia. Yhtye on julkaissut neljä levyä KSJAZZ-levymerkillä: Wonders Never Cease (2006, Jazz- Emma-ehdokkuus), Eternal Echoes (2008. Valittiin yhdeksi parhaista jazzlevyistä amerikkalaisella All About Jazz-sivustolla ww.allaboutjazz.com), Plays The Music Of Edward Vesala (2011) sekä Live (2012).

kuopio

Hans Olding - Jaska Lukkarinen Quartet,Satamankulma, kuopio15.1. Klo 20:00

Hans Olding - Jaska Lukkarinen Quartet

keikka

Hans Olding - Jaska Lukkarinen Quartet julkaisi ensimmisen levynsä Far From Rio tammikuussa 2015. Vuosi siitä, yhtye esiintyy edelllenkin kaukana Riosta, ammentaen kuitenkin oman musiikkinsa melodisuudesta ja svengaavuudesta, Rion tunnelmasta. Far From Rio kuvaa yhtyeen jäsenten rakkautta rytmimusiikkia kohtaan, kiertuemuusikon elämän aiheuttamaa levottomuutta sekä toisaalta asumista periferiassa, kaukana suuren maailman sykkeestä. Matkustaminen useilla eri mantereilla viime vuosien aikana on inspiroinutyhtyettä sävellystyöhön, jonka tuloksena on syntynyt yhtyeen soittamaa eurooppalaista modernia jazzia.

Kuopiossa 15.1.2016 yhtye esiintyy poikkeuksellisesti yhdessä Manuel Dunkelin kanssa. Dunkel soittaa konsertissa yhtyeen vakijäsenen Karl-Martin Almqvistin tilalla ja ohjelmistossa on myös muutama Dunkelin kappale.

Hans Olding – kitara
Jaska Lukkarinen – rummut
Manuel Dunkel – saksofoni
Mattias Welin – kontrabasso

Liput 15/10 €. Yhdistyksen jäsenet 10/5 €

turku

Joonas Haavisto Trio feat. Tivon Pennicott (USA),Turun Seudun Musiikkiopisto, turku15.1. Klo 19:00

keikka

Joonas Haavisto Trio feat. Tivon Pennicott (USA)

Joonas Haavisto Trion kolmas albumi Oku julkaistaan Euroopassa ja Japanissa tammikuussa 2016. Albumin teema "oku" kuvaa polkua, jonka bändin jäsenet ovat yhdessä kymmenen vuoden yhteissoiton aikana kulkeneet. Muodoltaan perinteinen jazztriokokoonpano on löytänyt vuosien saatossa dynaamisen ja itsevarman oman äänensä, jossa kuuluu jokaisen kokemus tyylillisesti erilaisissa kokoonpanoissa Suomen jazzkentällä. Rummuissa kuullaan energisyydestään ja vapaan improvisoinnin taidoista tunnettua Joonas Riippaa. Kontrabassoa soittaa Suomen kenties työllistetyin jazzbasisti Antti Lötjönen, jota on kuultu lukuisissa eturivin jazzyhtyeissä. Hänet valittiin viime kesänä myös Pori Jazzin vuoden artistiksi.

Trion vieraaksi saapuu kahdesti Grammy-palkittu yhdysvaltalainen saksofonisti Tivon Pennicott, joka on saanut tukevan jalansijan New Yorkin kuumimpien jazzmuusikkojen joukossa. Hän on vaikuttanut viime vuosina muun muassa Ari Hoeningin, Esperanza Spaldingin, Gregory Porterin ja Roy Hargroven yhtyeissä. Haaviston ja Pennicottin yhteistyön juuret ovat Miamissa, jossa he opiskelivat ja soittivat yhdessä Frost School of Musicissa vuosina 2005-2006.

Tivon Pennicott, saksofoni
Antti Lötjönen, basso
Joonas Riippa, rummut
Joonas Haavisto, piano

Showtime: 19:00

Liput: 10€