Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 14.1.

helsinki

Valoa talven pimeyteen tuo Afrojazz Club, joka kevään 2016 aikana tarjoilee suomalais-afrikkalaisten bändien parasta perinteikkäässä Storyville Jazz Clubissa. Livenä ja levyltä joka toisena torstaina alkaen 14.1. svengaavaa ja tanssiystävällistä afro-meininkiä: afrobeatia, afrofunkia, hi-lifea, afrojazzia, reggaeta, ethiojazzia, mbalaxia, maailmanmusiikkia.

Monikulttuurisuus näkyy myös somistuksessa sekä maistuu Storyvillen ruokalistalla.

Vuoden 2016 avajaisklubilla Superhelle sekä DJ Borzin.

Superhelle
Piirpaukkeen johtohahmona sekä Suomen afroskenen pioneerina tunnetun Sakari Kukon luoma tyylisuunta humbalax yhdistää suomalaista humppaa ja senegalilaista mbalaxia. Hänen suomalais-senegalilainen kokoonpanonsa Superhelle avaa ensimmäisen kuuman Afrojazz Clubin Storyvillessä.

Meissa Niang, laulu, perc
Mika Mylläri, trumpetti, koskettimet, perc, laulu
Sakari Kukko, koskettimet, puupuhaltimet, laulu
Papa Amadou Diakhate, basso, laulu
Macoumba Ndiaye, perc, laulu
Santeri Saksala, rummut

DJ Borzin + guest
Balkan Fever-klubeista tunnettu Dj Borzin pyörittää tanssilattiaa valomerkkiin asti. Jamivieraana Beniniläinen lyömäsoittaja Akim Color.

Liput 8 eur (+ narikka)

Joonas Haavisto Trio feat. Tivon Pennicott (USA),Musiikkitalo, Sonore, helsinki14.1. Klo 19:00

keikka

Joonas Haavisto Trio feat. Tivon Pennicott (USA)

Joonas Haavisto Trion kolmas albumi Oku julkaistaan Euroopassa ja Japanissa tammikuussa 2016. Albumin teema "oku" kuvaa polkua, jonka bändin jäsenet ovat yhdessä kymmenen vuoden yhteissoiton aikana kulkeneet. Muodoltaan perinteinen jazztriokokoonpano on löytänyt vuosien saatossa dynaamisen ja itsevarman oman äänensä, jossa kuuluu jokaisen kokemus tyylillisesti erilaisissa kokoonpanoissa Suomen jazzkentällä. Rummuissa kuullaan energisyydestään ja vapaan improvisoinnin taidoista tunnettua Joonas Riippaa. Kontrabassoa soittaa Suomen kenties työllistetyin jazzbasisti Antti Lötjönen, jota on kuultu lukuisissa eturivin jazzyhtyeissä. Hänet valittiin viime kesänä myös Pori Jazzin vuoden artistiksi.

Trion vieraaksi saapuu kahdesti Grammy-palkittu yhdysvaltalainen saksofonisti Tivon Pennicott, joka on saanut tukevan jalansijan New Yorkin kuumimpien jazzmuusikkojen joukossa. Hän on vaikuttanut viime vuosina muun muassa Hoeningin, Esperanza Spaldingin, Gregory Porterin ja Roy Hargroven yhtyeissä. Haaviston ja Pennicottin yhteistyön juuret ovat Miamissa, jossa he opiskelivat ja soittivat yhdessä Frost School of Musicissa vuosina 2005-2006.

Tivon Pennicott, saksofoni
Antti Lötjönen, basso
Joonas Riippa, rummut
Joonas Haavisto, piano

Showtime: 19:00

Liput: 17.5€ / 11,5€ / 6,5€

Lenni-Kalle Taipale: Special Fusion Night,Koko Jazz Club, helsinki14.1. Klo 19:00

keikka

Pianisti Lenni-Kalle Taipale saapuu lopultakin Koko Jazz Clubille! Suurten orkesterien johtajana nähty virtuoosi on ollut kiireinen. Kauden avajaiskonsertti on erityinen muutamasta syystä. Lavalla nähdään kolmen eri sukupolven muusikoita. Nuorta polvea edustava rumpali Joonas Kaikko on ollut viime vuodet kaikkien huulilla. Toisessa päässä skaalaa on vibrafonisti Severi Pyysalo, joka ei liiemmin esittelyjä kaipaa. Välisarjassa iskevät Taipale ja basisti Timo Hirvonen, joten kehässä riittää säpinää. Niin kuin sanonta kuuluu, Fusion at its finest!

Koko Jazz Club on saanut uuden sydämen, Yamahan C7- flyygelin. On kunnia, että sen ottaa klubin käyttöön ainutlaatuinen pianisti Lenni-Kalle Taipale!

Torstaisarjan konsertit käynnistyvät vuonna 2016 klo 19.00 ja ovet avataan
tuntia ennen konsertin alkua.

Lenni-Kalle Taipale, koskettimet
Severi Pyysalo, vibrafoni
Timo Hirvonen, basso
Joonas Kaikko, rummut

Liput 18/15 €