Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 22.1.

espoo

April Jazz Clubin avajaiset: Muusi & Verneri Pohjola Quartet,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo22.1. Klo 18:00

keikka

Espoo Big Band ry:n järjestämä April Jazz Club avaa ovensa Sokos Hotel Tapiola Gardenissa 22.1.2016.

April Jazz Club järjestetään ensimmäisenä vuotena 20 kertaa, aina perjantaisin. Klubi-illat alkavat jo klo 18 Espoon musiikkiopiston pop-jazzlinja Ebelin opiskelijoiden yhtyeiden esityksillä. Pääesiintyjinä nähdään kotimaisen jazzin kärkinimiä. Loppuillan lava on vapaa spontaaneille jamisessioille.

Lippuja myydään ovelta ja klubilla voi myös nauttia illallisen varaamalla pöydän etukäteen suoraan Grill it Tapiola Garden, Espoo -ravintolasta. Koko kevään ohjelma julkaistaan avajaisiltana 22.1. 

18:00 Muusi

19:00 VERNERI POHJOLA QUARTET (2 x 45min)
Suomen kansainvälisesti arvostetuimpiin muusikoihin kuuluva trumpetisti Verneri Pohjola nousi jazzyleisön tietoisuuteen jo 2000-luvun alussa Ilmiliekki Quartetin yhteydessä. Pohjolan ensimmäinen sooloalbumi Aurora palkittiin vuoden 2009 parhaan jazzlevyn Emma-palkinnolla. Vernerillä on aina ollut monta rautaa tulessa, mutta tällä hetkellä hänen nimeään kantava kvartetti on näistä ehdottomasti kuumin. Yhtyeen kolmas levy Bullhorn julkaistiin maailmanlaajuisesti helmikuussa 2015 ja se on kerännyt ylistäviä arvioita ja vakiinnuttanut entisestään Pohjolan asemaa voimakkaana ja visionäärisenä jazzartistina myös kansainvälisellä musiikkikentällä.

Liput ovelta 10 €

www.apriljazz.fi

helsinki

Suomen ahkerin yrittäjä, kaivinkonekeisari Matti Holma täyttää 60 vuotta. Kohottakaamme malja ja viettäkäämme unohtumaton ilta yrittäjyyttä, perhettä ja taidetta ylistäen! Ohjelmassa muistoja Matin elämän varrelta, puheenvuoroja läheisiltä sekä illan huipentumana Sointi Jazz Orchestran big band -konsertti. Olet lämpimästi tervetullut juhlistamaan päivänsankaria hänen perheensä kanssa. Tehdään yhdessä illasta ikimuistoinen! "Yrittäjä on artisti."

Ylioppilasteatterin ja Sointi Jazz Orchestran "Juhlat" on uudenlainen konsertin ja teatteriesityksen yhdistävä teos. Yleisö kutsutaan syntymäpäiväjuhlaan, joka kärjistyy perheen välienselvittelyksi. Taiteilijan ammatin valinneet lapset kyseenalaistavat isänsä kovat bisnesarvot, mutta ilman rahaa ei illan konserttiakaan kuultaisi. Onko taiteen tehtävä vain viihdyttää liikemiehen syntymäpäivillä? Kenelle korkeakulttuuri kuuluu?

Ylioppilasteatterilla ja Mustikkamaan kesäteatterissa suuren suosion saanut teos vierailee Malmitalolla Tammikuussa 2016!

Ohjaus: Sirpa Riuttala
Käsikirjoitus: Veera Tapper
Näyttämöllä: Heikki Herva, Henna Holländer, Inkeri Hyvönen, Karlo Haapiainen, Marius Laiho, Kiia Laine, Tiina Mäki, Vili Orava ja Aliisa Rinne

SOINTI JAZZ ORCHESTRA
Rasmus Soini (musiikin johto, sävellykset)
Petteri Hietamäki (altto- ja sopraanosaksofoni, huilu)
Pekka Seppänen (alttosaksofoni, klarinetti)
Frans Thomsson (tenori- ja sopraanosaksofoni, klarinetti)
Janne Saarinen (tenorisaksofoni, oboe)
Sampo Kasurinen (baritonisaksofoni, bassoklarinetti)
Mikko Koponen (trumpetti, flyygelitorvi)
Tomi Nikku (trumpetti, flyygelitorvi)
Leo Kylätasku (trumpetti, flyygelitorvi)
Jasmin Afaneh (trumpetti, flyygelitorvi, huilu, alttohuilu)
Ilkka Hongisto (käyrätorvi)
Mikko Haanpää (pasuuna)
Panu Luukkonen (pasuuna)
Matti Vuolahti (pasuuna)
Kenneth Ojutkangas (tuuba, bassopasuuna)
Aleksis Liukko (piano)
Kaisa Mäensivu (kontrabasso)
Siiri Partanen / Riku Leiniäinen (rummut, lyömäsoittimet)

Esitykset Malmitalolla 22.1. klo. 19:00 ja 23.1 klo. 17:00

Esityksen kesto on noin 2 h. Liput 15 / 8 €

Nyt -liitteen Jazz -keittiön arvio esityksestä: http://nyt.fi/a1305939746499

Eero Koivistoinen & Johanna Iivanainen & UMO: Eero 70 vuotta, juhlakonsertti,Savoy-teatteri, helsinki22.1. Klo 19:00

keikka

Tammikuussa 70 vuotta täyttävä Eero ”Koippa” Koivistoinen aloittaa juhlavuotensa konserttisarjalla UMOn kanssa. Juhlintaan on myös toinen syy: Koivistoisen pitkä ura musiikin parissa on kestänyt jo 50 vuotta.

UMOn perustajajäseniin kuuluva ja orkesterin taiteellisena johtajanakin toiminut Eero Koivistoinen on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista ja arvostetuimmista suomalaisista jazzmuusikoista ja saksofonisteista. Koivistoiselle myönnettiin Suomen Jazzliiton ensimmäinen Yrjö-palkinto vuonna 1967. Vuonna 1969 hän niitti kansainvälistä mainetta voittamalla Montreux’n jazzfestivaalin yhtyekilpailun kvartettinsa kanssa ja voiton myötä esiintymällä Newportin maineikkaalla jazzfestivaalilla Yhdysvalloissa. Konserttimatkat ovat sittemmin suuntautuneet Euroopan lisäksi mm. Afrikkaan, Japaniin ja Indonesiaan.

Menneisiin vuosikymmeniin on mahtunut yhteistyötä lukemattomien suomalaisten ja ulkomaisten muusikoiden kanssa, kymmeniä levytyksiä ja satoja sävellyksiä aina pienyhtyeistä orkesterisävellyksiin, lastenmusiikkiin, balettiin ja elokuviin. Miehen tuoreimpiin töihin lukeutuvat sävellykset Juvenalia-kuorolle ja multimediateos Baltic Blues Kymi Sinfoniettalle. Projektit eripuolilla Afrikkaa ovat tuoneet Koivistoisen musiikkiin yhä enenevässä määrin afrikkalaisia sävyjä.

Koivistoisen omasta materiaalista koostuvassa konsertissa on luvassa läpileikkaus miehen big band -sävellyksistä vuosikymmenten varrelta sekä muutamia tätä konserttisarjaa varten tehtyjä uusia sovituksia, ulottuen suomijazzista afrorytmeihin ja funkiin. Koivistoinen myös johtaa orkesteria.

Savoy-teatterin konsertissa 22. tammikuuta UMOn solistina nähdään Koivistoisen lisäksi laulaja Johanna Iivanainen, joka tulkitsee mm. muutamia Junnu Vainion sanoittamia kappaleita. Juhlallisuudet jatkuvat UMOn ja Koivistoisen kesken tammikuun viimeisellä viikolla Kanneltalossa, Malmitalossa ja Vuotalossa.

Konsertin kesto väliajan kanssa n. 2 tuntia.

oulu

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Federation Tour: Kasperi Sarikoski Nuance,Teatteriravintola, oulu22.1. Klo 20:00

keikka

Indierockista ja elektronisesta musiikista vaikutteita ammentava Kasperi Sarikoski & Nuance on tämän hetken kotimaisen jazzkentän kiinnostavimpia tapauksia.

Itseisarvo genrerajojen rikkominen ei kuitenkaan ole, vaan väline vahvaan ja erottuvaan ilmaisuun. Vuonna 2013 perustetun viisikon palettiin kuuluu laaja kirjo sävyjä ja sointeja, joita tuotetaan sekä akustisin että sähköisin soittimin ja efektein. Lopputuloksena on omintakeinen yhtyesoundi, joka luo perustan pasunisti Kasperi Sarikosken sävellyksille.

Huomiota yhtyeelle toi 2015 julkaistu debyyttialbumi Essence (Fredriksson Music), joka keräsi kehuja niin kuulijoilta kuin kriitikoilta.

Kasperi Sarikoski, pasuuna
Jere Haakana, kitara
Artturi Rönkä, koskettimet
Vesa Ojaniemi, basso
Jonatan Sarikoski, rummut
www.ksnuance.com

- Liput 15/10 €

- Tuotanto: Oulun Musiikkijuhlasäätiö